Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Piatra Sura (1525 m)

Bookmark and Share
23-25 februarie :: Ceahlaul inghetat, by Emi Cristea
In bezna     Televiziunile anuntau de cateva zile ca vine urgia. Cam atata puteau ei sa inteleaga din codul galben dat de ANM pentru partea de est a tarii. Peste toate, ma cam ingrijorau cantitatile mari de precipitatii anuntate (unele reprezentau cam toata “cota” pe luna februarie, pe zona respective). Asta se putea traduce prin ninsori abundente. Cu toate astea ne-am urnit din Brasov. Nu puteam rata week-end-ul acesta, si singurul semn ca ar putea fi ceva frumos, erau cele cateva raze de soare prevazute pentru sambata. Mai aveam eu o speranta; dar tine de fler, si nu o zic … Paseam dintr-o lume in alta … acolo unde vremea a rasturnat normalitatea. Daca esti obisnuit ca depresiunea Ciucului este cea mai friguroasa din tara, in aceste zile s-a dat totul peste cap. Carpatii orientali era...

Information -

There is no information

News

Nu exista

Pictures

 1-10 from 118
  > [11-20] [21-30] [31-40] >>
În căutarea fericirii
Gânduri despre o altă lume
Copacii plâng...
Sub bucuria stâncilor...
Tu, creastă sură...
Aleile zeilor
Absint și culoarea dulce a ochilor mei
Surpriza din miezul muntelui
Ocupați poienile!
Fulger din senin
 1-10 from 118
  > [11-20] [21-30] [31-40] >>

Trails

Nu exista

GPS Data

Email forum messages

[May 4, 2010] [a] Ceahlau-Giurgeu-Hasmas (de 1 mai) (cibotaru mihai)  

Other info

Geologic, extrem de interesanta, conform studiilor facute de Academician Prof.Dr. Ion Bancila, rupta de masivul Ceahlau, Piatra Sura si-a luat nume de "Perla Ceahlaului" si a devenit paradisul ursilor, al viperelor si al multor alte salbaticiuni.

Deși explorată foarte puțin, până în anul 1963 a purtat numele de "Masivul Piatra Sură" și avea 1352 m, cu aprox. 200 de m mai puțin decât acum. Geologic, extrem de interesantă - conform studiilor făcute de Academician Prof. Dr. Ion Băncilă, ruptă de masivul Ceahlău și rămasă departe de ochii și piciorul oricărui turist, separată în partea răsăriteană de Stănilele Mari prin depresiunea ce formează Poienile Stănilelor, delimitată și despărțită de Curmătura Stănilelor la nord, de Cheile Bistrei Mici și la sud de Bâtca Neagră (1389 m) prin Cheie Bistrei Mari, printr-un lanț de 7 cascade, cu partea apuseană formată din Poiana Pietrei Sure, poiană văzută din Obcina dintre Bistre, Piatra Sură ne îngăduie doar să-i admirăm colții, țancurile și stâncile ascuțite, despărțite între ele de adânci și prăpăstioase hăuri, extrem de înclinate jgheaburi și înfiorătoare hornuri.

Comments


There are no comments

Login or register to comment