Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Glacier Express-Kander Active

Bookmark and Share

Glacier Express-Kander Active - Ziua a IX-a
Glacier Express-
A noua zi, 27 august

                     Buna dimineata ! Ne dezmeticim greu dupa aseara; mergem si azi la catarat în sala. E vremea sa “cada” toate traseele.Zis si facut. Cum aparem, administratorul ne da binete si ne spue ca ne putem catara, însa trebuie sa platim. Las’ ca pleaca el la masa, ne gândim noi…. Terminam, de nevoie, cu sporturile extreme. Multumiti ca am spulberat mitul prizelor rosii.

          E trecut de 1 si jumatate si batrânul trebuie sa se întoarca. Putin stânjeniti de gest, strângem echipamentul si plecam din sala destul de repede.Ultimii firfirei de-ai lor se duc pe cadouri. Mai luam si ceva bere pentru ultima seara, de pe care vom avea grija sa recuperam Gebindele (garantia).Plecam, pentru ultima seara, la Upperhutt, o cabanuta a Centrului, la aproape 2000 de metri. Desi sunt mai putin de 2 ore pâna acolo, Radu “rupe” ritmul pe o panta deloc domoala, si în un sfert de ora, curg apele pe noi. Zezu da semne ca aventura lui alpina e pe sfârsite, acum, în penultima zi. Urcam nenumarate serpentine prin padure si ajungem la un drum care continua înn sus, pe vale. Vremea e urâta si renuntam cu Ovidica la ideea de a escalada Tschingellochtighorn. Pacat, erau trei lungimi de coarda frumoase.

          Ajunsi la cabana, nu mai gasim comfortul cu care deja ne-am obisnuit, însa are o nota familiara si ne cucereste pe loc. Desoperim cîteva casete cu AC/DC si facem o integrala cu Angus Young Co.La muzica buna, mâncare buna: Paul nu-si dezminte originile si îl ajuta pe Mircea sa pregateasca un orez cu Uncle Ben’s. Bestial ! Mâncam pâna nu mai putem, continuam apoi cu impresiile despre aventura elvetiana.

          Seara este pigmentata de gestul rebel al lui Danut, care declara, într-un moment de pripeala, zicem noi, ca îl baga pe Rick sub masa. Zezu ajunge astfel arbitru într-o disputa care ameninta sa se lase cel putin cu raniti !Încet, încet, provocarea se stinge de la sine. Pacat ca Dan nu a stiut cum sa puna problema, daca se întreceau cu Cola nu avea adversar pe toata valea.Surpriza, însa. Când doi se iau la întrecere, Paul trage foloasele. Limba româna devine tot mai grea pentru el, e trecut de 12, asa ca Oki’ se întoarce la mandarina veche, vorbita, probail de stramosii lui.

          Încet, încet, piticii îsi fac datoria, si ne retragem prin paturi.

Autor: Muresan Sabin
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 2478, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii