Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Masa rotunda-Drumetia in M Apuseni : News

Bookmark and Share

Masa rotunda-Drumetia in M Apuseni - Mon, May 14, 2007, 9:24 pm, visited 2391 times


In perioada 25 - 27 mai 2007 în staţiunea turistică montană Moneasa, din judeţul Arad, se vor derula "Zilele Staţiunii Moneasa", a doua ediţie. Cu această ocazie, asociaţiile Condor Club şi Excelsior din Arad invită organizaţiile, cu activitate în domeniul turismului montan, care activează în perimetrul Munţilor Apuseni, la o dezbatere referitoare la Drumeţia în Munţii Apuseni.
In cadrul acestei dezbateri vor fi discutate şi analizate două subiecte de maximă importanţă pentru parcticarea drumeţiei montane:
1. Crearea unei reţele de trasee turistice marcate în Munţii Apuseni. La nivelul Munţilor Apuseni sunt câteva zone turistice importante, în care se regăsesc majoritatea traseelor turistice marcate. Ideea este de a discuta (necesitate, itinerarii, tip marcaj, atribuţii etc) şi contura o serie de trasee turistice montane, care să facă legătura între principalele masive sau zone turistice.
2. Regimul juridic al traseelor turistice marcate. Cu toate că sunt referiri legislative asupra traseelor turistice marcate (mod şi condiţii de realizare, cine are obligaţia de a le crea, respectiv întreţine etc.), nu există un act normativ care să stabilească statutul juridic al traseelor turistice marcate. Situaţia este cu atât mai critică cu cât multe trasee turistice marcate traversează terenuri sau păduri private, unde poate fi limitat accesul turiştilor. Scopul acestui subiect este de a formula şi înainta o cerere de modificare a unui act legislativ pentru soluţionarea acestei probleme.
Cazarea participanţilor şi masa la Tabăra de elevi din staţiunea Moneasa (40 RON/pers/zi). Informaţii suplimentare şi confirmarea participării până în data de 20 mai 2007 (inclusiv), la adresa de e-mail: condorclub@yahoo.com, sau la tel. 0749082089. Participanţi sunt aşteptaţi în după masa zile de 25 mai în Tabăra de elevi.
In organizarea acestei întâlniri şi-au dat concursul Direcţia pentru Tineret Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad.

Dorel Gureanu
preşedinte Condor Club Arad
Dorel Gureanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii CODRU-MOMA - Statiunea Moneasa  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.