Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Data: Joi, 8 Nov 2007, 6:48
Subiect: Re: [a] Copacii din Masivul Piatra Craiului pusi la pamant
Daca o rafala de vint darima 3-5 arbori, padurarii & mafia intocmesc un PV impresionant-insutit amplificat, justificind grabnica extragere pentru a nu impieta asupra codrului prin proliferate boli/daunatori. Cons.stiintific, de regula format din oameni nu prea dispusi(sau incapabili fizic) la efort, inghit galusca si-si dau acordul. Atunci incepe jaful. Se scoat, adesea NU se scot, doboriturile dar drujbele musca sanatos din jur creind enclave defrisate la ras. In scurt timp demareaza lantul vicios- modificare grad iradiere solara/incalzire/generare curenti aer -deplasari tot mai mari & violente de mase de aer-turbulente-doborituri-apel la admin.parc/comisia stiintifica....care nu merge la fata locului....nou aviz extragere-TOTUL NUMAI SPRE BINELE NATURII? PADURII? ARIEI PROTEJATE, totul girat de limbismul academic (dez) interesat si in 2-5 ani vezi belitura din satelit. Ex Rez. Stiintifica Pietrosul Rodnei-800 ha pe Piciorul Mosului (nordic) sau un ex. recent PNMRodnei v. Aniesul Mic, versant N/NE Rabla
Citeodata, ca ieri (vezi HotNews), RNP Romsilva uita de menirea sa primordiala-grioja fata de sanatatea-conservarea-refacerea padurilor ***(florei/faunei) si da mass media cite un comunicat triumfalist ref. la teribilele beneficii realizate din, evident, exploatarea salbatica a resurselor silvice mult diminuate de la an la an.
Se intimpla ca apoi musiu Paun *sper sa nu gresesc) de la Greenpeace-auzitor si el/.nevazator la fata locului, nemijlocit, sa ajunga pe la Antena I dind interviuri docte ref. paduri, afirmind ca Romania are 26 suprafata impadurita fata de UE 31 %, omitind ca acest 26 % era raportat (evident la plezneala, nimeni nu da cifre reale fiindca UE ar interzice, macar pt.citiva ani, expl.forestiere) din urma cu 5-6 ani, moment de la care cohorte de codri au devenit scindura/rumegus, prima lunid calea apelor dunarene/Marii Negre.
Este induiosator insa (pt. infentili/imbecili/cretini) sa se incinte aflind ca-n capitala se planteaza-n nov. 180 platani tunsi patratos/oval/rotund...ca la Paris, in locul celor peste 1 mil arbori rasi in 17 ani in capitala-Micul jegos/atroce Paris, cu peste 1000 ulite fara apa curenta/canalizare.
Depinde cum/din ce fotoliu/birou/studio vezi situatia.
Spre ca tarisoara asta nu are doar handicapati mintali. Sigur alpinetziii nu fac parte din categorie deoarece ei umbla/vad (pe unde multora nu le convie deloc), vad si...mai si spun/arata
V-ati uitat aseara la acel june pulica Popa si nai stiu cum, candidat incult europarlamentar, declarat emfatic VERDE? Pai nici moaca de paduche verde nu avea, darmite de militant pro natura, cit de cit instruit.
Jenant. Imi aminti de "smecheriile" studentesti, de faza in care habar n-aveam si credeam ca-l fentez pe prof turnindu-i cretinatati paralele.
Problema e ca (mai sunt)"profesori" ce nu se lasa dusi cu presul! (destui si in soc. civila * alpinetzi, ca norocul!)
LPGOja

Odata cu restituirile (uneori tardive, adesea ilegale) RNP Romsilva a cistigat dreptul de-a arata cu degetul spre OS private/proprietarii de paduri private (multi primind la restituire coaste in prealabil belite de ROMSILVA) -pozind acum in salvatori/conservatori ai naturii.

PENIBILIII!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 Re: [a] Copacii din Masivul Piatra Craiului pusi...Alfasoft8 Nov 2007
   [a] Despre tacticile de jefuire a padurilor din...CLUBUL DE...8 Nov 2007

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PADUREA CRAIULUI - Piciorul Porcului  
Muntii CODRULUI (FAGET) - Culmea Codrului  
Muntii CODRULUI (FAGET) - Cantonul Silvic Sai  
Muntii CODRULUI (FAGET) - Satul Poiana Codrului  
Muntii RODNEI - Valea Aniesului  
Muntii RODNEI - Cabana Farmecul Padurii  
Muntii RODNEI - Sub Varful Pietrosu  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Podul La Riul Mare Spre Magura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Muntii CODRULUI (FAGET)  
Muntii RODNEI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Comentarii
De scurtu alexandru - publicat Joi, 8 Nov 2007, 14:18
e trist...

si nu se iau masuri:-(
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii