Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Alpinist român dispărut în India - Duminică, 22 Aug 2010, 9:52, vizitată de 3747 ori


Alpinistul român Cătălin Constantin Morariu a dispărut la data de 8 august, după ce echipa de alpiniști din care făcea parte a fost surprinsă de o furtună puternică în masivul Himalaya.


Sursa: AFP PhotoPotrivit unor informații obținute de evz.ro, românul se afla într-un grup de șase pasionați de ascensiuni montane, cinci români și o daneză. Ei se aflau în regiunea Ladakh, din nordul Indiei.


Daneza Henriette Kristiansen Borg, iubita lui Cătălin, a fost găsită moartă de echipele de intervenție. Patru români au reușit să scape și au fost evacuați din zona afectată de inundații.
Activistul indian Somen Debnath, prieten al lui Cătălin Morariu, și persoane apropiate familiei Morariu spun că, inițial, a fost anunțată moartea lui Cătălin. Apoi, s-a anunțat că românul este dispărut. De fapt, fusese găsit un cadavru, dar elementele de identificare sunt superficiale. 


În urma furtunii puternice, 16 muncitori nepalezi, doi refugiați tibetani și șapte turiști străini și-au pierdut viața. Alte 400 de persoane au fost date dispărute. Un turist francez care se afla pe traseu în momentul furtunii, David Bressac, a descris momentele prin care a trecut. "Erau alunecări de teren, iar stânci și roci mari se rostogoleau la vale. Era îngrozitor. Valurile de noroi veneau spre noi cu o viteză uimitoare. Totul a durat o oră sau două. După aceasta, am rămas blocați pentru cinci zile", a spus el pentru AFP.


Cătălin Morariu este alpinist profesionist. În 2005, el a reușit să escaladeze vârful Shishapangma, al 14-lea cel mai înalt din lume, cu o înălțime de 8.013 metri.


Ministerul român de externe a precizat pentru evz.ro că:

"Există o confirmare preliminară din partea autorităților locale din India cu privire la dispariția unui cetățean român în urma inundațiilor care s-au produs în India.


Cazul este atât în atenția Centralei MAE cât și a Ambasadei României la New Delhi, care se află în contact permanent cu autoritățile locale, precum și cu celelalte misiuni diplomatice ale statelor membre UE.


Procedura de identificare a persoanelor decedate în urma inundațiilor este în curs de desfășurare, neexistând până la ora actuală confirmarea oficială că printre acestea se află și cetățeni români.


Autoritățile locale au confirmat că există un număr de cetățeni străini dați dispăruți."


http://www.evz.ro/detalii/stiri/alpinist-roman-disparut-in-india-familia-nu-stie-nimic-de-12-zile-903693.html

Daniel Stefănescu

Comentarii
Fără foto Rodica Mihalache, Luni, 23 Aug 2010, 12:26

Sa credem cu ardoare ca este in viata!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.