Muntele Sima

Înscrisă de: Paul Airinei
Muntele Sima
Data publicării: : 6 Mai 2010, vizualizări:: 1124
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Satul Tasca
Echipament folosit: Canon S3
Descriere: O provocare între Ceahlău şi Tarcău
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Rodica Mihalache, Joi, 6 Mai 2010, 19:26

Alege fiecare ce vrea, nu?!!:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 6 Mai 2010, 20:33

După ştiinţa mea, Sima înseamnă graniţă, hotar, limită. Aşa că, dacă înlocuim cuvântul "provocare" din descrierea ta cu unul din cele trei sugerate de mine, putem spune că am ajuns în sfârşit şi noi la un consens. Dar cum orice minune ţine trei zile, pardon, trei nume, şi varianta propusă de mine poate suferi o răsturnare de situaţie - dacă e ţinem cont că oarecum pe-aproape este şi Chica Baicului, toponim rămas de la pârcălabul Baicu şi de faptul că pe la vreo 30, max. 40 de km est îşi făceau veacul (al XV-lea) logofătul Sima (1445) şi vornicul Sima (1442). Am dat ca referinţă nişte ani în care ei au ieşit în evidenţă. C-or fi doi, c-o fi unul şi acelaşi - nu ştiu, aşa i-am găsit în însemnările vremii, dar cred totuşi că erau ocupaţi cu alte treburi pe la curtea lui Ştefan, decât să pună piatră de hotar în Ceahlău.

Pe de altă parte, mă bucur că eşti din nou activ pe Alpinet. Poate îţi vei face timp să-mi răspunzi la un comentariu restant http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_98451.html Insist pe aceste detalii pentru că, în ultimul timp, se face foarte multă şi proastă reclamă în 'turism'. Deunăzi am accesat un site care mă invita să vizitez, să urc şi să văd şi unica şi singura cascadă numită Duruitoarea care duduie de s-aude din Durău. Iar eu le-am scris că în Ceahlău nu e numai o cascadă, ci mai multe... (dar câte şi unde sunt nu le-am spus - Sâc!) Ei, spre deosebire de tine - iarta-mă că te ating - mi-au răspuns, mulţumindu-mi că am ales să vizitez şi să urc şi asigurându-mă că "Vom verifica dacă cele scrise de Dvs. sunt adevărate." Până s-or lămuri cei din Consiliu, să ne bucurăm că nu vedem pet-uri plutind prin culbinele cascadei - între noi fie vorba, amândoi ştim că drumul din linkul de sus duce la Cascada Bistrei. (Acesta este şi numele corect. Bistra Mare nu circulă pe-acolo) Aşadar, unde e crucea lui Floş - Domnul odihnească-l! - faţă de locul în care ai făcut fotografia? Mulţumiri anticipate!

Fără foto Dan Loghin, Luni, 10 Mai 2010, 8:11

@D: Ti-am spus ca ajunge si in Sima, de cind am tot vorbit despre zona acum ceva vreme! Mai bifam?
Acum e previzibil. Cauta ce au gasit deja altii. Daca n-ar exista pretentia lui cvasi-continua de intiietate ar fi chiar placut sa vezi daca si gaseste. De exemplu in Sima, cu povestea aceea.... pina acum nu. Dar va gasi, probabil...
Are poze bune si unghiuri asemenea.
Foarte bine si frumos ce face. Sa fie sanatos si la cit mai multi km. Daca n-ar exista ca el, celelalte contributii ar fi uitate.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024