Vf. Iezerul Mic

Submitted by: Bogdan Stoica
Vf. Iezerul Mic
Publishing date: : Sep 29, 2003, views:: 1151
Geographic location: România, Masivul IEZER-PAPUSA
Album (slideshow): Masivul Iezer-Papusa
Used equipment: Olympus C2020Z
Description: Vf. Iezerul Mic-Masivul Iezer Papusa, vazut de pe Vf. Iezerul Mare.
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Lucian Jurca Lucian Jurca, Tue, Sep 30, 2003, 4:49 pm

Asta e ceva mai reuşită ca încadrare dar şi ea e puţin înclinată. Se vede după linia orizontului. Aşteptăm o replică mai finisată, că se vede că există potenţial.:-)

Florin Giurcă Florin Giurcă, Wed, Oct 1, 2003, 3:17 pm

Ba mie imi place, si sa va spun si de ce: 1) textura din primul plan 2) formele clare ale muntilor 3) limpezimea cerului 4) usoara inclinare a orizontului, care sugereaza curbura pamantului 5) lumina care favorizeaza toate cele de mai sus. Mi se pare o poza care spune multe, cu putine mijloace. Bravo!:-D

Lucian Jurca Lucian Jurca, Thu, Oct 2, 2003, 8:03 am

Da' te pricepi la reclama Florine! Mai convins. In afara bineinteles de punctul 4) care mie imi sugereaza doar inclinarea aparatului.:-D

Adrian Popovici Adrian Popovici, Thu, Oct 2, 2003, 8:43 am

Pai la munte mai sta omul si-n panta, daca era orizontul drept mai zicea careva ca-i modificata digital:-)

Florin Giurcă Florin Giurcă, Thu, Oct 2, 2003, 8:56 am

Nu neaparat. Poate fi si un efect datorat decuparii cadrului. Cand fotografiem orizontul intodeauna varful arcului de cerc al orizontului este pe linia privirii, adica in centrul fotografiei. Daca din fotografie decupam o portiune excentrica, se obtine efectul de inclinare al orizontului, acesta nemaifiind centrat. Putem verifica orizontalitatea cadrului cu ajutorul copacilor si al cladirilor, dar in cazul de fata lipsesc (unele aparate de fotografiat cu obiectiv superangular introduc si ele un efect de curbare a spatiului, care se corecteaza prin decuparea cadrului). De ce a decupat Bogdan cadrul excentric? Parerea mea e ca initial a privit catre varful cel mai apropiat, care fiind mai inalt i s-a parut mai interesant, dar acasa a constatat ca e mai buna privirea printre cele doua varfuri, care da o perspectiva mai buna, si asa este. Nu-i asa, Bogdan, ca asa ai procedat? (zi ca da, eu sunt avocatul tau:-D)

Lucian Jurca Lucian Jurca, Thu, Oct 2, 2003, 9:14 am

Efectul de care povestesti se obtine atunci cand aparatul e montat pe trepied, pe un varf de ex. si se roteste intr-un plan care face un anumit unghi cu planul orizontal.
Chestia cu decuparea tine doar la obiective superangulare, dar alea si indeparteaza. Dupa parerea mea aici s-a folosit o focala de 50mm, asa ca revin la chestia cu polobocul si la aia ca fiecare e avocatul lui propriu.

Lucian Jurca Lucian Jurca, Thu, Oct 2, 2003, 10:55 am

Se poate sa gresesc si eu. Asteptam verdictul autorului.:-D

Fără foto Bogdan Stoica, Thu, Oct 2, 2003, 4:20 pm

Scuze de intarziere. Adrian are dreptate: a fost de fapt o inclinare a aparatului, voita insa. In primul rand imi placea foarte mult ce se vedea in dreapta jos. In al doilea rand, imi place in mod deosebit asimetria. Multumesc de comentarii oricum-asa imi dau seama cat de putin stiu despre tehnica foto.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024