Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

@ Un alpinist roman a cucerit varful K2 : Ştiri

Bookmark and Share

@ Un alpinist roman a cucerit varful K2 - Joi, 29 Iul 2004, 13:17, vizitată de 2645 ori
[Ştire preluată de pe Alpinet2k]


De la: Costin <c...@ataclapersoana.ro>
Data: Joi, 29 Iul 2004, 13:10
Subiect: @ Un alpinist roman a cucerit varful K2
Horia Colibasanu, de la Clubul Sportiv Alternative Timisoara, a escaladat, virful K2 din Karakorum - Himalaya, cu o altitudine de 8.611 de metri, realizind o premiera in alpinismul romanesc, se mentioneaza intr-un comunicat al gruparii timisorene.

Colibasanu, in virsta de 27 de ani, a atins virful K2, miercuri dimineata, impreuna cu spaniolul Inaki Ochoa. Ambii sportivi fac parte dintr-o expeditie internationala, alaturi de Fane Tulpan, primul alpinist roman care a urcat pe Everest.

Virful K2 este al doilea varf din lume ca inaltime si este cel mai dificil optmiar al lumii. Prima data a fost cucerit in anul 1954 de italienii Achille Compagnoni si Lino Lacedelli.

Horia Colibasanu detine categoria a treia la alpinism atribuita de Federatia Romana de Alpinism si Escalada. El a participat la expeditiile "Caucaz 1998, 2002", "Tian Shan 1999", "Alpi 2003" pe virfurile Gumaci (3843), Elbrus (5648), Khan Tengri (7010), Matterhorn (4462).

Secretarul general al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, Sanda Badralexe, a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca nu are o confirmare oficiala a acestei realizari. "Am aflat despre reusita alpinistului Colibasanu si cred ca intr-adevar a escaladat virful K2. Nu am primit o confirmare oficiala, dar sportivul este un om de cuvint si nu ne indoim de reusita lui. Virful K2 este greu de cucerit, nu doar din cauza altitudinii, ci si a traseului dificil. Anul acesta vremea a fost favorabila si un numar record de alpinisti au ajuns in virf, fata de anul trecut cind nici un sportiv nu a reusit acest lucru. Asta nu inseamna ca performanta lui Colibasanu nu este remarcabila", a spus Badralexe.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GURGHIU  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.