Hotelul Dracula

Submitted by: Vasile Hasnas
Hotelul Dracula
Publishing date: : Jan 7, 2001, views:: 5250
Geographic location: România, Muntii BIRGAU
Used equipment: Yashica FX1, 300 mm
Description: Pasul Tihuta
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Fără foto Cristina Oproiu, Fri, Jan 12, 2001, 5:04 am

wow ce interesant:), cui i-o fi venit ideea sa-si numeasca hotelul asa?

Fără foto Vasile Hasnas, Fri, Jan 12, 2001, 11:54 pm

Hotelul se afla pe locul unde, in imaginatia lui Bram Stoker, a fost castelul lui Dracula. La auzul acestui nume, turistii americani, slabi de inger de felul lor, ar putea cadea in plasa. Ceea ce e spre binele lor, pentru ca zona e superba.

Fără foto Daniel Mihai, Thu, Jan 25, 2001, 4:41 pm

esti cam dus cu pluta daca tu crezi tot ce se spune despre americani... ba tzuca

Fără foto Doina Dura, Fri, Jan 26, 2001, 11:30 pm

The heck, n'are nimic care sa-ti aminteasca de Dracula. Nici eu nu prea cred ca îi va pacali. Culorile muntelui sunt frumoase.

Fără foto Vasile Hasnas, Sat, Jan 27, 2001, 12:55 am

Nu cred decit ceea ce vad. Cit despre pluta, e drept, m-a cam dus; sapte fuse orare. Best regards.

Fără foto Dan Chita, Sat, Feb 17, 2001, 9:11 pm

Felicitari Vasile pt. imaginea de mai sus ! Tin sa te anunt ca ai dreptate in privinta castelului , intr-adevar se numeste Castelul Dracula !! Din informatiile mele stiu ca acest castel a fost construit de catre Cavalerii Teutoni in timpul domniei lui Alexandru cel Bun , iar Bram Stoker a plasat actiunea romanului sau in acest castel . Oricum "Dracula" este un mit nu se stie daca a existat , in viziunea lui Stoker era vampir , in viziunea noastra era Vad Tepes , iar Stoker neinformat fiind si-a plasat actiunea unde a crezut el . Oricum in roman "Dracula" era la "pensie" , nu mai era domnitor . Eu totusi gasesc o logica pe care a adoptat-o autoritatile romane de a denumi "Castelul lui Dracula" ca fiind Castelul Bran , oare Castelul Bran nu este aproape de o zona turistica importanta si scumpa cum ar fi Poiana Brasov si in apropiere ar fi un oras mare cu arhitectura medievala cum ar fi Brasovul , ambele ar putea fi un potential aducator de valuta in tara deoarece turistii straini nu prea ar avea de unde sti ceea ce este adevarat si ceea ce nu este adevarat. Pe cand in Pasul Tihuta sau Bargaului(vechea denumire), unde este asezat Castelul Dracula cel mai aproape oras ar fi Vatra Dornei . O sa ziceti ca si Vatra Dornei are potential turistic , dar totusi langa Bran mai este si Brasovul ...Sa-i respectam totusi opera lui Bram Stoker , cu toate ca nu respecta adevarul istoric : in romanul "Dracula" Contele Dracula era un fost principe maghiar...??!! Regards! PS: Sper ca nu v-am plictisit .

Fără foto Florin Tuica, Tue, Mar 20, 2001, 12:23 am

Cred ca nu mai am loc pentru comentarii!

Fără foto TIMONEA VALENTIN, Fri, Sep 14, 2001, 5:04 am

Am cautat fotografia pt.a o trimite ca felicitare si nu am gasit-o . Cum pot sa o fac.

Fără foto emil rusu, Sun, Feb 9, 2003, 2:45 pm

dragul meu Chita Dan! sa stii ca:hotelul asta e construit de nimeni altcineva decat Nicolae Ceausescu.asta atunci cand a vazut ca toti strainii ce veneau dupa anii '60 intrebau de dracula si de castelul lui din pasul bargaului.si astfel ceausescu le-o facut pe plac.ba chiar hotelul este construit in spiritul romanului cu camere secrete si pivnite intunecoase (dupa cum vezi este construit intr-un stil cu totul deosebit fata de cel cu care ne-a obisnuit).dar in nici un caz nu a fost construit de cavalerii teutoni.intr-adevar teutonii au construit castelul bran ce se afla la granita dintre Transilvania si Muntenia si era folosit ca un hotel de catre cei ce treceau granita.vlad tepes nu a avut nimic de-a face cu branu.probabil el a fost tinut cateva zile atunci cand a fost dus prizonier la budapesta.
singurul castel ce l-a construit el (de fapt nu el ci boierii pedepsiti de el chiar in zilele craciunului) este cel de la Poienari care e acum in paragina.
poza este superba.nota zece

Fără foto hangan liana maria, Sun, Jun 12, 2005, 11:34 pm

in legatura cu hotelul DRACULA care acum se numeste TIHUTA, sau primit fonduri sa se construiasca pe locul vechiului castel..dar pe vremea lui nea Nicu trebuiau sa construiasca un drum..pina la locul respectiv care este undeva in apropiere (adica pe un alt deal) si sau dat indicatii...sa nu se mai faca acest drum si sa se consturiasca linga drumul de acces existent..sau spus povestii multe.. strainii vorbesc multe.... sa facut in actualui hotel si o camera Dracula care este un kitch....oricum zona este superba..si va invit sa o vizitati...

Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Tue, Jan 19, 2010, 12:04 am

cavalerii teutoni??:-P:-P dl. chita dan are cam aceeasi imaginatie ca si bram stoker...sau poate era doar prost informat..i se poate intampla oricui...poza e faina

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024