Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Marcaje noi - Thu, Nov 13, 2003, 7:45 pm, visited 7370 times


Din vara 2002 s-a terminat marcarea traseului din Fagaras de pe Valea Rea-Stana Valea Rea -Zgeburoasa (pe muntele Nisipuri)- Lacurile din Galbenu' - cu legatura apoi spre Moldoveanu. Traseul este marcat cu semnul crucea albastra.

Voi mai reveni cu alte amanunte despre traseele din zona, refacute si marcate anul trecut si in vara ce a trecut, de catre membrii C. T. S. M. O. P. N. ARGESSIS Pitesti.
Va multumesc.
Radu-Sebastian Marinescu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Saua Galbena  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Valea Rea  
Muntii FAGARASULUI  


A photo [Not found]

An article Zona Negoiu, submitted by Florian Mastacan -
ZONA NEGOIU        Accesul la cabana Negoiu se face din Halta C.F.R. Porumbacu. Urmează un drum asfaltat şi apoi forestier până la Carieră, pe o distanţă de 25 km. Mijloc de transport: duba lui Nea Nicodim. Se continuă drumul forestier, lăsând în partea stângă nişte case ale muncitorilor, traversăm un curs de apă, după care drumul face o serpentină unde câştigăm ceva altitudine.        Urmăm acest drum până la un pârâiaş, după care drumul se îngustează, transformându-se în potecă şi urcă pieptiş prin pădure. Timp de mers, de la Carieră până la potecă: 20-30 de minute.        Poteca urcă la început direct prin pădure, după care se urmează nenumărate serpentine prin pădure, timp de 40-50 de minute, până la izvorul de sub cabana Negoiu. Înainte de a ajunge la acest izvor mai trecem de o răscruce, unde din drumul nostru se desprinde în dreapta jos, poteca ce merge la cascada...

A trail
Monumentul Nerlinger-Portita Fruntii-Caldarea Pietroasa

 

Comments
Lucian Jurca Lucian Jurca, Sat, Nov 15, 2003, 12:27 pm

O initiativa mai mult decat laudabila! Felicitari si multumiri pt. marcaj. Efortul depus nu a fost in zadar, el pune acum in valoare aceasta zona exceptionala a Fagarasului. Am avut de doua ori ocazia sa strabat acest traseu si inca mai doresc sa merg pe acolo. E bine ca s-a marcat mai ales ca orientarea e critica pe vreme cu ceata si ma refer in special la accesul in caldarea inferioara in sens de coborare, dar si la identificarea potecii ciobanesti ce urca de la stana din vale (a lui Burnei, sau Valea Rea).
Numai bine!:-)

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.