Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a VI-a
Glacier Express-
A sasea zi, 24 august

           Ziua se scurge destul de încet. Ne relaxam în continuare, mai facem o mica incursiune în sat, sa ne mai “clatim“ ochii prin magazine.

           Pe la prânz pornim spre Bluemlisalphutte, o cabana la aproape 3000 de metri. De data asta lipsesc Dorin, Paul si Mircea, primii doi urmând sa vina mâine si ei la cabana cu o parte din cercetasi.Radu urca împreuna cu Rick pe telescaun pâna la Oeschinensee, asa ca ramânem perpedes Dan, Ovidica, Zezu, Marius, Ionel si cu mine. Pâna la Oeschinensee urc alaturi de Dan si Ovidica, ceilalti sunt mai în fata. Soarele de dupa-amiaza nu ne ajuta de loc, ba dimpotriva, ne prajeste ca pe niste raci.Putin mai sus de lac ne asteapta Radu, care ne-a vazut de sus în lupta cu panta, din nou foarte abrupta. Ajungem la ultima cabana înainte de tinta noastra finala. Ma opresc împreuna cu Ovidica si avem intentia sa mâncam ceva, însa Dan speculeaza momentul de slabiciune si pleaca cu Radu mai departe. Ne vom revedea peste câteva ore. Mâncam ardeleneste sub privirile unor turisti care urcau spre aceleasi orizonturi, adica fara sa ne sinchisim prea mult. Pentru ca nu gasim nici o sursa de apa potabila, luam apa de la un robinet din care cred ca se adapau vacile, si, plictisiti, ne continuam drumul. Urmariti de niste englezi sau americani, care clatina din cap a compatimire când ne cântaresc rucsacii din priviri. Dupa vreo jumatate de ora de la ultimul popas, soarele ne vine de hac. Ne oprim sa ne tragem sufletul pe un colt de iarba si cadem de acord ca n-o fi foc daca tragem un pui de somn. Zis si facut !

           Visele au durat cam o alta jumatate de ora, dupa care ne trezesc trei bastinasi habauci care haulesc de mama focului la trei metri lânga noi. Niste târtani !Ne înduram la drum din nou, cu speranta ca ajungem pâna la 7 sus. Ceea ce, cu alte mici opriri si o tona de transpiratie, pe o panta care îti aminteste de povestea lui Sisif, se si întâmpla. Ce chestie, sa urci de nebun, când sti ca mâine cobori înapoi, în vale !

Ultimele zapezi pe Balmhorn

           La cabana, aceeasi curatenie ca la Mutthornhutte, însa mult mai multi turisti. Cei de lânga masa noastra sunt foarte amuzati ca mâncam la ora asta de seara fulgi de porumb, lapte condensat (traiasca Bucovina !), ceai, apoi piure de cartofi cu ceva sos de carne. Dupa ce ni se uita în gura tot timpul cât tine masa noastra, ne întreaba de unde suntem. Raspunsul îi îndreptateste sa ne priveasca în continuare ca pe niste pasari exotice. Ne mai uitam prin colectile de reviste de munte si încet, încet ne retragem în camera. De data asta, Rick e maestrul de ceremonie. E ora 10 si parca gloata de turisti galagiosi a amutit.

Author: Muresan Sabin
Uploaded by: Vasile Coţovanu
Views: 2480, Last update: Sun, Nov 5, 2000


Login or register to comment