Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a VIII-a
Glacier Express-
A opta zi, 26 august

          

          Zi lejera.din nou, pentru a câta oara, ne plimbam prin sat, pe la “Coop”, un fel de “Alimentara” de-a lor. În camp, se pregateste ceva. Dorin îsi ia foarte în serios rolul de organizator al serii românesti si ne pune pe toti la treaba. Dupa ce se convinge ca, de data asta, eforturile noastre se vor concretiza în… ceva, Radu anunta staff-ul sa vina sa ne vada. La “Unchiul Sam” e mare forfota. Asta e o incinta cu acoperis unde vom pregati “spectacolul”. Se nimereste numa’ bine, pentru ca ploua cea mai mare parte a zilei si ne adapostim sub acoperisul primitor. Doar pentru Dorin ziua pare sa fie prea scurta.

           Ne punem pe treaba si …sarcinile sunt repede împartite. Suncu este instructor de dans ad-hoc si raspunde de momentul muzical-folcloric; Mircea, cu Ovidel si cu mine suntem angajati lautari, pentru “Ciuleandra” si “Perinita”. De mâncare, adica de mamaliga, slanina, ceapa rosie si, bineînteles, tuica, se ocupa acest Petrisor al Cristianului, care e Rick. Secondat de Zezu si de câtiva cercetasi.Se apropie ora 21.00, când vin invitatii. Agitatie maxima. Unicul litru de tuica îl amestecam cu o licoare incolora, de la “Coop”, ca sa fie mai mult. Asta pentru ca, în seara în care eram la Bluemlisalphutte, cercetasii au avut grija ca ceilalti doi litri de palinca sa le unga gâtlejurile uscate. Maestru de ceremonii, de data asta, a fost Mircea.

           Apar si invitatii, primiti cu pâine si cu sare, la lumina unor faclii. Se fac poze. Lautarii cânta. Fetele si baietii danseaza. Toata lumea se simte bine.Desi nu sunt prea numerosi, membrii staff-ului par sa aprecieze ce le-am pregatit. Noi degustam mamaliga, doar este din belsug. Degustam si trânticiul, asta în loc de tuica. “Seara” ameninta pâna la urma sa se termine chiar bine. Prea repede m-am grabit cu concluziile. La masa mai suntem Byron (un staff din Australia), Radu, Dorin, Paul si cu mine. Desi e trecut de miezul nopti, mai stam la povesti. Apare Mircea cu un grup international de prieteni, care încearca sa rezolve probleme de echilibristica, mai putin, si de dictie, mai mult. Facem aluzii mult prea evidente, chiar daca sunt în româna, si suntem imediat taxati de unul dintre “internationali”. 

           Seara se încheie într-un exercitiu de rabdare din partea noastra si în epitete apreciative la adresa noastra, care toate încep cu neaosul “fucking”. De fapt “prietenul” nostru va fi prezent si la plecarea noastra din camp. Fara sa observe, îi aruncam priviri pline de “afectiune”.

           Mai avem doar o zi plina. Ce repede trece timpul !

Autor: Muresan Sabin
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 2479, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii