Tigăile înzăpezite

Submitted by: Diana Şerban
Tigăile înzăpezite
Publishing date: : Jan 10, 2005, views:: 19980
Geographic location: România, Muntii CIUCAS, Varful Tigaile Mari
Album (slideshow): Ciucas ianuarie 2005
Used equipment: pentax optio S50
Description: 8 ianuarie 2005 (titlu initial al fotografiei: Matterhorn-ul românesc)
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Fără foto A. Dorin, Mon, Jan 10, 2005, 5:31 pm

he he!!! Cred ca ai fost foarte obosita dupa atatea frumuseti.
Ce ture de schi au unii!!!!!!

Radu Ponta Radu Ponta, Mon, Jan 10, 2005, 6:11 pm

super :-P

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Mon, Jan 10, 2005, 6:39 pm

absolut dementiala:-)

Sebastian Lucaci Sebastian Lucaci, Tue, Jan 11, 2005, 1:34 am

Exagerat de faina, super!:-):-P:-)

Antoniu Bumb Antoniu Bumb, Tue, Jan 11, 2005, 10:51 am

Eram convins ca nu e de pe la noi. Uite ca e!:-) Foarte faina!

Lucian Jurca Lucian Jurca, Tue, Jan 11, 2005, 11:08 am

Aha, deci dupa ce ati arat Parangul de revel nu v-ati potolit si ati continuat cu Ciucasul!:-)

colac catalin colac catalin, Tue, Jan 11, 2005, 12:23 pm

mdeh... 10!:-D

Ioan Kiszel Ioan Kiszel, Tue, Jan 11, 2005, 1:10 pm

Nu, Diana, nu este Matyerhornul, sunt Tigaile Mari.
Cuvintele se opresc, doar inima bate...

Fără foto Elena Bellu, Tue, Jan 11, 2005, 7:31 pm

Excelenta compozitie ...

Dan Oros Dan Oros, Wed, Jan 12, 2005, 1:28 pm

Foarte frumoasa!!!:-D

Fără foto Cristian Axon, Thu, Jan 13, 2005, 7:54 pm

Vad pe Alpinet al 2-lea Matterhorn romanesc in 2 zile...se cam demonetizeaza si Matterhornul asta! Altfel, fotografia e bestiala!

Proca Cătălîn Proca Cătălîn, Thu, Jan 13, 2005, 8:39 pm

nota 11, beton!! fara cuvinte.

Fără foto Ciprian Thomas, Mon, Jan 24, 2005, 10:17 am

Frumos de ski.:-D

Alin-Luis Pleşu Alin-Luis Pleşu, Mon, Jan 24, 2005, 10:39 am

Pana acum nu m-a convins nimeni sa schimb skiurile alpine cu alea de tura, dar vazand poza asta e prima oara cand ma gandesc poate ca n-ar fi o idee rea. Super! Decat in harmalaia de la Poiana...
10! cu +:-D

Ioan Şteţca Ioan Şteţca, Mon, Jan 24, 2005, 2:08 pm

Faina fotografia! Faina si tura! Super si skiul de tura!
Despre faza cu Matterhorn-ul am mai scris, cam neinspirat titlul!:-D

Fără foto Marius Olteanu, Mon, Jan 24, 2005, 6:43 pm

dpdv al formarii, n-are nici in clin nici in maneca cu Matterhornul, dar poza e faina, e de 10

Emanuel Molner Emanuel Molner, Mon, Jan 24, 2005, 10:27 pm

cu multa imaginatie:-? si cu ochi-nchisi:-D, da e tare departe. Da fotografia e foarte faina chiar daca nu se potriveste titlul.:-D

Fără foto catalin chitucea, Wed, Jan 26, 2005, 11:28 pm

10+
suberba si zapada

Fără foto catalin chitucea, Wed, Jan 26, 2005, 11:29 pm

superba, pardon!!!:-D:-D:-D

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Thu, Jan 27, 2005, 1:05 am

Mey, frumos foc. Da' Matterhornu Romaniei ramina in Fagaras:)

Fără foto Silviu Matei, Thu, Jan 27, 2005, 4:34 pm

Felicitari pt imagine si pt vreme. Compozitional este super. Are foarte multe elemente care atrag atentia si acest lucru face ca imaginea ta sa nu fie una clasica.
Nota 10.

Fără foto Florin Stoian, Sat, Jan 29, 2005, 12:07 pm

Excelenta poza:-D Aproape ca nu imi vine sa cred ca e din Romania.

Fără foto Vasile Dumitru, Sun, Jan 30, 2005, 10:56 am

felicitari, cineva trebuie sa atraga privirile si spre alte tinuturi decat Valea Prahovei. Se poate face ski in multe locuri, trebuie doar sa le descoperim.

ANDREI DUDESCU ANDREI DUDESCU, Mon, Jan 31, 2005, 8:34 am

Este muntele meu de suflet, locul unde ma simt cu adevart mai aproape de Dumnezeu. Avand in vedere calitatea, momentul din zi in care a fost surprinsa fotografia compozitia si cromatica deosebita, nota nu poate fi alta decat 10. Felicitari Diana!

Fără foto Cristi Roşioru, Mon, Jan 31, 2005, 6:12 pm

Superb intr'adevar! Am totusi o mica nedumerire: pana una-alta care este denumirea corecta a muntelui, pentru ca eu unul am mai auzit si de varianta "Tzigaile" sau "Tziglaile". Poata ma lamureste careva si pe mine!:-)

Mihai Cernat Mihai Cernat, Wed, Feb 2, 2005, 4:18 pm

Frumoasa imagine!
Cat despre paranteza din titlu, e de discutat...

Fără foto Cosmin Cirstea, Fri, Feb 4, 2005, 10:08 am

O poza plina de optimism......:-D

Fără foto Cristian Axon, Sun, Feb 6, 2005, 4:56 pm

Pentru Cristi Rosioru: Muntele este Ciucas, acele formatiuni stancoase sunt Tigaile....:-P nu stiu de unde ai auzit de "Tzigaile"...

Fără foto florin cristescu, Sat, Feb 12, 2005, 2:49 pm

Va propun ceva, eu nu stiu cine stie ce reguli de alpinism si nu ma risc aiurea, fac doar trekking, dar cand mai mergeti prin Ciucas pe traseul Cabana Ciuncas-Vf Ciucas incercati sa o luati prin spatele Tigailor pe un mic valcel, urma a unui torent, va duce direct in varful Tigailor pe stanca aia mare de sus, e o priveliste de iti sta mintea in loc! Incercati k meritasi nu ca ia mult timp!:-D

Fără foto Silviu Matei, Sun, Feb 13, 2005, 4:54 pm

Stie cineva un loc prin tara unde as putea gasi o colonie de buvnite sau Ciufi. Daca a vazut cineva ceva pe undeva sau daca stiti un loc pe unde se mai aduna va rog sa ma anuntati si pe mine pe e-mail. Fac cinste cu cateva poze ca berea nu pot sa o trimit prin posta.
Numai bine.

Fără foto Cristian Axon, Mon, Feb 14, 2005, 6:25 pm

Pentru Ionut Sandu: Denumirea Tigaile Mari este arhicunoscuta, iti dau ca referintza lucrarea: "Masivul Ciucas" din Colectia Muntii Nostri-1977, autor Rodica Maria Niculescu. Nu e vorba de ce cred eu sau de cum ne suna bine la ureche, pur si simplu eu asa stiu ca se cheama stancile alea din carti vechi...restul sunt speculatii fonetice... arat-mi si mie o lucrare sau o harta unde apare denumirea Tzig(l) aile...dar sa nu fie mai noua de 1980!

Fără foto Cristi Roşioru, Mon, Feb 14, 2005, 9:59 pm

Domnilor, în primul rând nu înţeleg de unde atâta înverşunare în a arunca cu asemenea cuvinte in mod gratuit. Întrebarea mea iniţială a fost foarte simplă şi necesita un răspuns la fel de simplu. Ei bine, ce vedem: în momentul în care o persoană ÎNCEARCĂ să vină cu lămuriri apar şi mesajele ironice si maliţioase. Şi pentru a scuti anumite persoane de căutări suplimentare, mentionez de la început că suma fotografiilor postate de mine pe Alpinet este egală cu 0. Însă constat cu mare tristeţe că şi aici există persoane care îl judecă pe cel de lângă el după nişte criterii cel puţin dubioase, în cazul de faţă după numărul de poze postate. În orice caz, îi mulţumesc "instruitului ăstuia care se ştie în de toate..." pentru faptul că a venit cu un raspuns.
Pentru domnul Cristian Axon: Cunosc faptul că masivul se numeşte Ciucaş şi de asemenea cunosc faptul că denumirile Tigăile Mari şi Tigăile Mici sunt înrădăcinate şi
arhicunoscute. Asta nu înseamnă însă că ele sunt şi corecte din punctul de vedere al
toponimiei autentice. Faptul că unul sau altul nu a auzit în viaţa lui de variantele
arătate de mine nu înseamnă că ele nu ascund un sâmbure de adevăr.
Şi pentru că ai amintit de Maria Rodica Niculescu şi de colecţia „Munţii Noştri”,
voi reda un scurt pasaj din numărul 34 apărut în 1984.

[...] „Multe din toponimele autentice au fost consemnate pe hărţi în forma lor corectă, dar, din păcate, unele prezintă erori datorate cartografilor, erori care au fost transmise sau amplificate de la o ediţie la alta a hărţilor. Cu siguranţă că nume atît de cunoscute precum Tigăile Mari, Tigăile Mici, figurate ca atare pe hărţile topografice actuale, ascund în ele o eroare veche. Numele desemnează un munte stîncos şi proeminent, cu bolovănişuri uriaşe, adică o formă de relief care în multe părţi din ţară este denumită gugă, chiceră, cioacă, ţîflă, tîlvă, ţiglae etc. Profesorul Iorgu Iordan aminteşte într-una din lucrările sale că un articol dintr-o revistă de prin anul 1935 menţiona în Ciucaş Muntele Tigălia, nume care pare să facă trecerea între o denumire autentică Ţiglaia (la singular) şi cea consemnată azi pe hărţi. Într-adevăr, dacă în numele Tigălia se interverteşte o cu i şi se adaugă sedila la t se obţine numele Jiglăia (Jiglaie), pe care il consideram ca autentic din motivele arătate mai sus. În forma de plural denumirea corectă ar fi Ţiglăile şi nu Tigăile.” […]

Nu ştiu în ce măsură fragmentul prezentat lămureşte situaţia, astfel încăt în continuare chestiunea rămâne deschisă discuţiilor, şi ar trebui într'un sens sau în celălalt tranşată de către specialiştii în lingvistică. Aşadar nu acesta este locul cel mai nimerit pentru a discuta astfel de probleme, mai ales că există persoane ce par a fi deranjate de acest lucru.

Fără foto Ionuţ Sandu, Tue, Feb 15, 2005, 10:23 am

In primul rand, domnule Tanase, instruitul de care vorbiti dvs (nu m-am intitulat asa) a dorit sa lamureasca o problema pe care Cristi Rosioru a ridicat-o. Daca ati fi fost mai instruit decat mine, ati fi pus umarul la rezolvarea ei… In plus, eu am adus si argumente, in sprijinul a ceea ce sustin. Ceea ce eu nu cred este faptul ca gradul de instruire nu are a face cu un numar relativ de fotografii (nu poze!!!) postate pe acest site…. In plus, sunt si adeptul lucrului facut bine pana la capat (de altfel, am si apreciat fotografia la adevarat ei valoare, insa am notat cu 2 –e oare interzis?- faptul ca, fiind pe primul loc in top, oameni care au dubii asupra toponimului si-l insusesc ca atare, cel mai elocvent exemplu fiind chiar dvs.).

întradevar zgârie la ochi poza asta. Un sfat: învata sa scrii, ca ai lacune grave la tastatura …. da, ce sa mai zic… nu sunt asa analfabet cum ma credeti… acele lacune se pare ca s-au strecurat si in tastatura dvs. eu pot sa le justific prin viteza cu care am scris, plus starea de nervozitate indusa de titlul fotografiei.

Domnului Axon ii multumesc pentru precizari si ii promit ca, in cel mai scurt timp voi posta pe forum o serie de lucrari in care se ia in calcul si acest toponim. Una ar fi chiar cea mentionata de dansul… Cat despre criteriul vechimii lucrarii, acesta nu cred ca este relevant. Este posibil ca cel care a cules literele la tipografie, unde textul a ajuns, probabil, cu varianta corecta – Ţigăi- sa potriveasca „dupa ureche”, pe motiv ca suna mai bine si sa genereze pseudotoponimul Tigăi…

De altfel, pe lista am constatat ca exista o serie de persoane interesate in problema aceasta. Le-am contactat si am reusit, sper eu, sa incercam sa facem ceva in acest sens.

Domnule Mititean, multumesc pentru mesaj si sper ca mesajele postate la fotografia Dianei Şerban (cu care nu am nimic de împartit personal…chiar apreciez compozitia lucrarilor) sa ne determine sa facem ceva pentru evitarea pocelilor…

Domnule Roşioru, va multumesc pentru ca mi-ati luat apararea. Intentia mea era clara, sa aduc un raspuns argumentat la o intrebare….fara sa ma erijez in atoatestiutor. Ne aflam pe un domeniu destul de vast, cu caracter enciclopedic si ar fi imposibil sa le stim pe toate.

Importanat! Nu doresc ca acest mesaj sa genereze o avalanşa de diatrive pe acest forum/site. Este părerea mea personala, anume ca nu trebuie sa denaturam destinatia acestuia numai ca sa aratam cat de grozavi suntem.

SUCCESE!
:-?

Dan Oros Dan Oros, Tue, Feb 15, 2005, 12:15 pm

Eu stiam ca se noteaza fotografiile si nu titlul lor. Iar daca totusi tinem cont de amandoua rezulta (2+10)/2=6.
Deci domnule Sandu, chiar si cu imensa d-voastra exigenta trebuia sa acordati nota 6 si nu 2.
Practic, acordand nota 2, nu ati facut decat sa va satisfaceti orgoliul de "mare geograf", trecand peste faptul ca urmarind sa corectati ceva (toponimia) ati distrus altceva (evaluarea corecta a acestei fotografii).
Eu nu consider normal si moral sa rezolvi ceva distrugand altceva. Cel mai corect mi s-ar fi parut sa faceti in zona de comentarii corecturile necesare si sa acordati fotografiei nota pe care o merita. Ramanand in fruntea clasamentului, comentariul pozei ar fi fost citit de mult mai multe persoane.

Fără foto Ionuţ Sandu, Tue, Feb 15, 2005, 2:16 pm

In primul rand tin la formula de adresare cu "domnule", doar in ceea ce-l priveste pe domnul Tanase...pe care il intreb si pe aceasta cale:cand si de ce se poate da nota 2 unei fotografii postate pe site. pana acum stiam ca trebuie sa justifici nota.

danut, cred ca ai dreptate, m-am grabit dand 2...sincer iti spun ca m-am gandit sa fac media. de aceea, ii rog pe adminiii siteului sa sterga nota 2 acordata astazi pentru a reveni maine cu 6. dupa cum am afirmat, nu am pretentia de a fi mare geograf, toti suntem supusi greselii. dar sa persisti in ea, asta e altceva....

in speranta democratizarii sistemului de notare,
salutari tuturor si hai sa nu ne mai purtam pica...si eu am ce invata de la voi, dar nu v-am jignit ca sunteti mari si tari.

salutari:-?

Ioan Şteţca Ioan Şteţca, Tue, Feb 15, 2005, 2:21 pm

Saraca Diana, a facut o fotografie atata de reusita incat se poate comenta doar titlul (care a fost schimbat de cateva ori)! Oricum calitatea fotografiei ramane, oricare ar fi titlul...

Diana Şerban Diana Şerban, Tue, Feb 15, 2005, 2:28 pm

... dovada ca nimic nu-i perfect nici chiar perfectul:-D:-D:-D

Fără foto Gretta Ionita, Tue, Feb 15, 2005, 3:44 pm

Diana draga, pune si tu titlul: "A-nceput de ieri sa cada cate-un fulg..." si s-a terminat cu explicatiile savante.:-P

Fără foto Gretta Ionita, Tue, Feb 15, 2005, 7:47 pm

Gluma gluma, dar totusi, nu sterge nimeni nota aia penibila?:-(

Lucian Jurca Lucian Jurca, Fri, Feb 18, 2005, 3:22 pm

Cand sa ma bucur si eu de explicarea numelui corect al acestui frumos colt de rai, aflu de aprecierea cu nota 2 a fotografiei si de nemaipomenitele justificari ale autorului rusinoasei notari.
Si inca nu stim daca ramane 2 sau poate fi 6, ceea ce ma lamureste pe deplin despre finetea aprecierii sale.:-(

Fără foto Ana-Clarisa Albert, Fri, Feb 18, 2005, 6:49 pm

Domnii admini,

Stergeti domnilor nota aceea ridicola de 2 (doi), dar lasati (evident) comentariile omului ce noteaza (extrem de sever) doar titluri.

Ce interesant este contrastul dintre explicatiile meticuloase facute de omul nost', Ionut Sandu, si intrasigentza sa vecina cu intrangentza hiper-rigida pe care ar trebui (in chip ideal, evident) sa o manifeste justitia romaneasca vis-a-vis de marii delapidatori ai Romaniei, ce au actionat intr-o profunda "veselie" incepand cu 17 decembrie 1989. Vorba cuiva, "Nu spui cine, ca se stiu ei," si stim noi cine sunt "ei," as adauga.

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Fri, Feb 18, 2005, 8:45 pm

Ca sa fie clar, aici e GALERIA FOTO Alpinet nu GALERIA DE TITLURI Alpinet. Deci notam POZE.

Daca aveti nelamuriri, cititi regulamentul. Daca si dupa asta mai aveti nelamuriri, mai cititi-l o data.

Fără foto Elena Bellu, Fri, Feb 18, 2005, 8:47 pm

Multzumim, Ionut! S-a facut dreptate! :-):-)

Cris D Cris D, Sat, Feb 19, 2005, 11:31 pm

Si eu sunt de acord cu Ionuţ. Ramane sa ma hotarasc daca cu dl. Ionuţ Sandu sau cu dl. Ionuţ Nechita:-D

...processing...

M-am hotarat: apreciez ca fiind interesante precizarile toponimice prezentate de dl. Sandu si apreciez ca fiind justa pozitia d-lui Nechita.

Iar fotografia in cauza imi place mult. N-am publicat inca nimic (foto), dar imi iau inima in dinti si ma duc sa-i pun un 0 dupa unu' :-D

Fără foto Tibor Moldvai, Sun, Feb 20, 2005, 12:43 pm

Felicitari, Diana.

Fără foto Dan Loghin, Mon, Feb 21, 2005, 9:56 am

Tot din datele de care dispun, asa cum sunt, forma Tigaile este gresita - cu toate acestea "multe cuvinte si-au facut un renume din a fi folosite in forma incorecta" - "care este!". Apud bine-cuvintatorul Pruteanu.
Forma Tzigaile este cea pe care o am argumentata, din cealalta - TZIGLAILE - derivind - zice-se! - forma Tzagla - de exemplu muntzi, munte si virf in NE muntilor Fagaras.
Pentru multi dintre noi suna mai "cunoscut" insa Tigai in loc de Tzigai, asa ca...
Ca poza insa, apreciez faptul ca autoarea fost la momentul potrivit - cine umbla pe acolo stie la ce ma refer! - dar mie unuia mi se pare prea artificioasa.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Tue, Feb 22, 2005, 7:46 pm

huh, o imagine foarte buna, insa imi da senzatia (sa ma scuze autoarea) ca-i facuta la "plesneala".
Cat despre titlu, nu ma leg acum de toponomie sau mai stiu eu de... evolutia lingvistica a unei denumiri, ar trebui sa sustina o imagine, sa o completeze... un titlu bun creste valoarea unei poze, fotografii, cliseu sau cum vreti sa-i mai ziceti, dejaba zice domnu Djonexx ca nu e galeria de titluri alpinet, pai atunci de ce titlul e obligatoriu cand inscrii o imagine, in plus daca scrii ce fel de prostii la rubrica titlu chit ca imaginea e bestiala is convins ca nu va fii aprobata:-)... sau?:-?
ashe ca nu notam poze, notam poza cu titlu cu descriere cu tot... in diferite proportii binenteles. Poate pe unii e important un tilu bun, pentru altii mai putin sau deloc.
Vis a vis de stergerea notelor, nu mi se pare o varianta prea eleganta, desi regulamentul specifica "În cazul notelor mici, vă rugăm să vă justificaţi opinia, folosind sistemul de comentarii. În caz contrar, nota poate fi retrasă de către administratori" dar in cazul notelor mari de ce nu trebuie justificata opinia? is ele mai cu motz?:-D...si luat la bani marunti o nota de 2 urmata de comentariu "slaba" (deh justificarea notei) necesita detalieri din partea autorului, in schimb un 10 urmat de "excelent" nu mai necesita lamuriri, autorul este perfect lamurit:-D
sa fiti iubiti... ce sa faci te mai prinde seara pe la munca si mai "aberam" una... alta;-)

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Wed, Feb 23, 2005, 1:16 pm

Gata, Ionut, ajunge... Am inteles cu totii care iti este parerea, nu trebuie sa te iei de toata lumea. Hai sa ne legam de folosirea unui cuvint in loc de altul... pina la urma, sint sinonime, nu? Daca te uiti in DEX, spune asa: "[...] 2. (Pop. şi fam.) Fotografie. ♦ Ilustraţie, reproducere".
Asa ca, mai multa grija si mult mai multa discretie...

