Varful Lyskamm Occidental (4480m)

Submitted by: Petru Vataman
Varful Lyskamm Occidental (4480m)
Publishing date: : Aug 16, 2004, views:: 449
Geographic location: Italia
Album (slideshow): 4000 Summit
Description: Sant momente intense si senzatia pe care o traiesti acolo sus este unica.
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Emanuel Molner Emanuel Molner, Tue, Aug 17, 2004, 9:46 am

faina trecatoarea:? nu gasesc o descriere, ai facut-o de la Sela la Gnifetti sau cum ai facut traseu?

Fără foto Petru Vataman, Tue, Aug 17, 2004, 10:07 am

In acea zi am facut doua varfuri. Primul a fost Castor iar al doilea Lyskamm, deci veneam de la cabana Sela. Daca doresti o descriere despre traverseul celor doua varfuri Lyskamm (Occidental si Oriental) am sa-ti trimit una mail cu descrierea complecta.

Emanuel Molner Emanuel Molner, Tue, Aug 17, 2004, 12:02 pm

cunosc traseu, in ultimu timp nu am prins vremea care o vand la tine in poze:-D, eu am coborat de la Lys. la Gnifetti, gande-am ca poate ai urcam mai departe la Regina Margherita si ai mai combinat ceva pe Duffor...., fain traseu, cand ai facut turu?

Fără foto Petru Vataman, Tue, Aug 17, 2004, 3:42 pm

Cele doua varfuri le-am facut in vara trecuta (2003) iar cu un an inainte urcasem pe varful Gnifetti dormind la Regina Margherita, pentru cine nu stie este cabana cea mai inalta din Europa (4554m) si unde putini se opresc sa doarma din cauza altitudinei. A doua zi am incercat varful Zumstein dar o furtuna neasteptata ne-a obligat sa ne intoarcem cand mai lipseau vreo 50m pana in varf. A fost cea mai puternica furtuna pe care am prins-o la peste 4000m. Vantul dadea cu noi de pamant ca si cum am fi fost cutii de carton goale. Am avut norocul cu GPS-ul cu care am reusit sa batem o poteca prin zapada. Nu se vedea nimic la 3-4m. O experienta puternica de tot.

Emanuel Molner Emanuel Molner, Tue, Aug 17, 2004, 4:19 pm

Booo Petre santeti tari cu GPS, crede-am ca ai deja ochelari anticeata si jaca antifurtuna, eu ma chinuesc inca cu busola:(sau ma eau dupa alti care au GPS, am constatat ca e mai ieftin:-P:-D, gluma laoparte, daca esti mai des prin regiune poate ne vedem la un tur, sper sa ma eliberez putin de munca si sa mai tasez putin zapada din regiune.

Fără foto Petru Vataman, Tue, Aug 17, 2004, 4:27 pm

Ca sa fiu sincer GPS-ul il consider ca o protectie in plus si-mi doresc mereu ca sa nu trebuiasca sa apelez la el. Si noi folosim tot vechea noastra busola dar in caz de nevoie pielea noastra este mai importanta decat orice si atunci apelam la tot ce este posibil... inclusiv elicopterul daca este cazul. Iar cand acest lucru nu este posibil ramane tot vechea Rugaciune...

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024