Pestera lui Iosif

Submitted by: Ion Florescu
Pestera lui Iosif
Publishing date: : Apr 15, 2008, views:: 1717
Geographic location: România, Muntii PENTELEU, Pestera lui Iosif
Description: Pestera lui Iosif este un lacas de cult sapat in acelasi masiv muntos cu Pestera lui Dionisie Torcatorul, aflat la 1 km distanta fata de acesta. Deasupra intrarii se afla incizat un peste, reprezentand simbolul paleocrestin.
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Tue, Apr 15, 2008, 12:57 pm

Buna ziua. Am adaugat punctul la ghidul montan. V-as ruga sa asociati fotografia (si care ar mai fi) la acest punct: "Pestera lui Iosif". Multumesc.

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Tue, Apr 15, 2008, 8:24 pm

Vad ca au aparut si marcaje... Cind am fost eu in '99 si 2000 nu era nici un fel de marcaj...

Fără foto Ion Florescu, Thu, Apr 17, 2008, 9:30 am

Am vizitat asezarile rupestre la inceputul lui aprilie 2008. Drumul de la Alunis pana In Poiana Cozanei este marcat destul de rar cu marcaj banda rosie, iar odata ajunsi in Poiana Cozanei, la pintenul stancos care gazduieste Chilia lui Dionisie, intalnim marcaj triunghi albastru, care se pare ca uneste majoritatea asezarilor rupestre. Sporadic, marcajul banda rosie insoteste marcajul triunghi albastru.

Fără foto Cristian Georgescu, Tue, Apr 22, 2008, 1:16 pm

Foarte interesanta zona. Am fost si eu in zona de mai multe ori. In afara de grota lui Dionisie Torcatorul, Josif, Agatonul nou si vechi mai exista in zona o chilie sapata intr-un bolovan imens numita fundatura (chiar am sa postez o poza cu ea) la 15 min. de urcat din satul Nucul si inca o grota mai sus de Agatonul nou numita Piatra Ingaurita. Pe langa aceasta din urma se afla si lacul Gotes (lacul gotilor). Am citit ca ar fi mult mai multe dar celelalte grote nu stiu unde se afla. Poate stie cineva de pe aici, sunt chiar interesat sa aflu.

Fără foto MARIUS VECAN, Sat, May 10, 2008, 2:55 pm

foarte interesante pozele lui Ion, inca nu am fost in zona dar acum cu siguranta merg.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024