Fără foto catalin chitucea, Wed, Feb 23, 2005, 1:28 pm

deja s-a ajuns prea departe cu acest ionut sandu, care se incadreaza in tiparul acelor fantome informatice despre care vorbeam intr-un timp.
parerea mea este ca aceste persoane care nu au nici o treaba cu muntele si cu fotografia, la orice manifestare de genul "eu sunt mai destept decat tot restul lumii" ar trebui bannatzi de pe site fara drept de apel.
si cum spunea si domnul Nechita notele le acordam dupa compozitia fotografiilor, intr-o mica masura contand si originalitatea titlului
aceste comentarii inscrise de ionut sandu sunt comentariile aberante ale unui hartzogar a la pruteanu, comentarii care nu au nici un temei.
felicitari inca o data Diana pentru fotografie!!!
tine-o tot asa :-D

Fără foto Ionuţ Sandu, Wed, Feb 23, 2005, 1:33 pm

domnule chitucea,

precizati va rog...cand am afirmat ca eu sunt cel mai destept?????

Fără foto catalin chitucea, Wed, Feb 23, 2005, 1:38 pm

domnule sandu atunci cand sustineti un comentariu pana in panzele albe fara nici un temei chiar daca s-au adus argumente impotriva dvs din partea unui grup care are totusi ceva experientza pe munte si nu vretzi sa recunoastetzi unanimitatea inseamna ca suntetzi mai destept decat noi totzi

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Wed, Feb 23, 2005, 1:50 pm

Ca tot ma acuza unii sau altii ca-mi plac discutiile aprinse (a nu se citi scandaluri, desi io incerc pe cat pot sa le evit), sesiunea e gata, asa ca iata-ma iar activ pe Alpinet, direct aici. Noi, cand nu avem ce face, ne facem de-o discutie, APRINSA. Ultima discutie de acest gen a pornit de la mine, pentru o biata nota de 8, de altfel justificata, desi am apreciat-o la -9 (si pe vremea aia inca se putea nota cu notele impare). O fotografie de locul I e una facuta cu un super aparat si de unul cu super imaginatie. Fotografia asta nu abunda in imaginatie (a se vedea "plesneala" zisa de Hume), cat despre fostul titlu, idem. Fotografia e OK, nu e chiar la plesneala, dar nici perfecta nu e.
Deci, o fotografie de TOP trebuie sa contina multa imaginatie si-n titlu, si-n compozitie, lipsa imaginatiei in una din acestea duce la declasarea ei. Eu unul, recunosc, imaginatie la titluri pompoase n-am. Acum s-au gasit si de s-or mai gasi alpineti care sa ma "jigneasca" si la imaginatia fotografiei, asta e!
Asa ca domule Ionuţ Nechita, atat timp cat am drept de notare, voi nota ansamblul fotografic (titlu, compozitie, uneori si claritate) si voi nota, foarte important, din PUNCTUL MEU DE VEDERE, care poata sa nu coincida cu a celor care dau numai note de ZECE, asta indiferent de ce zice regulamentul (care de altfel trebuie facut si dupa cum vor membrii, nu dupa cum dicteaza administratorii).
Domnule Mihai, sunteti foarte critic aici. De obicei, eu imi verific comentariul inainte de postarea lui, dar cateodata nu, si-n plus, chiar si cu verificari, mai scapa o greseala, mai ales cele de tastatura (uzata sau comutata in RO).
Am folosit o exprimare "pomposa" in ceea ce priveste domnia sau tutuiala, pentru a evita... (Hume nu s-o supara ca pe el nu l-am domnit, dau o bere:-D). Detest observatiile pe aceasta tema. Suntem colegi, suntem prieteni, nu avem pretentii de mosnegi, OK?

