Gunoaie lasate de KTM...

Submitted by: Mircea Ioan Coman
Gunoaie lasate de KTM...
Publishing date: : Jul 5, 2007, views:: 2123
Geographic location: România, Muntii LOTRU (STEFLESTI), Valea Luncsoara
Used equipment: Nikon D50
Description: vorbeste de la sine... dezamagitor...
Mircea Ioan Coman - Personal gallery
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Vasile Ion Vasile Ion, Thu, Jul 5, 2007, 4:35 pm

E o noua ''moda montana'' sau e chiar echipament Versace?

Fără foto Mircea Ioan Coman, Thu, Jul 5, 2007, 4:46 pm

e moda KTM, se poarta doar pe munte... poate ar trebui sa-i chestionati chiar pe dansii. dupa cum se vede, au trecut si prin Lotru, desi le-am vazut urmele in alte nenumarate locuri...

Viorel Borteş Viorel Borteş, Thu, Jul 5, 2007, 4:47 pm

Nu, e camuflaj! Lăsând gluma la o parte vreau să spun ceva: acum două săptămâni a fost un concurs auto de viteză de la Pârâul Rece spre Râşnov. Şi acolo organizatorii au făcut tot felul de îngrădituri din astea, dar după concurs era bec! Mai mult, curăţaseră toate mizeriile ce erau adunate (de mult timp) pe marginea drumului: peturi, hârtii, pahare, sticle, ziare etc. Duminica trecută era deja mizerie cât cuprinde:-(

Fără foto Mircea Ioan Coman, Thu, Jul 5, 2007, 10:10 pm

Modul dvs ofensiv nici nu ajuta nici nu impiedica nimic.
Am facut ceva concret "împotriva acestor comportamente care te (ne) scandalizeaza" si le-am cules de pe munte. Nu vreau sa dovedesc nimic, nu vreau sa acuz cu nimic, nu "ma plang de ceva", fiind "o vaicareala tipic româneasca", si nici nu laud actiunea mea. Cine a inteles sau vrea sa inteleaga, a facut-o si o face.
Sunt, sau ar trebui sa fie, asociatii care sa se ocupe cu protectia mediului, care sa ia pozitie impotriva unor astfel de actiuni de poluare a lui. Si nu pe baza argumentelor mele, ci pe altele solide care pot fi gasite, si fara efort. Si ma indoiesc ca nu sunt printre alpineti cel putin cativa care sa fi intalnit "benzi portocalii" pe munte, semnate KTM. Sunt o realitate, dincolo de orice calitate de argument in justitie sau oriunde s-ar putea protesta.
Iar poluarea muntelui implica oamenii care umbla pe munte, printre care ma numar si eu.
Inclusiv un salvamontist din Cisnadie, aflat la cabana Prejba, mi s-a plans de lipsa de reactie a organizatorilor KTM, carora le-a cerut sa indeparteze "benzile portocalii" de pe munte, si care nu s-au conformat.
Iar impactul cauzat de fotografie a depasit stadiul de nul cu primul comentariu facut.

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Fri, Jul 6, 2007, 7:43 am

Impactul unei foto publicate aici poate consta in mai multe sesizari decat doar una a autorului. Adica cei care se simt lezati de aceasta situatie pot face sesizarea exemplificand cu fotografia de fata - link- si probabil ca mai multe mesaje vor avea un impact mult mai mare decat unul singur. Multumim Mihai pentru datele de contact. Eu unul le voi folosi!

Lucian Secară Lucian Secară, Fri, Jul 6, 2007, 8:42 am

Mihai, poza lui Mircea pus aici ne-a facut sa aflam de la tine niste adrese utile. Iata deci ca nu a fost chiar zadarnica postarea si sunt convins ca nici nu va ramane "o vaicareala tipic romaneasca."

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Fri, Jul 6, 2007, 10:13 am

Exista doua tipuri de organizatori: simtiti si nesimtiti. Ce din subiectul de fata fac parte din a doua categorie.

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Fri, Jul 6, 2007, 10:34 am

De asemenea e normal ca intr-o tara civilizata si europeana sesizarea sa fie facuta si catre Garda de Mediu www.gnm.ro. Rog scepticii sa se abtina de la comentarii.
Fotografia de fata este un exemplu graitor, dar pentru o reclamatie ca la carte fotografia ar trebui sa contina "corpul delict" asa cum a fost gasit si sa includa repere din care sa se deduca localizarea si momentul in care s-a facut fotografia.
Oricum, eu multumesc pentru inscrierea acestei fotografii pe Alpinet, sper sa ramana pe site cel putin pana la obtinerea unui raspuns la sesizarile facute:-) cine stie, poate iese si un articol pe site:-)

Fără foto adrian blaga, Fri, Jul 6, 2007, 11:13 am

Stop! Se face o confuzie KTM nu au nici o vina. Organizatorii concursului hard-enduro REDBULL ROMANIACS (Sibiu 2007) ar fi trebuit sa se ocupe de strangerea resturilor de materiale pancarde etc.
KTM are o echipa implicata in acest concurs si cred ca au fost si sponsori ai concursului.

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Fri, Jul 6, 2007, 11:24 am

Cu atat mai mult ar trebui sesizati din moment ce li se afecteaza astfel imaginea:-) Poate ar fi si ei interesati sa lamureasca problema, nu?

daniel morar daniel morar, Fri, Jul 6, 2007, 4:44 pm

Ei fac ce fac ca nu-i ograda lor, dar statul roman prin institutiile lui ce face?
Garda de mediu?... sta la umbra!!!...:-(

Jeno Csupor Jeno Csupor, Mon, Sep 1, 2008, 5:17 pm

Si acum mai sunt benzi de astea pe traseul de cresta din Muntii Lotrului, dar sunt bune ca te poti orienta dupa ele in lipsa marcajelor.:-D

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024