Parcul (auto) Naţional Ceahlău

Înscrisă de: Daniela Ursu
Parcul (auto) Naţional Ceahlău
Data publicării: : 22 Iul 2008, vizualizări:: 1846
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Curmatura Stanilelor
Album (slideshow): Recital Ocolaşul Mare
Echipament folosit: Fuji, filtru polarizare.
Descriere: Cine-a spus că nu se poate urca Ceahlăul cu maşina? De la altitudini cu aproximaţie, pe un traseu cunoscut, la umbra Ocolaşului Mare, au stat parcate 11 maşini la 1200 m, 2 la 1300 m, 4 la 1400 şi 3 la 1600 m. Şi dacă toate astea se întâmplau într-o zi lucrătoare de vineri sau de vineri - început de week-end, duminică până la prânz, am numărat altele 20 care urcau, până am ales o zonă cu mai mare protecţie fonică pentru a nu le mai auzi, dincolo de bariera ce-şi mai are sau nu rostul...:(
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Morar Marius Morar Marius, Miercuri, 23 Iul 2008, 8:11

numai masini de teren:), hmm. poate urc si eu cu matizul:-D

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 23 Iul 2008, 8:28

Nu chiar atât de multe maşini de teren. Predominau autohtonele, iar unul din cele două autoturisme parcate la 1300 m, era un drăgălaş Matiz.:-)

daniel morar daniel morar, Miercuri, 23 Iul 2008, 18:35

De ce nu restrictioneaza masinile?:-?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 23 Iul 2008, 21:23

Desigur emoticons-ul folosit cu măiestrie de mine a avut un alt subînţeles.
Într-o vară presărată din belşug cu zile de concediu, în care pe litoral turiştii îşi parchează maşinile pe nisipul plajei iar localnicii îşi spală animalele în marea în care se bălăcesc copiii noştrii, ne mai miră că urcă maşinile până la 1650 m? Prima barieră este la ieşirea din Bistra, ultimul sat, la câţiva metri de indicatorul cu 'Bun-venit în PNC'. A doua barieră este după 13 km de mers printr-o deasă pădure, pe un crâncen drum forestier. Ambele ridicate. Pe timpuri le-am văzut coborâte şi cu lacătele încuiate. Acum, în cazul primei bariere ar fi de înţeles: pe acest drum au fost făcute numeroase curse de transport materiale de construcţie şi de aprovizionare cu alimente până la schitul de jos. Cheia de la a doua barieră - situată la 50 m mai sus de schitul Stănile, este pe alte mâini - bune de tot, după cum se vede că stă treaba. Sau după cum stau maşinile.
Motivele pentru care am evitat mersul pe munte şi includerea mea în grupuri dezvoltate au fost întotdeauna: băutura, muzica la maxim, chiuitul prin pădure, urcatul la orele prânzului, iar acum şi maşinile. N-am auzit pe nimeni să care în rucsac un litru de ulei sau un kg de mălai ptr. mămăliguţă. În trei zile în care am parcurs de trei ori pe jos acest traseu, dus-întors, în totalitate sau parţial, am tras concluzia că dintre toate, băutura este foarte grea, pentru că în primul rând asta am văzut scoţându-se din portbagaje. Nădăjduiesc că după ce-au golit recipientele, le-au transportat şi înapoi. Pe traseu a fost curat, ce-i drept.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024