pe dealul Putnei

Submitted by: Pinzaru Gheorghe
pe dealul Putnei
Publishing date: : Feb 6, 2003, views:: 3066
Geographic location: România, Obcinele BUCOVINEI, Manastirea Putna
Used equipment: foto digital
Description: Pe deal la Putna
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Lucian Jurca Lucian Jurca, Fri, Feb 7, 2003, 1:40 am

Pe langa valoarea istorica, Putna ramane un simbol al invataturii romanesti...chiar daca ce se petrece acum in incinta manastirii seamana mai mult cu un comert vulgar cu informatie despre istoria si cultura neamului:-(
Fotografia, in schimb, este foarte reusita.:-)

Fără foto Dragoş Acsani, Sat, Feb 8, 2003, 2:04 pm

Ce tot se petrece la Putna? Ca eu sunt din zona si merg cel putin de 3 ori pe luna acolo si nu stiu nimic. Chiar voi cei ce scrieti despre Manastirea Putna stiti ce se intimpla acolo? (ma refer si la comentariul lui Hume din foto Manastirea Sucevita). De cind nu ati mai vizitat Manastirea Putna? Ce inseamna "comert vulgar cu informatie despre istoria si cultura neamului"? Voi comentati doar ca sa va aflati in treaba, si toate astea intr-un site care vrea sa promoveze frumusetile Romaniei.

Fără foto Dragoş Neacşu, Tue, Nov 4, 2003, 8:54 am

Trebuie sa fiu de acord cu Dragos si asta nu pentru ca este tizul meu. Am tot auzit fraze de genul "ce se petrece acolo", "goana dupa bani", etc. Daca e vorba de protestanti, romanul se uita cu invidie si zice ca sunt descurcareti si ca au bani. Dar daca incerca si o manastire sa se intretina aceeasi incep sa dea cu bata in balta. Din intamplare, am prieteni care sunt calugari acolo si stiu ca manastirea gazduieste sute de pelerini, le da de mancare si ii cazeaza. Si dupa cate stiu eu nimeni de la noi nu da zeciuiala pentru calugarii nostri. Asa ca parerea mea ca unii ar trebui sa gandesca inainte de a scrie ineptii. "Comert vulgar" ar fi cand ti-ar baga mana in buzunar ca sa isi faca staretul vila. Si din cate stiu, parintele Melchisedec are mai mult bun simt decat multi dintre noi. Asa ca, sa arunce piatra 'al de nu are pacat.

Lucian Jurca Lucian Jurca, Tue, Nov 4, 2003, 4:51 pm

Ineptie este sa spui ca hotia, in cazul ca s-ar practica, ar fi doar comert vulgar.
Muzeul de la Putna, ce contine un tezaur cultural romanesc, este pe prea multi bani, asta dupa ce platesti si la intrarea in manastire. In plus, am platit pentru aparat de fotografiat si nu am primit chitanta. Poate am nimerit eu o zi nefasta acum un an si ceva cand am fost acolo. Nici Voronetul nu mi-a facut o impresie mai buna. Acolo nu ai voie cu trepied pentru ca te acuza ca esti profesionist si, vezi Doamne, multiplici poze si castigi de pe urma lor. De fapt instalezi trepied ca sa poti folosi in interiorul bisericii lumina slaba care exista acolo si eviti sa dai cu blitzul, care desi e interzis in multe locuri, tot se mai practica.
Mi-am varsat oful, na! Sa nu credeti cumva ca nu apreciez curatenia vietii monahale si felul in care sunt pastrate marturiile scrise si monumentele de arhitectura ale trecutului.
De exemplu, Moldovita, Sucevita, Humorul, Dragomirna m-au impresionat, ca de fiecare data. Dar uneori si pe alocuri se mai intampla sa fie si altfel.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024