Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Data: Joi, 30 Mar 2006, 18:48
Subiect: [a] RT : La poalele Craiului, 25-26.03.2006
RT La poalele Craiului 25-26.03.2006

Colegi de tura: Cezar, Andrei Berghes (ALPINE PROJECT BUCURESTI)

Sambata, 25.03.2006

Am plecat sambata ceva mai tarziu (10.30) cu IC spre Brasov. Am avut surpriza neplacuta ca inainte de Buftea locomotiva sa se defecteze si am asteptat vreo juma de ora pana ce a venit alta locomotiva si a tractat tot trenul. In ciuda intarzierii am ajuns la timp in Bv pentru a lua cursa de Zarnesti (14.05). Biletul Bv-Zarnesti este 2.30 RON. Am ajuns in Zarnesti si am pornit pe drumul spre satul Magura pe langa Gura Raului. Inainte de Fantana lui Botorog am facut stanga pe o poteca-scurtatura spre drumul forestier spre Magura. Am taiat multe serpentine pe scurtaturi si am iesit intr-un peisaj superb al satului de munte. De aici am mers prin sat pe drum si la prima intersectie am facut dreapta spre casa Folea de la marginea stului Pestera. Cu indrumari de la sateni si cateva pauze de poze am ajuns cam pe la 16.30 la casa Folea, cea mai veche pensiune atestata din Romania. Aici bunavointa gazdei ne-a facut sa luam cate o gustare (7.5 RON de fiecare) si un ceai. Dupa ce am salutat
gazda, am plecat prin satul Pestera (19.00) spre biserica si apoi mai departe spre Pestera Liliecilor. Pe intuneric am gasit drumul spre pestera si am pus cortul chiar sub buza pesterii in drumul forestier. Inca mai era zapada, dar nu ne-a impiedicat sa drmim in cort. La 20.40 am intrat in pestera si am inceput sa o exploram (mai stiam ceva din ea dintr-o tura facuta cu vreo 2 ani in urma). Am gasit niste oase ascunse intr-o gaura a pesterii si ne-a placut descoperire. Fiecare galerie ne-a placut din ce in ce mai mult. Am descoperit noi galerii si am facut destule poze cu peretii si cu laculetele din pestera. Ne-am oprit unde locul era prea ingust si prea plin de noroi pentru a putea inainta. La 23.15 am iesit din pestera la suprafata. Am mancat de seara (piure facut la primus si niste chftele aduse de Andrei) si cam pe la 24.00 ne-am retras la somn.

Duminica, 26.03.2006

Dimineata soarele ne-a trezit cu razele lui. Am mai gasit niste intrari in pestera (foarte inguste si inaccesibile), am mancat de dimineata si pe la 11.00 am pornit in jos spre Moeciu de jos si apoi spre Bran. O panorama la baza satului Pestera ne-a incantat privirile cu cele 5 masive din jur (Bucegi, Crai, Leaota, Piatra Mare si Postavaru). Nu am gasit nici o ocazie pana in Bran si de langa castel am luat autobuzul (1.5 RON de fiecare) pana in Rasnov chiar sub dealul cetatii. Am urcat cu rucsacii pana la cetate pe valea cetatii Rasnov si apoi pe dealul cetatii. Am vizitat cetatea taraneasca din Rasnov (muzeu taranesc, curte rustica, multa istorie, panorame spre Crai, Bucegi si Ardeal) si apoi cu o ocazie am ajuns in Brasov pentru a prinde IC la ora 19.00 spre Bucuresti.

Tura o fost tare faina chiar daca a fost la mica altitudine. Satele Magura si Pestera ne-au incantat cu frumusetea lor.
Cateva poze in final:
http://community.webshots.com/album/549047561waLMYE


Cezar Partheniu
Asociatia Alpine Project Bucuresti
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Satul Magura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Podul La Riul Mare Spre Magura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Satul Moeciu De Sus  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Casa Folea  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Varful Piatra Mica  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Zarnesti  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii