Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Drept la replica - Joi, 30 Nov 2006, 14:00, vizitată de 4276 ori


In urma articolului "Salvamont Gorj pregateste accidente montane" publicat in numarul din Decembrie 2006 al publicatiei Invitatie in Carpati, editata si distribuita gratuit de catre Proiectul Alpinet, am primit urmatoarea reactie de la reprezentantul Salvamont Gorj, domnul Sabin Cornoiu.

Va invitam sa lecturati textul primit in virtutea dreptului la replica, cu mentiunea ca nu am efectuat modificari de nici un fel asupra materialului. Puteti descarca de aici fisierul Word, asa cum a fost el trimis de domnul Sabin Cornoiu: http://www.alpinet.org/download/adresagiurgiu.doc sau http://www.alpinet.org/download/adresagiurgiu.pdf

De asemenea, va invitam sa va exprimati si voi parerile pe aceasta tema, eventual experiente personale in zona. Scopul nostru este a informa corect membri Alpinet.

Dorim sa mentionam ca domnul Sabin Cornoiu a cerut in mod explicit retragerea articolului, si inlocuirea acestuia cu o varianta redactata de comun acord, amenintand cu actionarea in justitie in caz contrar.

Consideram ca experienta in domeniul publicistic, montan si cartografic a domnului Ica Giurgiu este de necontestat, prin urmare nu vom retrage respectivul articol in urma amenintarilor primite.

Speram ca in locul publicarii unor articole redactate "de comun acord" in urma unor amenintari sa reusim sa sesizam si pe viitor posibile probleme, iar autoritatile raspunzatoare sa isi insuseasca criticile, sa caute solutii si sa informeze corect, acesta fiind scopul activitatii lor, activitate finantata si din bani publici, si nu sa cheltuiasca timpul si banii unei institutii publice in instante.
Alexandru Lăpuşan

Comentarii
Laura S Laura S, Joi, 30 Nov 2006, 15:07

Dupa ce am citit scrisoarea in intregime pot spune ca domnul Sabin Cornoiu are dreptate in ceea ce spune. Este normal sa reactionezi in momentul in care imaginea iti este afectate pe nedrept. Este pacat sa acuzi niste oameni bine pregatiti si as putea spune chiar devotati.
"Consideram ca experienta in domeniul publicistic, montan si cartografic a domnului Ica Giurgiu este de necontestat, prin urmare nu vom retrage respectivul articol in urma amenintarilor primite." oare nu e mai corect sa verificati cele spuse de ambele parti?
Cit despre amenintare, am spus si mai sus, nu cred ca sta nimeni cu miinile in buzunar cind imaginea ii este patata pe nedrept

Fără foto Sabin Cornoiu, Joi, 30 Nov 2006, 15:57

Din respect pentru activitatea dl. Giurgiu am incercat solutionarea pe cale amiabila a acestei probleme si va prezint mai jos ultimele doua emailuri transmise acestuia:

Domnule Giurgiu,

Ne pare rau ca nu am fost intelesi, nu ne intereseaza publicarea intr-un numar viitor a punctului nostru de vedere si mentinerea articolului Dvs. in revista, intrucat, consideram ca acesta nu reflecta realitatea si nu vedem de ce cititorii sa fie pusi in situatia sa compare cele doua articole. Dorim ca acest articol si titlul din pagina sa fie scoase definitiv din revista si inlocuite cu un alt articol cu caracter reparatoriu pe care o sa il concepem impreuna si in care nu ne intereseaza sa afectam reputatia Dvs., dar, prin care sa se arate ca totul s-a datorat unor omisiuni si interpretari gresite, din partea Dvs, ale informatiilor avute la dispozitie.

Nu este normal ca un articol pe care noi il consideram nereal, care aduce atingere imaginii activitatii si instutiei noastre, sa ramana definitiv in paginile acestei publicatii, mai ales ca este si in format electronic si poate fi modificata. In numai cele cateva zile de la publicare avem foarte multe persoane care ne cunosc si care ne-au sunat sa ne informeze de aparitia articolului , dar, probabil foarte multe s-au limitat numai la citirea lui si deja si-au format o parere.

In cele 30 de zile pana la aparitia noului numar foarte persoane vor citi articolul Dvs. si nu avem nici o certitudine ca acestea vor citi si articolul nostru si ca isi vor mai putea schimba parerea despre noi.

Putem oricand sa ne publicam un drept la replica pe mult mai multe canale de informare decat cel oferit de revista Dvs. dar, dorim sa indreptam definitiv aceasta problema exact asa cum a fost creeata.

Consideram ca deosebit de binevoitoare toate posibilitatile pe care vi le-am oferim pentru a indrepta aceasta situatie, termenul propus expira astazi, va mai asteptam pana maine la ora 16 sa vedem pagina scoasa de pe internet, daca nu, vom continua actiunea in instanta si pe orice alte canale pe care le consideram oportune pentru a remedia situatia.

Sabin Cornoiu

Domnule Giurgiu,

Am citit “Dreptul la replica “ aparut pe Alpinet si observam ca nu ati tinut cont nici un moment de doleantele noastre si fara acordul nostru ati publicat un material care va era adresat personal Dvs. si publicatiei « Invitatie in Carpati »

Nu am fost interesati nici o clipa de « drepturi la replica » si transformarea acestui subiect intr/o discutie publica, considerand ca a fost o scapare din parte Dvs. si vi-am oferit o sansa onorabila de a indrepta situatia, tinand cont de anumte considerente, specificate si de dl Lapusan in articol, sansa de care vedem ca nu ati dorit sa beneficiati.

Aducerea la cunostinta Dvs. a posibilitatii de stabilirea a prejudiciilor morale sau materiale prin instanta, nu este o amenintare, asa cum spune dl. Lapusan ci este o procedura stabilita prin lege si pe care noi o vom respecta.

Alegerea variantei cele mai convenabile a fost tot timpul la dispozitia Dvs. si constatam ca nu beneficiat de acest lucru.

Ramane sa solutionam aceasta problema pe cale legala.

Sabin Cornoiu

PS. Deja mai multi cititori ne-au semnalat doua posibile motive care il puteau determina pe dl Ica Giurgiu sa scrie acest articol, departe de adevar, si va invitam si pe Dvs.sa le identificati pornind de la fraza dlui Lapusan "Consideram ca experienta in domeniul publicistic, montan si cartografic a domnului Ica Giurgiu este de necontestat,......... si pentru primul motiv va oferim indiciul - harta turistica mentionata la inceputul articolului iar pentru cel de-al doilea motiv, micul monument mentionat de dl Giurgiu in articol ca avand " o inscriptie departe de adevar ", aflat in dreapta inceperii traseului, este al lui Gioni Babos si poate cititorii care i-au cunoscut pot sa ne spuna mai multe si sa aflam si noi de ce dl Ica Giurgiu nu il poate uita pe dl. Gioni Babos nici la ani buni de la trecerea in nefiinta.

Fără foto Sabin Cornoiu, Joi, 30 Nov 2006, 16:32

Mentionam ca textul prezentat in articol de dl Lapusan nu a reprezentat un drept la replica, ci, o adresa transmisa dlui I Giurgiu si redactiei revistei pentru solutionarea pe cale amiabila a problemei.
NU am solicitat nici o clipa uzitarea de dreptul la replica si nu am autorizat folosirea scrisorii transmise ca "drept de replica" aceasta fiind in totalitate alegerea redactiei.

Fără foto Grigore Sârbu, Joi, 30 Nov 2006, 19:58

Oare un articol cu descrieri, harti si imagini din zona respectiva nu ar fi fost mai util pentru imaginea atit de plinsa a Salvamontului gorjean sau pentru mai neimportantii turisti ajunsi pe acolo? Intreb si eu. Nu cred ca domnul Cornoiu ar fi fost refuzat de actuala echipa a IIC daca ar fi produs asa ceva.
In ceea ce priveste imaginea cred ca umflatul muschilor (sau "daca pina la ora 16 nu faceti cum va spun eu, va dau in judecata") strica mult mai mult decit impresiile _personale_ din acel articol.
Din pacate, daca in Ceahlau trebuie sa ne ferim de Salvamont deoarece acesta ne asteapta "sa ne traga suturi", iata ca si din Gorj sintem avertizati ca daca ni se pare ceva in neregula Salvamontul ne va da in judecata.
Ce echipa Salvamont vine la rind? :-(
---
Grig

Fără foto Sabin Cornoiu, Vineri, 1 Dec 2006, 10:15

Dle Sarbu,
oare pentru echipa IIC nu era mai moral sa scrie un articol corect bazat pe realitatea din teren si pe informatiile foarte corecte primite de la noi sau obtinute de pe harta si nu sa scrie articole de SENZATIE bazate pe incapacitatea de a citi o harta turistica sau pe cine stie ce interese personale ale autorului?
Cititi mai bine articolul si veti vedea ca nu cu salvamontul din Gorj sau cu traseele noastre este ceva in neregula ci cu dl Ica Giurgiu care merge cu harta in mana pe o vale din judetul Hunedoara, pe marcaj punct galben, si crede ca este pe un traseu din Gorj care urca pe culmea muntelui si care este marcat cu triunghi galben, si care primeste informatii corecte de la Salvamont Gorj si de pe harta si pe care nu le respecta, facandu-se ca nu vede marcajul triunghi rosu ci numai puncte rosii....
Impresiile Dvs. personale s-au format probabil citind o alta revista, nu am dorit niciodata sa fim plansi de cineva, nu ne-am umflat niciodata muschii si nu am facut afirmatia ca "daca pina la ora 16 nu faceti cum va spun eu, va dau in judecata", aceasta apartinandu-va in totalitate, noi oferind un termen de aproape o saptamana pentru solutionarea amiabila a problemei, termen care expira joi la ora 16.
Puteti cititi mai jos declaratiile noastre, destul de ingaduitoare cu dl. Ica Giurgiu si care cauta mereu sa ii ofere o solutie cat mai buna, pentru dansul, de a iesi din aceasta situatie, iar, aducerea la cunostinta unei persoane a unui termen limita si a posibilitatii de stabilirea a prejudiciilor morale sau materiale prin instanta, nu este o amenintare ci o procedura stabilita prin lege si pe care, datorita consecventei dl Ica Giurgiu in a refuza indreptarea situatiei, noi o vom respecta si o vom duce pana la capat.

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Vineri, 1 Dec 2006, 14:23

Daca toate articolele critice din presa s-ar scrie dupa cum doresc cei raspunzatori pentru diversele situatii, probabil ca am fi emigrat mai multi in alte tari, mai calde. Din fericire nu suntem in anii '80, ba in curand vom deveni cu sau fara voia noastra "mai occidentali".

Este o diferenta intre un articol critic, o parere personala sau o situatie din teren prezentata mai mult sau mai putin corect, si atac la persoana sau calomnie.

Ii uram succes domnului Cornoiu in actiunile sale in Justitie, cu regretul ca este singura solutie pe care dansul o vede din postura de conducator al unui serviciu public.

Ne-am fi asteptat la o reactie ce sa adreseze informarea corecta a turistilor, si nu una bazata strict pe orgoliu.

Fără foto Sabin Cornoiu, Vineri, 1 Dec 2006, 15:26

Domnule Lapusan,
in clipa in care ignori informatiile corecte primite de la Salvamont, nu stii sa te orientezi pe harta si afirmi ca "salvamontul pregateste accidente montane", aceasta nu mai este nici articol critic, nici parere personala ci calomnie si prezentare incorecta si tendentioasa a situatiei din teren.
I-am oferit dlui Ica Giurgiu destule solutii, nici macar nu a binevoit sa ne transmita punctul dansului de vedere, deci, nu noi suntem cei orgoliosi, probabil ne considera "mai din provincie " si ca putem accepta orice nedreptate care ni se face alegand, din oferta noastra, solutia care ii convine dansului cel mai bine.

Fără foto Grigore Sârbu, Vineri, 1 Dec 2006, 19:19

Domnule Cornoiu,
mai incerc un raspuns, desi acest mod de comunicare prin subsoluri nu imi este foarte pe plac.
Am sa caut sa fiu cit pot de clar in acest moment.

1. Ica Giurgiu poate gresi, Sabin Cornoiu poate gresi, Grigore Sarbu poate gresi. Daca dumneavoastra credeti ca din sirul de mai sus exista cineva care trebuie exclus, va rog sa o faceti. Va mai rog sa retineti ca am scris "poate gresi" si nu "a gresit", "habar n-are", "nu e in stare", "nu stie sa se orienteze" sau altele asemenea. Nu este doar o chestiune de stil.

2. In IIC a aparut un articol cu care dumneavoastra nu sinteti de acord. Nu trebuie sa fim toti de acord, nu trebuie sa gindim toti la fel. Ar fi neproductiv, ar fi chiar plictisitor.

3. V-ati exprimat dezacordul si, din cite stiu, vi s-a propus sa publicati in acelasi IIC propriul articol prin care sa prezentati, fara limita de spatiu, orice informatii doriti despre marcajele din zona dumneavoastra. Daca nu este asa, va rog sa ma corectati!
La ce ar fi folosit acel articol? Intii de toate el ar fi fost util tuturor cititorilor publicatiei care ar fi avut astfel inca o sursa de informatie.
In al doilea rind un astfel de articol ar fi adus un plus de imagine (buna) pentru Salvamontul gorjean aratind ca acesta este preocupat si de aspectele legate de activitatea de prevenire si de informare a turistilor. Poate ca nu in ultimul rind un astfel de articol v-ar fi deschis inca o cale prin care sa va faceti cunoscuti de catre potentialii vizitatori. Tot din cite stiu eu, ati refuzat invitatia. Toate cele scrise de mine putin mai sus nu au prezentat nici un fel de importanta pentru dumneavoastra. In aceste conditii mie mi se pare cel putin ciudat ca afirmati ca v-a fost lezata imaginea (va plingeti singur, nu va pling altii!) de parerile unui singur om care, dupa cum scriam la punctul 1., poate si sa greseasca. Din nou: am scris "poate sa greseasca"!

4. In locul unei reactii normale, de asteptat printre cei care si-au facut o pasiune din a strabate poteci montane, ati ales o pozitie de forta: in numele aceleiasi imagini lezate ati dorit impunerea propriei solutii (nu discut aici cit de realista) si chiar ati stabilit un termen ultim. Aici ma vad pus in situatia sa va dau dreptate, nu este "ora 16" asa cum neglijent am scris eu intr-un alt comentariu ci "joi la ora 16" ceea ce, trebuie sa recunosc, este cu totul altceva. De ce ati ales aceasta varianta, de ce credeti ca va avantajeaza, nu stiu. Ramin la parerea ca prin astfel de gesturi va subminati singuri, sau, ca sa folosesc si eu o expresie de-a dumneavoastra, va aduceti singuri prejudicii morale.

5. Aveti libertatea sa faceti cum credeti de cuviinta. Aveti libertatea sa alegeti. Aveti libertatea sa traiti inconjurat de prieteni sau inconjurat... de avocati. Dupa cum va place!

---
Grig

Fără foto mircea bologa, Vineri, 1 Dec 2006, 20:44

Domnule Cornoiu,
Exista o tendinta nesanatoasa de a interpreta anapoda mai tot ce spune sau scrie în jur, de multe ori de dragul discutiilor despre discutii. Tendinta este întretinuta gratie acestei scule formidabile care se numeste Internet, în spatele careia ne dam ifose de viteji.

Imi place sa stiu cu cine, sau cui, vorbesc. Sau scriu. Din pacate, nea Gugal nu mi-a dat nici o trimitere catre vreo poza de-a Dvs. De ce m-a interesat? Doream sa fac legatura între o privire si un limbaj care, uneori, mi se pare copilaresc. S-ar putea sa gresesc, în aceste conditii, va rog sa acceptati, anticipat, scuzele mele.

Va înteleg perfect supararea. De doua ori. Intâi si întâi ca unul care în tineretea lui a carat ditami stâlpii pe creasta Fagarasului în bataia vântului turbat, ciment si toate celea necesare întretinetii semnelor regulamentare (nici nu va puteti imagine ce mult îmi place acest cuvânt, “regulamentar” mostenire din vremile trecute...). Apoi ca unul, dar acelasi eu, care, tot în acea perioada, batea la usa Salvamontului Sibiu si-l tutuia pe Nea Toma.

Va înteleg perfect supararea, mai ales ca (sub) titlul care a pus paie pe foc, lasa sa creada ca incoerentele între cele pictate pe teren si mâzgalite pe hârtie aveau ca scop, deliberat si programat, provocarea de accidente. Va sustin la rândul meu, afirmând ca acest mod de exprimare este cu totul si cu totul deplasat.

Acolo unde nu va înteleg, este în refuzul Dvs de a va exprima un punct de vedere just, corect si documentat despre marcajale cu pricina, dar mai ales încapatânarea de a duce la capat (?) o actiune menita sa albeasca o imagine, e adevarat, foarte neândemânatic ciuntita.

Nu stiu daca urmariti, din pura curiozitate daca nu pasiune, Turul ciclist al Frantei, unde scandalul mocneste de o buna bucata de vreme. S-a dovedit, cu analize medicale de tot soiul, ca ultimii doi învingatori, americani, câstigasera gratie dopajului. Ultimul chiar ca a fost declasat. Inconjurati de armate de avocati, au încercat ei sa iasa basma curata, nu din dopaj, ca acolo nu se putea face nimic, ci din scandalul care le-a “mâzgalit” imaginea. Ca si cum imaginea lor a fost ciuntita de altii, nicidecum de ei prin comportamente, sa zicem, necurate. Inutil sa va spun ca « ad vitam aeternam » imaginea lor este ciuntita. Un « scuzati, am gresit » ar fi avut un alt efect decât « las’ ca vedeti voi cu avocatii mei »…

In ce va priveste, nu ati gresit. Inca. Cred ca va uitati la prea multe seriale trans-atlantice si va imaginati deja iesind victorios dintr-un Tribunal. Nu aveti nimic de câstigat continuând pe aceasta cale, nici la imagine, nici la credibilitate.

Dar la urma urmei, ce ma bag eu, nu-i asa?

Fără foto Sabin Cornoiu, Vineri, 1 Dec 2006, 23:50

Domnule Sarbu,
cu tot respectul, va raspund punctual la comentariul Dvs:
1. Ica Giurgiu a GRESIT, voit sau nevoit, impulsionat sau nu de interese personale, a nesocotit informatiile corecte primite de la noi, a crezut intr-o harta mai veche cu cel putin 10 ani decat cea publicata de noi, a citit gresit o harta turistica montana, a realizat un articol care nu are nici o legatura cu realitatea, dar, nu are taria sa recunoasca acest lucru.
2. Atunci cand realitatea este una singura ar trebui ca toti sa fim de acord, sa recunoastem acest lucru si sa nu ne lasam influentati de interese personale sau reminescente din trecut.
3. Ne-am exprimat dezacordul pentru articol intr-o adresa cu caracter privat transmisa redactiei IIC si dlui Ica Giurgiu in intentia de al proteja de exact ce se intampla acum pe acest forum. Revista fiind in format electronic am propus modificarea ei prin scoaterea titlului si articolului si inlocuirea cu un articol " cu caracter reparatoriu pe care o sa il concepem impreuna si in care nu ne intereseaza sa afectam reputatia Dvs., dar, prin care sa se arate ca totul s-a datorat unor omisiuni si interpretari gresite, din partea Dvs, ale informatiilor avute la dispozitie" vedeti emailul de mai jos.
Nu este normal sa asteptam o luna de zile pentru a se publica dreptul la replica si nu eram interesati de a transforma revista dintr-un material informativ intr-o revista de scandal.
Analizati cati vizitatori intra intr-o luna de zile pe alpinet si cate descarcari are revista si dati-ne un sigur argument ca toti acesti cititori, cu impresia deja formata in urma lecturarii articolului ca in "parang sunt marcaje mincinoase " si ca " salvamont gorj pregateste accidente montane " mai pot fi recastigati ca turisti sau ca persoane care sa aibe incredere in noi.
Este evident ca imaginea ne-a fost lezata si este surprinzator cum Dvs. vedeti ca foarte normal ca noi sa acceptam posibilitatea sa ne aparam abia peste o luna cand aceasta problema se putea rezolva mult mai simplu.
E anormal sa accepti sa scrii un articol prin care sa iti mai refaci imaginea , atat timp cat imaginea ti-a fost afectata de un material care va ramane mereu publicat si care timp de 30 de zile nu poate fi combatut.
4. Nu am ales o pozitie de forta, am propus un termen decent de a indrepta situatia, nu vedem de ce stabilirea adevarului in instanta, varianta ultima, stabilita de legislatia tarii, si aleasa de dl. Ica Giurgiu, ne poate aduce prejudicii morale sau sa ne submineze mai mult decat articolul din revista.
5. Sigur, am libertatea sa aleg, sa cred, sa ma inconjor de cine doresc, dar, observ cu parere de rau, ca acesata libertate nu o o are si dl Ica Giurgiu , care nu isi exprima punctul de vedere si prefera sa solutioneze aceasta problema prin preieteni sau...avocati

Fără foto Sabin Cornoiu, Sâmbătă, 2 Dec 2006, 0:30

Dle Bologa,
aveti mare dreptate aproape in tot ce scrieti, dar, analizati toata corespondenta noastra de pana acum si o sa observati am facut tot posibilul de a aplana acesta situatie.
Cum putem sa acceptam propunerea de a ne "albi" imaginea abia peste o luna si in tot acest timp miile de cititori de pe alpinet sa-si formeze o imagine gresita despre noi, datorita unui articol nereal, scris cu patima si interese personale.
Mergand pe calea aleasa de dl Ica Giurgiu, de a solutiona in instanta aceasta problema, stim ca nu vom castiga nici imagine, nici credibilitate, dar, vom avea posibilitatea de a ne apara onoarea, castigata in cei peste 20 de ani de activitate, in fata zecilor, sutelor sau miilor de persoane salvate sau care isi doresc sa vada in noi un factor de siguranta atunci cand merg pe munte.
Si un « scuzati, am gresit », din parte dlui Ica Giurgiu, ar fi avut un alt efect si cu siguranta i-ar fi adus un plus de imagine in fata cititorilor, cititori care acum poate se distreza copios citind replicile noastre si analizeaza factorii care au determinat denaturarea adevarului si scrierea articolului, interese personale, reminescente din trecut sau incapacitatea de a citi o harta...

Fără foto Grigore Sârbu, Sâmbătă, 2 Dec 2006, 0:53

Domnule Cornoiu, dupa cum v-am mai spus, nu agreez acest mod de comunicare. Daca doriti sa continuam dialogul va invit pe lista de discutii [alpinet2k], o alta componenta a aceluiasi Alpinet.

Am revenit totusi acum doar pentru a va spune ceea ce, nu cu mult timp in urma, i-am spus si colegului dumneavoastra din Ceahlau, domnului Papalicef: imaginea proprie de care sinteti atit de preocupat nu este determinata de "x" sau de "y", indiferent cine ar fi ei. Acestia pot gresi, pot fi subiectivi, pot fi neinformati sau chiar rau intentionati (consideratiile sint cit se poate de generale, va rog sa nu le legati de vreun nume sau situatie). Acea "imagine" este exclusiv rezultatul modului in care dumneavoastra actionati si raspundeti. Eu nu stiu care este problema acelei "imagini" dar, daca _dumneavoastra_ ati simtit ca exista niste probleme, atunci in ograda proprie ar trebui cautat, nu prin alte parti.

---
Grig

Fără foto mircea bologa, Sâmbătă, 2 Dec 2006, 10:12

In afara unui caz de forta majora, o invazie a tatarilor de exemplu, aceasta este ultima mea interventie la acest subiect. Fiindca acesta este "marcajul", dati-mi voie sa va spun, domnule Cornoiu, ca nu sunteti deloc pe cel bun. Din câte am citit pe aici, Ica Giurgiu nu si-a exprimat public opinia. Traiesc cu speranta, deloc vitala vietii mele, sa-i citesc punctul de vedere, oricare ar fi el. Daca nu ma însel, idea actiunii în instanta nu-i apartine. Dar cum navigam în plin subiectivism, nimic nu ma mai mira. Daca este adevarat ca iarba-i mai verde în curtea vecinului, este tot atât de adevarat ca trebuie început prin a matura în fata propriei usi.

Fără foto Sabin Cornoiu, Sâmbătă, 2 Dec 2006, 17:10

Multumim tututor care si-au expus punctul de vedere, mai mult sau mai putin subiectiv sau corect, si vom incerca sa intrerupem aici sirul acestei discutii.
Dl Ica Giurgiu nu a avut taria sau argumentele necesare sa-si sustina articolul si a preferat sa urmareasca cum este aparat de prieteni sau de cei care nu pot sa vada cu ochi buni salvamontistii.
Este regretabil ca dl. Ica Giurgiu s-a transformat dintr-un apreciat furnizor de informatie, calitate pe care am incercat tot timpul sa o respectam, in formator de opinie negativa.
Am fi primit orice repros si invatatura din partea Dansului, dar, nu putem fi de acord cu un articol denigrator la adresa noastra, bazat pe nerespectarea si trunchierea informatiilor corecte primite de la noi, pe grave greseli de citire a unei harti, pe interese personale sau amintiri ale trecutului.
Impreuna ne-am spus impresiile, am adus argumente pro si contra, dar, acest lucru nu are nici o valoare in fata cititorilor care vor descarca mai devreme sau mai tarziu o revista care incepe cu "Parang marcaje mincinoase" si "salvamontistii gorjeni pregatesc accidente montane " si care pastreaza in paginile ei un articol departe de adevar.
Daca cei care au generat aceasta problema nu doresc, sau nu pot sa indrepte aceasta situatie, este de datoria noastra sa facem acest lucru.

Codruta Nedelcu Codruta Nedelcu, Duminică, 3 Dec 2006, 0:13

Apropo de imagine: eu n-as lua-o atat de "dramatic".
In ce ma priveste, am o parere relativ "fixata" ref. la Dl. Giurgiu asa ca poate sunt subiectiva. Ce pot sa spun, insa (amintindu-mi din cum gandeam trecut cand plecam catre munte) este ca parerea mea despre activitatea unei echipe Salvamont se formeaza 99% "in teren", nu ca urmare a unor articole.
Peste catva timp, ceea ce este scris in acel numar IIC va deveni "vechi"; in tot acest timp, insa, comportamentul Salvamont Gorj va evolua permanent.
Sper ca am exprimat bine ceea ce voisem sa spun:-)

Fără foto Adrian Rosca, Marţi, 5 Dec 2006, 11:09

Am urmarit cu atentie discutiile referitoare la acest subiect, articolul d-lui Giurgiu din IIC, precum si adresa Salvamontului Gorj. Pentru a trage o concluzie cred ca este necesar sa vedem o imagine cu harta buclucasa editata de GRAI, deoarece in IIC sunt prezentate doar fragmente. Atunci putem intr-adevar sa ne formam o imagine clara.

Fără foto Sabin Cornoiu, Miercuri, 13 Dec 2006, 19:03

Dle Rosca,
harta in discutie nu este o harta turistica montana. Este o harta generala in care cei 5641 kmp ai judetului Gorj sunt prezentati in circa 3mp. Pe harta sunt trecute foarte multe informatii, toate formele de relief, reteaua hidrografica, intreaga retea de drumuri, de la cale nationale pana la cele satesti, absolut toate cele aproape 500 de orase, comune, sate si prin pictograme din sitemul international au fost marcate rezervatile si monumentele naturii, vestigiile arheologice, statiunile turistice, case memoriale, manastiri si biserici, reteaua de cazare si restaurante, in general, absolut orice informatie pe care o poti primi de la harta pusa la intrarea intr-un judet. In sectorul montan au fost marcate, cu pictograme, zonele unde se pot practica sporturi montane si au fost marcate si traseele turistice printr-un numar, o linie intrerupta si unul, maxim, doua semne de marcaj pentru fiecare traseu. In legenda hartii fiecare traseu numerotat a fost prezentat cu loc de plecare, punct final si timp de parcurs. Nu cred ca cineva are pretentia sa se orienteze pe munte dupa o harta generala a unui judet si pe care un traseu montan este doar pozitionat geografic si marcat cu o liniuta de catva centimetri. O sa incercam ca in numarul urmator al IIC sa prezentam realitatea asa cum o vedem noi si cum speram sa o vada si cei care vor merge, in siguranta, pe traseele montane din judetul Gorj

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.