Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a II-a
Glacier Express-

A doua zi, 20 august


            Ne trezim devreme, ne asteapta coborârea spre Kandersteg. Ne luam micul dejun si pornim pe o vreme urâta spre creasta Petersgrat (3300 m.), care este si scopul primei ture. Se lasa si o ceata deasa; începe sa semene din în ce în ce mai mult cu Fagarasul, în scoala de toamna din ’97. Dupa o ora si ceva de urcat, coborâm în sfarsit spre Pfafleralp. Ultima panta de zapada ne provoaca la o tentativa de schi pe plastici, idee adoptata în unanimitate, în afara de Lenuta, care vine la vale încet, ca un batrân al muntelui, pe coltari si piolet. Si daca tot am zis de piolet, la un moment dat unul dintre englezi, din neatentie, cade si aproape ca ne prezinta pe viu o tehnica japoneza de sinucidere.

           Zezu are ceva probleme cu un genunchi si se misca ceva mai greu, în rest toti suntem aproximativ valizi si asteptam momentul dusului fierbinte si sa ne întâlnim cu sacul de dormit. Poteca e foarte bine pastrata si ce ni se pare curios sunt “portitele” care împiedica vacile sa o ia razna si sa iasa din terenurile îngradite. Unele mai reusesc, totusi, si sunt aduse înapoii cu elicopterul, cum aveam sa vedem de vreo doua ori. Uite ca intram pe un drum mai civilizat, dam de primele cladiri si în curând se vede statia de autobuz. Ne odihnim putin, Dorin chiar ignora faptul ca bancile sunt înca ude de la ploaie si se întinde pe una dintre ele. La umezeala din hainele noastre nu prea mai conteaza. Soferul autobuzului ne întreaba daca acolo, sus, au fost si fete, ca sa faca mai frumoasa excursia. Oeschinensee

            Unul dintre noi, nu mai tin minte care, îi spune ca oboseala dupa prima zi ar fi facut inutila prezenta oricarei reprezentante a sexului opus. Îl trezim pe Dorin, care a adormit, si coborâm în gara pentru a lua trenul. Suntem înca în plastici si ceilalti calatori se uita la noi cam lung, probabil din cauza limbii pe care o vorbim.
           Trecem prin tunelul care are iesirea chiar la Kandersteg si ne îndreptam spre camp. Visele despre dusuri fierbinti se adeveresc doar pentru unii, care mai prind apa calda. Înainte sa ne bagam în saci, aflam ca lucrurile în subcampul românesc sunt departe de cum ar trebui si ne propunem ca a doua zi sa facem ceva ordine. Vorbim seara cu Radu si începem sa ne punem semne mari de întrebare privind ascensiunea pe Jungfrau. Adorm linistit între Mircea si Ovidiu, tovarasi mei de cort de acu’ încolo. Traiasca centrul local Deva si corturile Nordisk !

Autor: Muresan Sabin
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 2478, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii