Întâlnire neaşteptată

Submitted by: Adrian Stoica
Întâlnire neaşteptată
Publishing date: : Apr 4, 2010, views:: 1484
Geographic location: Spania
Used equipment: Sony DSC H1
Description: http://adici31.blogspot.com/
Adrian Stoica - Personal gallery
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Fără foto Rodica Mihalache, Tue, Apr 6, 2010, 3:47 pm

Ce istet pare! Si nu-i este teama de inaltime!:-)

Fără foto Silviu Matei, Wed, Apr 7, 2010, 2:40 pm

Ar fi fost o imagine draguta daca mai faceai un pas, doi in dreapta si scapai de crengutele alea in fata lui. Asta daca se putea.

Adrian Stoica Adrian Stoica, Wed, Apr 7, 2010, 7:06 pm

Corect, dar nu am prea putut sta pe ganduri...si el cu atat mai putin...

Fără foto Celia Garcia Alonso, Sun, Apr 11, 2010, 4:55 pm

Mie imi place mult cum e incadrata, si omogenitatea culorilor:-D

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Thu, Apr 22, 2010, 7:23 pm

M0ai rugat sa-mi motivez nota acordata de mine, pe care o consideri foarte mica. Ei bine, am notat astfel deoarece mie mie se pare ca fotografia nu are nimic spectaculos in ea, nici ca si compozitie, nici ca incadrare nici ca si culori.. mi se pare destul de banala. Sigur, toata stima ca ai reusit sa fotografiezi atit de aproape un astfel de animal, ma bucur pentru tine. dar eu notez ceea ca vad, ceeaa ce imi transmite fotografia, nu munca, efortul, riiscul, transpiratia, rabdarea, norocul sau sansa care se ascund in spatele realizarii unui instantaneu, fie el chiar si unic.

Adrian Stoica Adrian Stoica, Sun, Apr 25, 2010, 2:00 am

"fotografia nu are nimic spectaculos in ea, nici ca si compozitie, nici ca incadrare nici ca si culori.. mi se pare destul de banala."

Cum ar zice Jack Spintecatorul... s-o luam pe parti....

1. Nu e spectaculos? Ai dreptate, animalul e bestial!

2. Compozitie? Sa vorbim de compozitie. O compozitie simpla, fara elemente inutile in cadru, transmite cel mai usor un mesaj. Cu cat sunt mai putine elemente intr-o fotografie, cu atat este mai usor de controlat incadrarea si de dirijat atentia privitorului catre subiect. Principala metoda de simplificare a compozitiei este pozitionarea cat mai aproape de subiect, fie prin deplasarea fotografului, fie prin folosirea unei distante focale mari. Subiectul trebuie sa umple tot cadrul, pentru un efect maxim! Utilizarea unei profunzimi de camp mici ajuta si mai mult la evidentierea subiectului deoarece elementele din fundal vor deveni neclare. SI toate astea in conditiile in care abia apuci sa iti pregatesti camera...scuze, am uitat, tu nu apreciezi sudoarea, ci ceea ce iti transmite fotografia...

3. Incadrarea? Aici chiar nu te inteleg. Subiectul este elementul de maxima importanta pe care se focalizeaza imaginea (in cazul asta doamna capra) dar si intregul interes al fotografului. Cel mai important lucru este sa nu "tai" printr-o incadrare proasta elementele cele mai importante ale imaginii iar elementele secundare trebuie tratate ca atare(in cazul asta crengile, stancile). Nimic nu poate fi mai gresit decat “taierea” din subiect, exceptie facand poate fotografiile artistice, abstracte.

4. Culori? Sa fim realisti Dan, se creeaza pana si o omogenitate, dar nu vreau sa insist, poate sunt orb, cum or fi si ceilalti care au votat fotografia excelent.

5. Banala? Revin, capra trebuia sa faca "cumpana", ca in pozele tale.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2024