Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Voineasa - Vidra

Bookmark and Share

 
Voineasa-Valea Minaileasa-Runculet-Canton Padina-Curmatura Vidrutei-Valea Vidrutei-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: nemarcat, accesibil, șosea pe cca 25 km. Durata: 5-6 oreDeși traseul se desfășoară pe șosea, aflată în curs de asfaltare, merită să fie parcurs pe jos, pentru peisajul deosebit pe care îl străbate și care n-ar putea fi savurat pe deplin din mersul rapid al mașinii. Pînă la Curmătura Vidruței, drumul este comun cu cel al traseului nr. 3. Dar pentru a evita monotonia mersului pe șosea și a scurta serpentinele drumului, mai sus de cantonul Nopteasa, în punctul unde șoseaua traversează pîrîul Mînăileasa, îndreptîndu-se spre nord-est, noi vom urca pe firul pîrîului pe un drum tractor printre cioate pînă în Curmătura Vidriței.

Curmatura Vidruței reprezintă nu numai cumpăna de ape dintre Valea Mînăileasa și pîrîul Vidruța, ci și o importantă răscruce pentru drumurile turistice. In afară de cel pe care îl străbatem acum, vom întîlni un drum de tractor accesibil și autoturismelor ARO cu tracțiune dublă, drum care unește Vîrful Mînăileasa Mică, situat la nord, cu Muntele Părăginosu și culmea principală a Munților Latoriței. Din Curmătură, avem priveliști deosebite spre est, unde se văluresc culmile joase ale munților din împrejurimile stațiunii Voineasa, iar dacă vom urca puțin spre sud, pe drumul de tractor, vom putea privi spre deschiderea depresiunii care adăpostește lacul Vidra, iar în depărtare, spre vest, spre silueta rotunjită a munților Bora și Miru.

In continuare, din curmătură, putem coborî direct în valea Vidruței pe o cărăruie ce se continuă cu un drum de tractor care ne va scoate apoi în șosea, în marea serpentină situată la mijlocul distanței dintre Curmătura Vidruței și Vidra. Apoi urmăm șoseaua pînă la intersecția cu drumul de pe conturul lacului Vidra. De acolo ne vom îndrepta spre nord, intrînd după circa 1 km în stațiunea Vidra.


CommentsNo comments were added
Login or register to comment