Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Câteva informaţii din zona Padiş - Duminică, 5 Ian 2003, 14:11, vizitată de 4582 ori


Se fac tăieri masive de material lemnos şi implicit se distrug multe zone de poteci.

Circuitul Cheile Galbenei este acum foarte bine marcat, mulţumită celor de la Clubul GIG Oradea.

Marcajele sunt bune şi în Circuitul Cetăţile Rădesei dar trebuie să avem atenţie sporită la intrarea în peşteră şi la trecerea prin chei unde podeţele nu mai sunt "valabile" şi ne pot face oricând figuri.

La Gheţarul Focul Viu nu se mai poate intra în peşteră, s-a făcut un balcon chiar la intrare, de unde se "aruncă" ochii înăuntru.

(Dumitru SCOABĂ, corespondent la revista Munţii Carpaţi)
Ionuţ Nechita


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BIHOR - Ghetarul de la Focul Viu  
Muntii BIHOR - Cheile Galbenei  
Comentarii
Fără foto ciprian cocan, Marţi, 7 Ian 2003, 6:48

Salutare ma bucur ca cineva a observat aceste nereguli in Padis as vrea sa mai adaug si eu una singura care s-ar putea sa nu placa la toti. Anul acesta am fost in Padis patru saptamini cu pauze, de fiecare data cind reveneam mizeria era tot mai mare. De ce sa ne miram ca alti strica padisul prin defrisari cind cei de la mult rivnitul "SPEO" care am inteles ca se ocupau de bunul mers la "grjduri" stateau si beau la Cornel in fiecare zi. Tot de la ei stiu ca Cornel trebuia sa transporte cu camioneta gunoiul care nu s-a prea intimplat intimplat. Nu am nimic dar trebuie tras un semnal de alarma pe fata la ce se intimpla in Padis in septembrie cind am fost ultima data era gol si o mizeria de nedescris, caii mincau din cosurile de gunoi dupa care cica trebuia sa vina o masina cu platforma sa aduca goale si sa le ia pe cele pline, ceea ce nu s-a intimplat niciodata. Acum ca am tot criticat vreau sa spun si ceea ce am gasit bun in Padis. De aceasta data felicitari pentru "Speo" care a facut dusuri, Wc, au amenajat din trasee mai ales "galbena" desi in septambrie lipsea sina pe care ei o pusesera la capatul cheilor. Deci s-au facut si lucruri bune in Padis pentru care felicitari. Si eu am vazut acel balcon in "focul viu" dar peste care se trecea si se mergea pina jos la ghetar, acum ce sa inteleg ca acel balcon s-a facut pentru ca oameni sa nu mai intre pina jos? Am azut lumea intra si pesteacel balcon. Solutia ar fi sa stea cineva acolo dar nu numia acolo ci la fiecare pester pentru ca parca se tot inmultesc "huliganii". Salutare si numai bine

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.