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Wed, Feb 23, 2005, 1:53 pm

Ionut... nu obosesti sa ai intotdeauna dreptate? Mie mi se pare plictisitor.
Eu nu m-am referit la regulament, si mie mi se pare aiurea sistemul cu notele din 2 in 2, dar, daca intri pe un site, accepti ce este pe el sau iti iei talpasita.
Nu am inteles chestia cu "sucul propri", dar nici nu imi bat capul. Probabil ca o sa imi explici inainte sa ti se faca greata a doua oara si sa pleci a treia...:-(

Fără foto catalin chitucea, Wed, Feb 23, 2005, 5:04 pm

"domnule" ionut sandu daca acele balmajeli inscrise de "dvs"au fost argumente solide inseamna ca avetzi o cultura a muntelui mai mult decat "bogata"
incercatzi sa mergetzi prin diferite zone montane si vetzi observa ca multe toponime studiate de "dvs"la facultate sunt inlocuite de arhaisme care sunt familiare majoritatzii montagniarzilor si care le folosesc ca atare,
deci fiind si cazul Dianei.
asa ca pana nu vetzi avea si "dvs"o cultura geografica adaptata la realitate mai scutiti-ne de comentarii acide

Cris D Cris D, Fri, Feb 25, 2005, 12:15 am

pentru mine... un titlu bun poate mari savoarea unei imagini; dar unul neinspirat in nici un caz n-o strica (nu ca ar fi cazul aici).

Cris D Cris D, Fri, Feb 25, 2005, 12:23 am

Parafrazând titlul original al pozei...(M... românesc) as intutula succesiunea de comentarii formulate dupa 14.02.05 drept "Pax Româna":). ...fac haz de necaz pe marginea comentariilor; nu a imaginii / titlului.

Mircea Moldovan Mircea Moldovan, Sat, Feb 11, 2006, 11:59 pm

Peste toata vorbaria din comentariile anterioare ramane totusi Ciucasul. Un munte cu particularitatile si farmecul lui, iar poza este reusita asa ca ii urez Dianei incredere in sine si poze cat mai bune. Succes!:-D

Fără foto Andrei Ştefan Mihai, Sun, Feb 26, 2006, 3:51 pm

Ehe ce misto!
Ma duc si eu in weekendul asta!
:-D

Fără foto Varlan ., Wed, Jun 27, 2007, 8:08 pm

:-x pentru cristian axon: cel mai corect e tiglai si nu tigai:-x sursa dex:tiglaie-movila de alunecare:-x nu pare cel mai potrivit nume pentru formatiunile din ciucas dar tigaie- vas de bucătărie de formă rotundă, cu marginea joasă şi cu o coadă lungă, întrebuinţat la prăjit e si mai putin probabil:-x
dar eu nu sunt suparat nu stiu de ce m am folosit de:-x trebuia mai degraba ceva de genul:-) si:-P
ah dar stiu de ce:-x pentru ca sufletul unora asa e si mai e si asa B-)
sunteti oameni cu totii

Fără foto Varlan ., Wed, Jun 27, 2007, 8:10 pm

mi scuzi everybody.nu cel mai corect.cel mai potrivit;-)
pace voua si mie:-)

Fără foto Ionuţ Sandu, Mon, Oct 22, 2007, 4:14 pm

ca tot nu am mai purtat discutii de ceva vreme, profit de aparitia noului numar al revistei Invitatie in Carpati si ii invit pe criticii mei acerbi de acum 2 ani si ceva sa mediteze asupra a ceea ce este scris acolo.

chapeau and...peace!!!

mai bine mai tarziu decat niciodata. macar acum, in al n-spelea ceas ne vom da seama de varianta corecta sau de cea gresita si le vom utiliza ca atare.

oricum, cine citeste acum comentariile de la fotografie nu intelege nimic, data fiind amabilitatea adminilor de a sterge some essential comments....

Fără foto Adrian Rosca, Mon, Oct 22, 2007, 4:53 pm

Limba romana e o limba fluida, in continua schimbare, ca doar nu-i moarta inca.
Cum e corect: cravata sau gatlegau?
Asa ca personal, votez cu Tzigaile.:-D

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Mon, Oct 22, 2007, 6:31 pm

Eu cred ca din aceste comentarii, cine a vrut sa afle/invete ceva... a avut ce!:-D

Multumesc pentru informatii participantilor la polemica. Adica, celor ce au oferit informatii, si nu doar polemica!:-D

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024