Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Festivalul de escalada "SOHODOL CLIMB" : Știri

Bookmark and Share

Festivalul de escalada "SOHODOL CLIMB" - Luni, 18 Aug 2008, 17:34, vizitată de 1511 oriIn perioada 2 - 5 octombrie 2008, Vertical Spirit (Alpin Club Carpatic Junior in acte) organizeaza Festivalul de Escalada "SOHODOL CLIMB" in Cheile Sohodolului, aflate la 18 km de Targu Jiu.

Evenimentul se doreste a fi o intrunire a tuturor celor pasionati de escalada si are drept scop amenajarea de noi rute, promovarea zonei ca site de escalada si bineinteles lansarea de noi provocari in randul cataratorilor pentru parcurgerea noilor trasee.

Vor fi amenajate intre 30 si 40 de trasee noi de escalada sportiva, cu grade de dificultate incepand de la 5+. Gradul maxim de dificultate, va fi probabil in jur de 8a+, in functie de ce ne ofera stanca. Deoarece am inceput deja actiunea de amenajare, ii rugam pe cei care vor merge in zona in perioada urmatoare, sa nu catere noile rute pentru a pastra noutatea, dar si datorita faptului ca nu toate sunt curatate si exista pericolul desprinderii de bolovani. Niciunul dintre traseele noi nu este mentionat in topo-ul zonei, drept urmare nu va fi greu sa le identificati.

Participantii la reuniune vor putea catara atat noile trasee, cat si cele amenajate in anii precedenti.

In cadrul acestui eveniment nu va fi organizata o competitie de escalada, insa este posibil sa premiem "cel mai tare traseu realizat flash" si "cel mai tare traseu realizat dupa lucru". 

Participantii se vor putea caza la una dintre pensiunile existente in comuna Runcu (situata chiar la intrarea in Chei) sau vor putea campa in zona cheilor.

Petrecerea de final, va fi organizata sambata seara, in chei, in zona "La nari".

Vor fi invitati sa participe la acest festival si cataratori straini.

Nu va exista taxa de participare, insa cei prezenti vor putea da o mana de ajutor la strangerea de noi fonduri pentru echiparea de trasee in zona si in viitor. Orice suma este binevenita, iar la final vom face publica suma totala si materialele care vor fi achizitionate.

Initiativa de a organiza acest eveniment, are la baza potentialul imens al Cheilor Sohodolului pentru practicarea escaladei sportive.

In curand, vom reveni cu mai multe detalii.Va asteptam in numar cat mai mare!Andreea Copaescu

Vertical Spirit Team

Andreea Copaescu

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.