Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Tura de anduranță Teleki ediția a IV-a : Știri

Bookmark and Share

Tura de anduranță Teleki ediția a IV-a - Sâmbătă, 4 Sep 2010, 21:00, vizitată de 2943 ori


Societatea Carpatină Ardeleană Filiala Târgu Mureș organizează pe data de 18-19 septembrie 2010 a IV-a ediție a concursului Tura de anduranță Teleki Samu in Munții Gurghiului, pe distanțe de 20, 40 și 60 km.

Punctul de pornire respectiv punctul de sosire este în satul Glăjărie (com. Gurghiu) județul Mureș. Concursul constă în parcurgerea la timp a unor trasee montane cu diferite nivele de dificultate în munții Gurghiului. Pornind din satul Glăjărie participanții pot opta pentru trei variante: unul de 20 de km cu diferență de nivel de 880 metri, unul de 40 de km cu diferență de nivel de 1400m și unul de 60 de km cu diferență de nivel de 2100 metri. La pornire fiecare concurent primește harta a traseului și o foaie de concurs în care sunt menționate punctele de control și o scurtă descriere a traseului.


Pe parcursul traseelor sunt stabilite puncte de control, pe care concurentul trebuie să le atingă. Arbitrul din punctul de contol consemnează pe foaia de concurs timpul de trecere. Fiecare concurent pornește individual după ce s-a prezentat la arbitrul de pornire și încearcă să parcurgă traseul ales în cel mai scurt timp. La sosire este stabilit timpul parcurs și în funcție de acest rezultat se configurează lista câștigătorilor. Sunt premiați primii trei concurenți în fiecare categorie (femei, bărbați, juniori). La pornire fiecare participant primește un pachet de dulciuri, și ceai fierbinte, iar la sosire concurenții sânt așteptați cu măncare caldă și indiferent de rezultat fiecare concurent primește o diplomă de participare.


Programul concursului:


Vineri (17 sept): ora18.00 primirea participanțiilor, cazarea concurenților în corturi proprii, în sală de sport, sau la familii din sat (cu ințelegere prealabila), întrunire cu cei prezenți.


Sambată (18 sept): dimineața între orele 6.00 și 9.00 pornirea concurențiilor, seara la ora 22.00 premierea participanțiilor și masa festivă.

Durata de parcurgere a traseelor trebuie să se încadreze între 9 și 16 ore, funcție de kilometrii parcurși.


Duminică (19 sept): cei care nu se grăbesc acasă sunt invitați să viziteze castelului si parcului dendrologic din Gurghiu, precum și stejarii seculari din Rezervația Naturală Pădurea Mociar.


Taxa de participare: 20 RON.


Elevii, studenții respectiv membrii SCA: 10 RON (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de elev/student, sau de membru SCA). Membrii oricărei asociații de turism sau de protecția naturii din România beneficiază de o reducere de 10% (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de membru).


Modalitați de cazare: in corturi proprii sau sala de sport al școlii din Glăjărie (5 ron/ noapte, rugăm participanții să aducă saltele de camping sau izoprenuri)


Pentru siguranța participantilor va fi prezent o echipă a serviciului Salvamont Mureș.


Modalitați de acces:

Târgu Mureș -> Reghin -> Valea Gurghiului-> Gurghiu -> Cașva -> Glăjărie


Informatii suplimentare pe situl: www.ekemvh.ro sau la telefon: +40-745405133 (Pánczél Tibor, tpanczel@gmail.com), +40-742-132911 (Dósa László).


Vă așteptăm cu drag!

Dosa Laszlo


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GURGHIU - Satul Glăjărie  
Muntii GURGHIU - Satul Casva  
Muntii GURGHIU - Comuna Gurghiu  
Muntii GURGHIU  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.