Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Galeria foto Alpinet

Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery Rule
Ultima actualizare: 1 februarie 2007

     Notă: Prezentul regulament nu are o formă finală, membrii Alpinet urmănd să fie înştiinţaţi în cazul apariţiei unor modificări.

    1. Proiectul Alpinet nu deţine drepturi de autor pentru nici una dintre fotografiile prezente în aceste pagini. Ele au fost trimise benevol de către membrii Alpinet. În cazul în care o fotografie nu provine de la autorul specificat, iar autorul de drept sau deţinătorul dreptului de reproducere al imaginii respective nu este de acord ca fotografia să apară în paginile Alpinet, îl rugăm să ne contacteze ,pentru a exclude poza din paginile noastre. Vă reamintim că aceste pagini precum şi Proiectul Alpinet sunt non-profit.

    2. Pentru a înscrie fotografii aveţi nevoie de un cont de membru Alpinet. Pentru a crea un astfel de cont trebuie doar să completaţi un formular; veţi primi prin email o parolă de acces.

    3. Galeria foto Alpinet este organizată în 12 categorii: Instantanee, Peisaje, Macro, Abstract, Faună, Floră, Modificate digital, Obiective turistice, Documentare, Speologie, Panorame, Persoane si personaje. Aditional, in formularul de inscriere fotografii mai apar 2 categorii, care servesc la inscrierea de fotografii asociate sectiunilor Jurnale si Bursă (Echipament).

Subiectul fotografiilor poate fi divers, incluzand dar nefiind limitat la categoriile de mai sus, trebuie să aibă legatură cu munţii, şi în principal cu Munţii Carpaţi.

Fotografiile înscrise trebuie sa fie de calitate din punct de vedere tehnic. Orice fotografie care nu corespunde din punct de vedere tehnic va fi respinsă (vezi punctul 7). La înscriere, fiecare fotografie trebuie încadrată într-una dintre categoriile de mai sus (dacă această clasificare nu vi se pare cuprinzătoare, vă aşteptăm sugestiile). Opţional, dacă apreciaţi că fotografia dumneavoastră prezintă un larg interes pentru iubitorii muntelui sau are o deosebită valoare artistică, puteţi să o publicaţi şi în Topul Foto Alpinet. O fotografie poate sta în Top cel mult 60 de zile de la data înscrierii, după care este retrasă automat (rămânând însă înscrisă în Galeria Foto, în cadrul secţiunii corespunzătoare).

    4. Doar membrii autentificaţi pot nota fotografiile. Este admisă o singură notă de la o adresă IP, sau de la un membru autentificat, pentru o poză anume. De asemenea, membrii Alpinet autentificaţi pot adăuga comentarii pentru orice fotografie. Nu este acceptată folosirea exclusivă a majusculelor. Vă rugăm să nu abuzaţi de această facilitate.

    5. Sistemul de notare al fotografiilor din top funcţionează după metoda următoare:

 • Fotografiile mai vechi de 15 zile primesc ca notă media aritmetică a notelor obţinute de la vizitatori;
 • Fotografiile înscrise de mai puţin de 15 zile au ca notă media aritmetica a notelor obţinute de la vizitatori, ponderată cu numărul de zile vechime.
 •     Calificativul minim este E banală (apreciere negativă), cel maxim este Excelentă (apreciere pozitivă). În cazul calificativelor mici, vă rugăm să vă justificaţi opinia, folosind sistemul de comentarii. În caz contrar, nota poate fi retrasă de către administratori (sau respinsă de sistemul automat de control), iar, în cazul unor abuzuri, contul poate fi dezactivat.

      6. Pentru fotografiile înscrise există atât limite de mărime a fişierului JPEG, cât şi limite ale dimensiunilor imaginii în pixeli, in functie de format, dupa cum urmează:
  • "normal": dimensiune max. 250 KB (250000 bytes), min. 400x400, max. 800x800 pixeli;
  • "panorama orizontala" sau "tur de orizont": dimensiune max. 300 KB (307200 bytes), min 1000x300, max 6000x600 pixeli;
  • "panorama verticala": dimensiune max 300 KB (307200 bytes), min 300x1000, max 600x6000 pixeli;
  • "wallpaper": dimensiune max 500 KB (512000 bytes), min 1024x768, max 1600x1200 pixeli.
  Fotografiile care nu se încadrează în aceste limite vor fi automat respinse la inscriere. Ne rezervăm ulterior dreptul de a refuza orice fotografie pe care o considerăm necorespunzătoare (subiect ce nu prezintă interes pentru aceste pagini, lipsă de claritate, prelucrare digitală defectuoasă etc.).


      Sunt admise mesaje de copyright vizibile pe fotografie doar dacă au o dimensiune decentă (considerăm decent un font cu o înălţime de maxim 12 pixeli) şi apar marginal.

      Fotografiile care sunt trimise spre aprobare vor fi marcate automat in procesul de inscriere cu numele si sigla Alpinet.org, plasate in coltul dreapta jos.

      7. Fotografiile înscrise nu sunt publicate automat pe site, ci doar după ce sunt aprobate de către unul dintre administratori, operaţie care se va face în cel mai scurt timp. Autorii pot efectua operaţii de ştergere, modificare a informaţiilor sau retragere din top, atât înainte de aprobare cât şi după pentru toate fotografiile trimise.

      8. Având în vedere că aprobarea fotografiilor se face de către un singur administrator, cu scopul de a reduce pe cât posibil durata de timp de la introducerea fotografiei până la publicarea sa efectivă, pot să apară diverse probleme. În cazul în care consideraţi că o fotografie a dvs. a fost respinsă pe nedrept, trimiteţi o sesizare la admin@alpinet.org (specificând titlul fotografiei) şi apoi reintroduceţi fotografia (cu acelaşi titlu). Ea va fi analizată de un alt administrator.

      9. În aceeaşi idee, o fotografie aprobată şi publicată în paginile Alpinet poate fi retrasă prin exprimarea unui vot negativ din partea a cel puţin trei dintre administratori. Voturile negative curente sunt afişate sub formă de buline negre, sub fiecare fotografie. Retragerea unei fotografii prin votul negativ al administratorilor implică ştergerea imaginii, a eventualelor note şi comentarii primite, fără posibilitate de recuperare a acestor date.

      10. Prin înscrierea fotografiilor la Alpinet.org, vă daţi acordul ca acestea să fie publicate fără alte notificări sau restricţii în cadrul urmatoarelor site-uri: alpinet.org, salvamont.org, cluburimontane.org, muntiicarpati.rog, hartimontane.ro precum şi în revista electronică Invitaţie în Carpaţi.

      11. Prevederile regulamentului nu se aplică retroactiv.

      12. Aşteptăm sugestiile şi observaţiile dumneavoastră la adresa admin@alpinet.org.