După-amiază de octombrie (ii)

Înscrisă de: Adrian Herghelegiu
După-amiază de octombrie (ii)
Data publicării: : 15 Oct 2008, vizualizări:: 1284
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Varful Toaca
Album (slideshow): Dupa-amiaza de octombrie
Echipament folosit: Nikon
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 15 Oct 2008, 20:56

Pentru Dan,
Urmărind linia ascendentă ce porneşte din colţul stâng al golfului Buhalniţa, urcăm spre Vârful Netedu (1042 m). La capătul golfului, uşor central, urmărind linia aprox. paralelă cu prima, urcăm la o altitudine mai joasă spre Zneamăt. Din acelaşi punct al golfului (respectiv, centrul satului), alegând varianta perfect conturată spre dreapta, urcăm pe dealul Izmana, cel străbătut de liniile electrice de transport. Deasupra acestui imaginat şi larg deschis ”V” avem Fundul Giurcei, despărţit de Izmana prin Vârful Feţei. În dreapta golfului Buhalniţa, pe acea porţiune împădurită distingem creionat parcă un "L" de mână, a cărui parte de jos pare lung prelungită în dreapta: este DN 15 ce străbate astfel centrul satului Rugineşti. Partea de sus, arcuită a "L" -ului este Ocea, iar cea care coboară perpendicular pe şosea până întâlneşte lacul este Botul Ocii.

Pentru Adi,
Ai fost în tura lui George?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 15 Oct 2008, 21:46

Pentru Ioana,
În partea de jos a imaginii, dreapta, deasupra siglei alpinet, este Obcina Horşti depărţită de Obcina Baicului (centru, jos), după cum se observă cu uşurinţă, de valea pârâului Secu ce străbate satul cu acelaşi nume până la întâlnirea lacului de acumulare, în golful Secu. Se distinge şi în foto. Tot în partea dreaptă, de partea cealaltă a lacului, este satul Potoci, golful Potoci fiind uşor mai spre stânga. Cu ceva zoom se pot vedea stelele plutitoare ale Păstrăvăriei. În centrul de jos cum spuneam, este Obcina Baicului, 'terminată' spre lac cu un 'vârf' din peninsula Izvorul Alb şi care este despărţită de Obcina Verdelui (situată în stânga) de satul Izvorul Alb, modestă aşezare, bine conturată în fotografie şi de valea pârâului Izvorul Alb ce curge până la întâlnirea cu lacul în golful cu acelaşi nume.

Tot ptr. Adi,
Erai pe la 1890 m? Eu nu mă văd...:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 16 Oct 2008, 4:23

Pentru Dan,
O eventuală mină de :-) dezafectată, dar nu părăsită, se află între Netedu şi Zneamăt-ul, un mm mai jos de acel 'oval' împădurit din stânga golfului Buhalniţa.

Ptr. autor,
Fotografia asta are ceva în 'neregulă', un anume magnetism. Am adormit cu ochii pe ea şi m-am trezit tot privind-o pe ea şi mai departe-n zări. Scuze dacă te-au deranjat cumva comentariile mele.

Fără foto Dan Loghin, Joi, 16 Oct 2008, 8:21

Daniela, multumesc! Voi trece detaliile din mtii Stinisoarei in fishele mele.
Zona chiar are un anume "magnetism". La propriu. Fara gluma. Nu stiu daca se poate face vreo legatura cu manastirile de la poalele estice si nordestice.
Iar caracteristicile astea "magnetice" vor putea fi "valorificate" cam in 5-10 ani de-acum incolo. Tehnologia pentru asa ceva a aparut deja. Nu se mai asteapta depopularea naturala a zonei.
Multumesc!:-)

Adrian Herghelegiu Adrian Herghelegiu, Joi, 16 Oct 2008, 8:26

Multumesc pentru comentarii Daniela, m-au ametit putin numeroasele detalii, insa nu aveau cum sa ma deranjeze!:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Adrian Herghelegiu
 1-20 din 195
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Viperă
CSABA IAKOB
infiorator exemplar, vad la locatie cabana Dochia... ne spui te rog si numarul camerei? Daca ai putea oferi mai multe detalii despre locatie cred ca ar fi de folos ca n-as vrea sa calc asa ceva pe coada... :-)
6 Iun
Ei totuşi există
Septimiu Bizo
foarte frumos l-ai prins!
27 Mai
Pregatindu-se pentu viata
Silviu Matei
Minunate imagini! Felicitari!
27 Mai
tainele desertului
adrian munteanu
un peisaj hipnotizator
26 Feb
o dimineatza stranie
adrian munteanu
diacriticelor (scuze pentru eroare):-D
18 Dec
o dimineatza stranie
adrian munteanu
frumoasa imaginea, totusi si nefolosirea diaciticelor in titlu atunci cand e nevoie tot stranie e:-)
18 Dec
Of legends and hope
Dorin Bofan
Suspiciunile mele erau mai putin legate de locul in care apune soarele cat mai ales legate de claritatea imaginii. De regula fotografiile "dintr-o bucata" la apus (cu soarele in fata) sunt imposibil de realizat sa arate astfel fara "artificii digitale":-D De aceea n-ar fi fost rau ca autorul sa ne miluiasca cu niste detalii sa nu ramanem in ceata. Dar acum m-am lamurit...:-D
10 Dec
Creste, văi, creste...
Şerban Sîmbotelecan
Cred ca spiritele se incing prea mult pentru o prea banala nota. Se pare ca notele devin uneori mai importante decat imaginea in sine. Nu pot sa nu ma amuz cand citesc despre pleiada de stele care a parasit alpinetul din cauza "adminilor" de pe alpinet mai delasatoari decat toata clasa politica la un loc:-D. Oricum, se pare ca cineva tine o evidenta foarte stricta a datelor de publicare/intarzierilor si a numarului de vizualizari:-D. Eu cred ca ar trebui sa apreciem mai mult faptul ca pozele de pe alpinet au un numar de vizualizari mai mare decat daca ar fi publicate in alta parte si de asemenea un numar mai mare de comentarii. Eu sper ca alpinetul sa reziste cat mai mult si daca se poate sa mai si creasca un pic calitativ. Dar asa nu se face doar prin efortul "adminilor" ci si prin cel al utilizatorilor obisnuiti:-D Ultimul comentariu al lui Serban cred ca reflecta mai bine atitudinea de abordat: simtul umorului chiar poate anula efectele (psihologice) ale unei note proaste:-D
10 Dec
Ploaia cu stropi de lumină
Şerban Sîmbotelecan
Ploua cu galeata cu stropi:-D Frumos!:-)
10 Dec
Pădurea din basme
Şerban Sîmbotelecan
Cred ca iei ceva dimineata de faci poze asa de frumoase... cafea? niste pastile speciale?:-D
10 Dec
toamnă târzie
Adrian Herghelegiu
multumesc:-)
24 Nov
Dealul Horodiştea
Adrian Herghelegiu
multumesc, intotdeauna e loc de mai bine:-)
24 Nov
Licărire
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Nu doresc sa fiu lipsit de respect fata de opiniile exprimate mai sus, insa, din pacate, calitatea imaginii lasa foarte mult de dorit. Un pic mai multa exigenta si fata de propriile imagini, sincer - nu ti-ar strica...:-)
22 Nov
Of legends and hope
Dorin Bofan
Foarte frumoasa imaginea! Felicitari! Dar e atat de clara, iar soarele ala parca l-ai pus cu mana acolo, incat nu pot sa nu-ti cer mai multe detalii sa-mi alunge suspiciunile:-D Am votat si eu!:-D
13 Nov
Pădurea fermecată
Adrian Herghelegiu
nimic nu e perfect pe lume(ca sa fac pe inteleptul:-D); am preferat sa las si partea mai intunecata si sa apara exact cadrul pe care l-am fotografiat, chiar daca partea luminoasa a imaginii e mai atragatoare:-D
11 Nov
Dur
Şerban Sîmbotelecan
nu stiu daca e dur, dar e foarte frumos!:) ma minunez si de culori, chiar asa sa fi fost? Felicitari pentru imagine:)
11 Nov
Munţi, văi, munţi... (2)
Şerban Sîmbotelecan
e aproape fantastica! foarte frumos:)
11 Nov
9 Octombrie
Adrian Herghelegiu
pe 8 octombrie era toamna cu inca foarte mult verde, iar pe 9 octombrie s-a asternut deja un strat gros de zapada dupa o ninsoare puternica ce tinuse probabil o noapte intreaga
30 Oct
Luminiş
Adrian Herghelegiu
multumesc frumos pentru comentarii si aprecieri:-D
30 Oct
Pădurea fermecată
Adrian Herghelegiu
n-a zis nimeni ca e facuta dupa 3 ani
26 Oct
Comentarii înscrise de Adrian Herghelegiu
 1-20 din 195
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024