Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Special

Bookmark and Share
Secțiunea "Special" găzduiește informații despre materiale și publicații externe sau care nu respectă șablonul paginilor Alpinet. Pentru sugestii sau observații, trimite un e-mail la admin@alpinet.org.
Articol
Clubul Transmont Fagaras - Bilantul dupa 10 ani de activitate
publicat Cristina Dumitru
de Marți, 2 Nov 2010
Cine-a cunoscut Fagarasul, mai mult sau mai putin, si a trecut si pe la cabana Turnuri, s-ar putea sa il cunoasca si pe domnul Mercurean. Clubul de turism montan si ecologie TRANSMONT FAGARAS, al carui presedinte este, a ajuns la un deceniu de viata. Si cum orice aniversare este, de obicei, si prilej de luari aminte si propuneri de noi obiective, lectura randurilor de mai jos ne ofera o trecere in revista a ceea a fost si repere pentru ceea ce va fi si (De ce nu?) un mic ghid de bune practici, in acest domeniu. La multi ani, Transmont Fagaras! Spor la treburi! Efecte maxime si durabile! Clubul de Turism si Ecologie Transmont Fagaras (asociatie non-guvernamentala) Sediul: 505200 Fagaras, str. Republicii nr. 6, jud. Brasov Contact: telefon - 0268/216839, 0723/177903, adresa de mail - trans_mont@yahoo.com, site - www.transmont.ro Programul intalnirilor din timpul saptamanii – altele decat actiunile (la care participa, de obicei, membrii clubului si elevi de la colegiile, liceele si scolile generale din municipiu) - miercuri si vineri, intre orele 18 - 21. Cont RO39BRDE 080SV05148880800, deschis la BRD – Agentia Fagaras CF 14351710 /17.12.2001 Mic istoric – Repere • Diligentele pentru obtinerea certificatului de autentificare...
La 71 de ani pe Mont Blanc
publicat Răzvan Voicu
de Miercuri, 23 Sep 2009
Performanță și spirit românesc!       Mont Blanc 4810m       Muntele m-a fascinat tot timpul, mi-a înzestrat curiozitatea cu hotărărea de mă întoarce în timp și de a studia istoria neamului nostru și nu numai. Munții noștri mi-au arătat ce înseamnă frumusețea și profunzimea naturii încă funcțională în acele zone. În fiecare an am făcut creasta Făgărașului în general de la est la vest Plaiul Foii - Turnu Roșu sau Cabana Voina - Turnu Roșu. Am făcut și trasee mai mici cum ar fii curmătura Brătilei – Negoiu sau curmătura Brătilei - Turnu Roșu. Am făcut trasee și în munții Retezat, Bucegi, Apuseni, Rodnei, Piatra Craiului etc. Toate traseele ne-au fascinat și echipa pe care am format-o s-a schimbat continuu dar și-a păstrat nucleul format din: Răzvan Voicu, Mihai Voicu(tata), Ion Mihăilă(unchiul), un camarad adevărat Boldu Daniel.   Pe lângă frumusețea mirifică a locurilor și antrenamentul ce ți-l oferă traseul, noi, în fiecare an am pus drapelul nostru național pe vârfurile cele mai înalte de la noi din țară: Vf. Moldoveanu 2544m, Vf. Negoiu 2533m și Vf. Viștea Mare 2527m. Pe drapelul național nu de puține ori a fost imprimată stema Romaniei sau stindardul de lupta dacic. De ce toate acestea? Pentru că România merită să trăiască și din păcate...
Scurta privire... dincolo de usa.
publicat Grigore Sârbu
de Miercuri, 12 Dec 2007
coperta 1 O scurta privire... dincolo de usa. Asa cum le povesteam colegilor de pe lista de discutii [alpinet2k], am tras cu ochiul dupa draperia care inca acopera www.dincolodeusa.ro Ce am vazut acolo? La inceput mi-a atras atentia un biletel. Citeva cuvinte-urari in limba italiana, ceva cu " missione impossibile " si " grandi successi ", plus o semnatura: Walter Bonatti . Acel Walter Bonatti . Cu care m-am mai intilnit apoi. Mergind mai departe am dat de zapada. Si de frig. Prin zapada am gasit tot felul de piese de echipament si accesorii. Am luat citeva lectii de mers cu schiurile, numai bine ca sa-l pot asculta pe domnul Dinu Mititeanu povestind istorii cu si despre cabanele si cabanierii de linga lacul Bilea. Continuarea, insa, mi-a taiat rasuflarea. Intre virfuri...
Concurs Ecco @ Alpinet
publicat ady beleanu
de Marți, 11 Dec 2007
Producatorul brandului Ecco, va invita la concurs. Poti câștiga o pereche de bocanci Ecco, raspunzand corect la intrebarile concursului.
Concurs Novet @ Alpinet
publicat ady beleanu
de Marți, 11 Dec 2007
Producatorul brandului HANNAH, impreuna cu importatorul pentru romania NOVET RO va invita la un concurs pe perioada mai multor luni. Poti câștiga produse marca HANNAH raspunzând corect la întrebările concursului.
Concurs Protest @ Alpinet
publicat ady beleanu
de Duminică, 9 Dec 2007
Începând cu aceasta lună, Protest (http://www.protestboardwear.com/) vine în întâmpinarea snowboarderilor si iubitorilor de sport extrem cu oferte exceptionale.
Participă la concursul PROTEST și câștigi ce geaca Protest vrei !!!

Concursul va rula pe o perioada de aproximativ 2 luni, cu etape a câte 2 săptămâni.


Semnal editorial
publicat Grigore Sârbu
de Marți, 4 Dec 2007
Proaspat iesita din tipografie, o carte-ghid de drumetie prin Maramures. Sau, altfel spus, un indemn de a strabate cu rucsacul in spate poteci mai putin umblate din Rodna, Maramures, Gutâi, Tibles, Lapus. Contine descrieri amanuntite a 37 de trasee inedite, grupate pe zone (zona Baia Mare, Maramuresul istoric, Tara Lapusului, Tara Chioarului, Tara Codrului). Cu multe detalii si abundenta de informatii necesare unei orientari corecte in teren. O suta de pagini de text dens, pigmentat cu numeroase fotografii. Autorul descrierilor si al fotografiilor: Petru Lucian Goja
Concurs Hagan @ Alpinet
publicat ady beleanu
de Luni, 3 Dec 2007
Producatorul austriac de schiuri HAGAN impreuna cu importatorul pentru romania EXPLORER SIBIU va invita la un concurs cu durata de o luna. Premiul pus in joc este o pereche de schiuri de tura HAGAN.
Concurs Northland @ Alpinet - Câștigă o geacă Northland, la alegere !!!
publicat ady beleanu
de Marți, 27 Nov 2007
Începând cu aceasta lună, Northland (http://www.northland-pro.com/) vine în întâmpinarea snowboarderilor și iubitorilor de sport extrem cu oferte exceptionale.
Participă la concursul Northland și câștigi o geaca Northland la alegere !!!

Concursul va rula pe o perioadă de aproximativ 2 luni, cu etape a câte 2 săptămâni.


Concurs Mormota - Masters @ Alpinet
publicat ady beleanu
de Vineri, 23 Nov 2007
Producătorul italian de bete telescopice de trekking/ ski de tura MASTERS și magazinul online MormotaLand vă invită la concurs pe durata mai multor luni.
Produsele MASTERS țintesc segmentul de persoane care prețuiesc calitatea, care înțeleg importanța acesteia în condiții de utilizare, nu de puține ori, extreme. Mormotaland este printre primii, daca nu chiar primul magazin virtual de echipamente de munte, înființat pe piața română, ce comercializează pe internet echipamente de munte și camping.
Vă invităm să vizitați magazinul nostru online: www.mormota.ro unde puteți găsi gama completă de produse MASTERS
Articole mai vechi