A fost o pădure...

Submitted by: Teodor Nicolescu
A fost o pădure...
Publishing date: : Aug 5, 2008, views:: 1671
Geographic location: România, Muntii LATORITEI, Vidra
Used equipment: Canon EOS 30 D
Description: * pădurile vor fi administrate de către silvicultori cu pregătire academică * exploatarea durabilă şi naturală a pădurii constituie ţelul nostru principal * în calitate de parteneri ai WWF ţinem cont de biodiversitatea şi protecţia naturii Peste tot pe unde au taiat padurea, pamantul a luat-o din loc ramanand grohotisuri pe care nu mai creste nimic. VIVAT ACADEMIA!
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
alexandru neamţu alexandru neamţu, Tue, Aug 5, 2008, 1:23 pm

Si parca vedem ca acest fenomen va continua pana cand Voineasa va pati ce au patit si cei de pe valea Prutului!! NATURA SE RAZBUNA

alexandru neamţu alexandru neamţu, Wed, Aug 6, 2008, 12:10 am

da, asa ar trebui, dar 90 % sunt nevinovati (daca excludem ignoranta la ceea ce se intampla in jurul lor)
Cea mai mare parte de vina o avem noi, OAMENII, ca tacem. Ar trebui sa iesim in strada, st strigam cu pumnul ridicat la autoritati, sa-i luam de guler pe cei ce fac rau sai sa-i taram in fata justitiei!
Dar nu!!! Noi stam, injuram in barba, ne plangem la vecinu si vecinu la noi, ne este teama ca X are bani si relatii si daca facem galagie o sa ne faca rau. Am uitat ce este UNIREA (zestrea cea mai de pret a strabunilor nostri)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Mon, Aug 11, 2008, 6:59 am

Aceiasi "priveliste" se vede si in Parcul National Domogled - Valea Cernei, in Muntii Godeanu, Piciorul Balmosului e mai mult de jumatate ras, in inima parcului de care toti zic despre distrugerea ecosistemului cu "drumul lui Basescu", dar de padurile rase in fasii de jos pana sus nu scrie nimeni. Poate macar cu acest drum nu isi vor mai permite sa taie la ras padurile pentru ca or sa fie in vazul lumii.
Imi aduc aminte in '99 ca si Valea Cernei a fost la un pas de dezastru cand doi versanti s-au prabusit pur si simplu, unul a luat drumul mai sus amintit, altul s-a scufundat in lacul Iovanu, cu o stana cu tot. Au murit 2 ciobani atunci, dar nu s-a scris mare lucru pentru ca dincolo de munte la Raul Mare Retezat a fost catastrofa cu cei 18 (? parca atatia) muncitori. Iovanul a primit o unda de soc la caderea versantului, lacul aflandu-se deja in supraplin. Vechii paznici de acolo ne-au spus ca barajul lacului vibra, simtind din plin in cabana construita pe baraj, cu putin mai mult de 50 de centimetri de apa lipsind dezastrului revarsarii.
Tembelismul celor ce fac asta, nu se v-a opri curand, poate in inca 10 ani pe langa cei aproape 2 ramasi de la prezicerea stiti voi cui...

alexandru neamţu alexandru neamţu, Mon, Aug 11, 2008, 7:39 pm

Viorel (Taticu Viorel, felicitari)
Mi-a trecut prin cap ce s-ar putea intampla daca ar aluneca un versant intr-un lac de acumulare, dar nu stiam ca s-a si intamplat.
Stiati ca la Lacul Vidra nu mai functioneaza evacuarea de urgenta? ca vanele nu au mai fost deschise si nu s-a mai facut revizie la ele din 78?
In mai 2006 Vidra a fost la cota de avarie http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_60056.html si nimeni nu a vrut sa-si asume respunsabilitatea deschiderii barajului. Sa ne imaginam ce s-ar putea intampla daca la o asemenea incarcare a lacului ar mai avea loc si o aluneacre de teren (Doamne ferste)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Thu, Nov 6, 2008, 10:39 pm

Mersi Alex:-P
Ca tot eram in sezonul de cautari de descrieri... mi-am amintit ca de 2 ani drumul de contur al lacului de la baraj la coada lacului (Izbucu' Cernei), din cauza defrisarilor drumul este blocat din cauza alunecarilor de teren... Terenul acolo e instabil si nu ii inteleg de ce nu sunt oprite exploatarile forestiere pe Balmos - Bulz.:-? In inima parcului DVC... se taie ca in codru.

alexandru neamţu alexandru neamţu, Fri, Nov 7, 2008, 7:55 pm

pot rectifica ceva??
Se taie CODRU ca-n romania

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024