Toamna pe dealurile Borsei

Submitted by: Ioan BĂŽndeanuAdministrator Alpinet
Toamna pe dealurile Borsei
Publishing date: : Nov 11, 2005, views:: 1779
Geographic location: România, Muntii RODNEI
Album (slideshow): Rodnei Noiembrie 2005
Ioan BĂŽndeanu - Personal gallery
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Diana Coman Diana Coman, Fri, Nov 11, 2005, 9:57 pm

Mi se face dor de locurile natale...

dan florin stanescu dan florin stanescu, Sat, Nov 12, 2005, 12:00 am

o s'ajunga-n top....chiar pe primul loc...!:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sun, Nov 13, 2005, 4:11 am

Un drum scrijelit in obrazul pamantului urcand din greu la deal, case ale unei lumi care a ramas undeva in urma orei anuntanta de curand de ceasul istoriei, garduri de lemn inegrit marcand teritoriul pe care vanitatea umana l-a rupt din trupul infinitului, copaci cu frunze ce sangereaza viata si moarte, copaci dezgoliti, o emblema a inseparabilitatii trecutului, prezentului si viitorului, un cer albastru, un miraj care invaluie un alt miraj, fantasma a ceea ceea ce suntem in aparenta... Un cer atat de albastru, patat cu albul imaculat al incertelor noastre iluzii... Toamna, anotimpul implinirii unui destin, la un pas de sfarsitul unui alt ciclu al stradaniei de a ne desprinde definitiv de aceasta imagine capcana a lumii materiale in care ratacim imbatati, inselati, inrobiti de frumusetea ei relativa... ET IN ARCADIA EGO...

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Sun, Nov 13, 2005, 9:01 am

Am citit comentariul dvs., domnule Gheorghiu, de cateva ori! Jos cu palaria! Poate ar merita sa incercati ceva consistent in literatura. Daca exista asa ceva si, din vina mea, nu stiu, dati-mi de stire! Inca o data, un sincer "bravo" pentru sensibilitatea, profunzimea si modul elaborat al comentariului!

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sun, Nov 13, 2005, 4:43 pm

Corneliu, mi-ai face o mare onoare daca vei folosi apelativul Paul, in loc de "domnule Gheorghiu". Ceea ce s-a scris inainte de 1989 nu putea fi publicat pentru ca erau subiecte in conflict cu tezele constructiei socialismului la noi in tara. Dupa 1989 "cariera" mea literara a fost intrerupta de "entuziasmul" minerilor lui Iliescu. Cei care au participat la noptile sperantei de la Piata Universitatii au citit probabil articole aparute in Romania Libera de atunci care incercau sa descrie fidel protestul de la Universitate, o relatare care se afla intotdeauna in conflict cu cea a Televiziunii Romane aflate in mana guvernului. In rest, mi se pare uneori o risipa de energie si de hartie sa scrim carti intregi dedicate unei idei care poate fi exprimate intr-o singura fraza. Cu toate astea, cartile sunt si vor ramane pentru o vreme un "rau" inevitabil...

Fără foto Cristian Axon, Sun, Nov 13, 2005, 5:20 pm

Cea mai frumoasa din seria din Maramu'.... Bravo Mr. Bindeanu!

Fără foto Silviu Matei, Mon, Nov 14, 2005, 4:11 pm

O imagine incontestabila ce subliniaza prezenta acestui fascinant anotimp care este toamna si care printr-un miracol al naturii, cum numai ea stie transforma peisajul si isi pune amprenta pt cateva zile, saptamani, luni iar in cele din urma sa vina iarna.
Imi place foarte mult compozitia pt ca este echilibrata, nu are nici prea mult cer, nici prea mult pamant. Are exact cat trebuie. Gama cromatica este si ea la fel de bogata, casele cere se pierd prin acest peisaj cromatic si care sunt luminate intr-un mod aparte fac ca aceasta imagine dupa mine sa capete o valoare artistica excelenta demna de a fi expusa intr-un calendar sau revista.
Inca o data felicitari pt imagine.
Si inca ceva. In ce sat este facuta? m_silviu_2000@yahoo.com
Numai bine si multam fain.

Ioan BĂŽndeanu Ioan BĂŽndeanuAdministrator Alpinet , Mon, Nov 14, 2005, 8:34 pm

Mersi fain pentru aprecieri, dar eu cred ca se cuvin lui Vasi:) Ea e cea care a facut fotografia:-P.

Ioan Şteţca Ioan Şteţca, Mon, Nov 14, 2005, 11:33 pm

No bine mai si acuma ne spui!:-P

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Tue, Nov 15, 2005, 9:20 pm

Vasi iz da BEST:-D

Dan Tăuţan Dan Tăuţan, Thu, Nov 24, 2005, 8:37 pm

Si ai tinut ascunsa asemenea fotografie:-? Bravo Vasi:-P

cătălin pobega cătălin pobega, Fri, Nov 25, 2005, 10:04 am

Vasi sa pozeze mai des, are ochi. faina asta!:-D

Radu POPA Radu POPA, Fri, Nov 25, 2005, 1:12 pm

Fantastic!

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024