Cu capu' inainte

Submitted by: Marius Pop
Cu capu' inainte
Publishing date: : May 29, 2009, views:: 905
Geographic location: România, Muntii BUCEGI
Used equipment: Canon
Description: Valea bujorilor
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Crina Sarbu Crina Sarbu, Fri, May 29, 2009, 2:24 pm

asta-i cumva pe langa Malinului?

Marius Pop Marius Pop, Fri, May 29, 2009, 2:46 pm

Nu chiar.... Malinul se afla in Costila, iar Valea Bujorilor in Morar. Aceasta din urma face legatura intre Gura Diham si Brana Mare a Morarului, de unde se poate incepe escalada Acelor sau se continua drumul pe brana.

Viorel Borteş Viorel Borteş, Fri, May 29, 2009, 3:32 pm

Aşa-i, şi pe deasupra e un acces rapid şi sigur la vremea zăpezilor, fiind o vale îngustă şi neexpusă soarelui.

Fără foto cezar jipa, Sat, May 30, 2009, 5:05 pm

frumoasa imagine! marturisesc ca nu am facut-o niciodata, treceam pe linga ea ptr.intrare in valea morarului si apoi ripa zapezii, imaginea asta ma face sa-mi revizuiesc parerea, poate anul asta sa incep bucegii(vaile) cu ea...

Marius Pop Marius Pop, Sat, May 30, 2009, 5:31 pm

Vaile nu prea mai merg facute acum, s-au descoperit saritorile care sunt umede si dificil de abordat. A inceput sa curga apa pe sub zapada, s-au format punti subtiri care se pot prabusi in orice moment (nu e cazul pe Valea Bujorilor, dar am urcat sambata pe Valea Bucsoiului cu coborare pe Morar si pot sa-ti spun ca acolo au aparut zone mai delicate). Daca te referi la toamna sau iarna viitoare, atunci e ok.

Fără foto Catinca Iancovescu, Sat, May 30, 2009, 6:25 pm

Am coborât V. Bujorilor într-o vara dupa niste ploi sustinute, care au produs printre altele o mica alunecare de teren în zona superioara a vaii; cu ocazia asta saritorile au fost tencuite cu un strat omogen si lipicios de noroi, care a ramas pe loc si uscat... nici prize nu mai erau, cât despre aderenta...! Nu mi-a fost în viata mea asa frica - riscai la tot pasul sa pleci... cu picioarele înainte!:-(

Fără foto cezar jipa, Sun, May 31, 2009, 5:48 pm

corecta remarca ta, marius, dar banuiesc ca a nins ieri si poate s-a asternut un strat nou de zapada dar...cel mai sigur este in august sau in iarna viitoare asa cum bine ai precizat.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sun, May 31, 2009, 5:58 pm

Stratul de ieri e mai pacatos si nu ajuta cu nimic. Nu astupa saritorile, dar incurca pentru ca nu vezi ce e sub el si n-are nicio coeziune cu stratul vechi. Pe langa asta zapada e grea si pleaca usor pe versanti inclinati (chiar spontan uneori).
Sincer nu cred ca o sa tina mai mult de 3 zile stratul asta.

Marius Pop Marius Pop, Sun, May 31, 2009, 6:13 pm

Emi are dreptate, stratul nou de zapada nu va rezista mai mult de cateva zile si nu face decat sa ude si mai tare saritorile care sunt descoperite. Sfatul meu e sa lasam deocamdata vaile de abrupt (exceptie facand cele de 1A) si sa ne orientam spre trasee de drumetie, creste, pereti....dupa puterile si priceperea fiecaruia:-).

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024