Abrupturi

Submitted by: Vlad Boţan
Abrupturi
Publishing date: : Oct 26, 2009, views:: 870
Geographic location: România, Muntii FAGARASULUI
Used equipment: Canon SX120
Description: Vedere din Curmatura Racorelelor: Muchia Zanoaga, Vf Galbenelele si Caldarea Vistisoarei. In spate, Vf Vistea mare
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Mihail Teodorescu Mihail Teodorescu, Mon, Oct 26, 2009, 3:19 pm

Fotografiile din Fagaras de le-ai postat acum sunt foarte bune.

edmond butyka edmond butyka, Tue, Oct 27, 2009, 8:58 am

Salut! Dupa ziua, ora si localizare (nu mai vorbesc de pozele postate) se pare ca voi erati sambata pe muchia Dragusului si coborati spre taul Vistisoara. Am o poza cu 3-4 mogaldete vizibile, dar noi am numar vreo cinci si ne intrebam ce cauta pe acolo. Ture frumoase in continuare!

Vlad Boţan Vlad Boţan, Tue, Oct 27, 2009, 1:08 pm

Intr-adevar, Edmond, si noi am ajuns sa ne intrebam ce cautam pe acolo in momentul in care a trebuit sa strabatem valea Vistisoara. Pana acolo a fost chiar frumoasa tura.

edmond butyka edmond butyka, Tue, Oct 27, 2009, 3:45 pm

Superb, am auzit ca au trecut si viiturile prin valea aceea, deci banui ca a fost o experienta care nu se uita usor.

Fără foto Gigi Bosancu, Wed, Oct 28, 2009, 10:23 am

Foarte frumoase toate fotografiile! Foarte frumoasa tura!!
Am fost si noi pe muchia Dragusului (cu coborarea la lacul Vistisoara) in luna august, iar ceea ce vezi acolo nu cred ca se poate uita vreodata. Am citit in prealabil stirea despre valea Vistisoara asa incat ne-am intors pe la cabana Valea Sambetei (intr-adevar pe marcajul din Curmatura Racorelelor ne era mentionat nimic referitor la starea traseului).
Si totusi Valea Vistisoara a ramas o mare tentatie. Oare parcurgerea ei in sens invers, la inceput de tura, ar merita incercata?

Vlad Boţan Vlad Boţan, Wed, Oct 28, 2009, 12:05 pm

Mersi pentru aprecieri, Gigi. Cred ca se poate parcurge valea fara prea multe riscuri, insa nu mi se pare o provocare care sa merite. Nu am vazut lucruri spectaculoase care sa justifice "balaureala" prin urzici si prin rau, desi, e drept, cea mai mare parte a timpului am mers la frontala:-) In valea Vistisoarei e frumoasa zona de gol alpin, caci jos in padure aspectul e similar altor vai, doar ca poteca e distrusa... O vale salbatica care chiar m-a impresionat a fost Arpaselul, unde am nimerit mai mult din intamplare, retragandu-ma fortat din Albota. In orice caz, poteca din Valea Arpasel e mult mai amenajata, desi nu e marcata, si in plus este inchisa pentru accesul turistic... In concluzie, alegerea apartine fiecarului si iti dau dreptate, e fain sa inscrii in repertoriu cat mai multe trasee noi si slava Domnului, in Fagarasi ai de unde tot alege...

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024