Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Horatiu Campian <h...@yahoo.com>
Data: Marţi, 24 Aug 2010, 8:29
Subiect: Re: [a] RT - Iezer (ciclo)
Salut!

1. Traseul acesta este deosebit de frumos si, te asigur, este perfect ciclabil in proportie de 99% de un practicand MTB de nivel mediu, singurele portiuni care necesita datul jos de pe bicicleta fiind la coborare, pe lungimi de cativa zeci de m (o bucata pe o vale, chiar inainte de Voina, si putin mai sus inainte de ultima stana - probabil unde au venit cainii aia multi). Asa ca ar trebui sa fie un mesaj de ambitionare, la antrenament si data viitoare... nu te mai da jos de pe bicicleta:) Uite aici si o tura a mea acolo vara asta:

http://hcampian.blogspot.com/2010/07/obligatoriu-in-palmares-mtb-pe-iezer.html

2. Drumul e probabil si unul strategic, cu scop militar, ca si multe alte drumuri montane de creasta din Romania. Din moment ce exista un drum, la ce folos sa fie tone de marcaje? Coborarea la Voina mi se pare marcata foarte OK.

3. Cam nasoala faza cu cainii, mai ales daca zici ca te-au muscat de 2 ori. Daca exista si cea mai mica zgarietura, fa-ti neaparat un tratament antirabic, e gratuit si complet nedureros, nu e o boala cu care sa glumesti. Chiar daca cainele era OK, el ar fi putut contacta virusul de la o vulpe de exemplu cu ceva timp inainte si el apare in saliva cu 14 zile inainte de orice semn. E plin de rabie la animalele salbatice, nu merita riscul. In alta ordine de idei, cand dai de o haita de caini si esti pe bicicleta, actiunea corecta si eficienta este sa te dai jos si, impreuna cu colegii de tura, sa faceti un fel de zid de biciclete in jurul grupului (voi in interior, bicicletele in exterior), deplasandu-va asa pana cand scapati de animale. Un spray de persoana contra cainilor e foarte util, desi eu inainte de spray incerc cu ciocolata, pana acum a avut succes si n-am avut nevoie de spray.

Cu bucurie ca mai face lumea MTB adevarat prin Romania,
Horatiu Campian
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Masivul IEZER-PAPUSA - Ref. Iezer  
Masivul IEZER-PAPUSA - Cabana Voina  
Masivul IEZER-PAPUSA  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii