Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a III-a
Glacier Express-

A treia zi, 21 august

           O mica discutie dimineata cu cercetasii României ne hotareste ce vom face azi. Cea mai mare parte vor sa-l vada pe Fritz, la Frundenhutte. Le urez succes si ramân cu Dorin, Costi si înca vreo trei cercetasi sa amenajam campul, care nu are nici macar o constructie, în a treia zi. Înainte de a purcede la treaba, îmi petrec ziua câtarându-ma în sala. Trasele sunt provocatoare, mai ales cele din dreapta si prizele rosii. Vorbim si cu batrânul care are grija de sala. Este o discutie despre vremea de afara, care va fi baza unei mai îndelungate prietenii cu respectabilul elvetian. Dupa ce m-am catarat, cu Dorin, ignoram anuntul care spune ca taxa este de 6 firfirei, si plecam sa vizitam localitatea. Ne vom întoarce.

În camp facem rost de lemne, sfoara avem de la Paraschiva, asa ca ne punem pe treaba. 

Cabana pe malul lui Oeschinensee Împreuna cu Dorin, dovedim ca în zile imemoriale faceam chiar si constructii de camp si, cu câte noduri ne mai amintim, începem sa construin ceva, ’om vedea ce la sfârsit.Seara, dupa cum vedem din reactiile trupei, munca noastra are un rezultat acceptabil. Discutam impresii din primele trei zile si hotarâm în plen ca luni sa “punem” de o seara româneasca, ca de la mama ei.

Între timp, Rick pare sa se fi lamurit ce vrea sa zica Gebindele pentru sticlele de bere. Terminam ziua încercând sa facem cât mai putin haz de necazul Corinei. Are o eczema dupa un tratament cu Burovin la un picior si mai are si o factura de aproape 50 de franci de la doctorul din sat, care, culmea, lucreaza dupa principiul ca orice consultatie se plateste. 
           Vrem sa ne ajutam aproapele si, îndemnati si de figura apocaliptica pe care o are mâna dreapta a lui Bubu, hotarâm sa i se plateasca curiozitatea de a vorbi cu un medic elvetian din banii ramasi de la vize si transport.

Tot o figura afectata are si Costi când propune sa donam bani si sediului din Bucuresti, pentru plata cheltuielilor de pregatire a campului. Desi nu par prea convinsi, cercetasii României se gândesc din nou la principiul al doilea al cercetasiei si trimit un “balon de oxigen” celor care trudesc la sediu sa mentina buna functionare a organizatiei.În topul discutiilor mai intra si delegatia de la Sinaia, care a venit pregatita, cel putin sufleteste, sa calce pe un ghetar, care o fi ala.

Oeschinensee vazut de la 2500 de m

           Propunerile noastre nu sunt prea agreate si Hockenfirn devine brusc un ghetar care nu necesita tehnici deosebite. Se pare ca nu gasim înca o cale comuna de a rezolva problema.Adorm cu gândul la un titlu de film care s-ar putea adapta la ceea ce preconizam: “Un vârf prea îndepartat”. Apropo de Jungfrau. Iar Ovidica face cinste cortului în care doarme si promoveaza sloganul “Odihna lunga nu e scurta !”.
           Noapte buna!

Autor: Muresan Sabin
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 2478, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii