Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a VII-a
Glacier Express-
A saptea zi, 25 august

          Buna dimineata; ne trezim din nou devreme pentru ca la ora 9 trebuie sa parasim camera. Unde mai pui ca avem de gând sa pornim spre Morgenhorn (3627). Plecam cu un minim de bagaje, asta pentru ca vremea e superba si cartile spun ca în 3 ore ar trebui sa fim sus. La doua minute de cabana ne punem coltarii, intram pe ghetar. Radu e cap de coarda, si urmam apoi Dan, Ovidica, eu si Rick. “Crosetam” crevasele si ne mai uitam din când în când la unii care urca pe Bluemlisalphorn (3663), în dreapta noastra. De îndata ce ne putem privi tinta, studiem posibilitatile de traseu, destul de reduse din cauza zapezii care se topise pe unele portiuni. Pentru ca încearca sa “taie” o bucla prea larga a lui Radu, Dan calca o jumatate de metru lânga urma lasata de capul de coarda si….dispare pâna aproape de mijloc. Iese bodoganind si e gata din nou de “atac”. Nu înainte de a mai bombani ceva când îl întreaba Radu de ce nu a putut sa-i calce exact pe urme. Alegem traseul prin stânga unei saritoare care se ridica în fata noastra, varianta care se va dovedi ca nu e cea mai fericita. Panta este tot mai înclinata, zapada se termina si dam de gheata. Cum coltarii nu sunt foarte straluciti, continua doar Radu si Dan si încearca sa asigure toata echipa cu doua pitoane de gheata. De la tricouri trecem la hanorace si scoatem pâna la urma si polarele din rucsaci.Timpul trece si hotarârea e luata cu inima strânsa: coborâm.

Creasta  Morgenhorn - Bluemlisalphorn           Asta e, n-a fost sa fie de data asta. Mai erau cateva sute de metri.E prea târziu sa mai încercam prin dreapta si ne limitam doar sa ne mai “jucam” pe un perete aproximativ vertical, încercând ceva aproape de catararea în gheata. Cu pioletii de tura si cu panta, care mai are pâna la 90 de grade, e chiar o “joaca”. 

           Coborâm cu un sentiment de frustrare spre cabana, unde în cinci minute ajung si ceilalti cercetasi români care au vrut sa vada cum e sa urci 1700 de metri diferenta de nivel într-o zi.În fruntea lor, pus pe fapte mari, Dorin. De altfel ei vor coborî tot astazi, ca si noi. Mâncam, hraniti de proaspetii sositi, si pornim spre Kandersteg. Nu apucam sa coborâm prea mult ca ne oprim brusc si începem sa ne frecam la ochi.

          Da, vedem bine, spre noi urca o tânara blonda cu, îmbracata doar cu o pereche de pantaloni scurti, un maiou si ..o pereche de bete telescopice de schi ! Faina-i România ! Ne depaseste, o salutam dupa ce închidem gurile ramase ca la dentist, si simtim brusc un parfum care anihileaza toate izurile ce le emanam. Ne simtim brusc barbosi si urâti, însa cu chef de viata. Alegem alt traseu decât cel pe care am urcat, adica unul care trece pe deasupra lacului. Ajungem la aceeasi remarca legata de faptul ca ar avea si ei ceva munti.

          Dupa ce vizitam toaleta de la Oeschinensee parcurgem ultima bucata de traseu mult mai usor. Dusul necesar.. si declaram în cor ca sacul de dormit este cel mai bun prieten al omului.

Autor: Muresan Sabin
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 2478, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii