Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Gabriel Petrica <a...@imcimob.ro>
Date: Tue, Oct 19, 2004, 2:15 pm
Subject: @ Campioana in coma
Cum se distreaza lumea la munte:(

O campioana nationala la inot in virsta de 13 ani a intrat in coma alcoolica in timpul unei excursii la Cabana Fintinele. Fata a fost dusa la spital de salvamontistii din Neamt.

Loredana Cursaru se afla pe munte cu un grup de colegi si profesori din Suceava, iar, simbata seara, in timpul unei petreceri ea a consumat bauturi alcoolice in cantitati foarte mari care, in cele din urma, au bagat-o in coma. Seful Serviciului Salvamont Neamt, Raul Papalice, ne-a declarat ca acela care i-a cerut ajutorul a fost cabanierul de la Fintinele. "Am urcat cu masina cit se poate de mult pe drumul spre Cabana Fintinele, dupa care cei doi colegi au mers la cabana de unde au preluat fetita si au adus-o la masina. Am aflat ca eleva a fost intr-o camera cu citiva colegi, au consumat bauturi alcoolice, iar aceasta a intrat in coma. Speriati, ceilalti copii au udat-o cu apa pina a inceput sa picure, prin tavan, in bucataria cabanei. Cabanierul a vazut apa, asa ca a mers sus si astfel a gasit-o pe suceveanca. El a sunat la noi. Cind am preluat-o, era intr-o stare foarte grava si nu raspundea la nici un fel de stimuli, nici macar durerosi. Tensiunea era in jur de 8, iar in afara de respiratie si puls nu mai prezenta nici un alt semn vital", ne-a spus Seful Serviciului Salvamont Neamt. El a mai adaugat ca la plecarea grupului de pe munte, nimeni dintre profesori sau colegi nu s-a interesat de soarta fetitei. Awad Mohamed, medicul de pe ambulanta care a transportat-o pe Loredana Cursar la Spitalul Bicaz, a confirmat ca ea s-a aflat in coma alcoolica

Dan Sofronia
Marti, 19 Octombrie 2004 / www.express.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



Comments
By Feri Zsizsnovszky - submitted on Fri, Oct 22, 2004, 8:43 am
Banuiesc ca de aceea nu prea sunt comentarii, pt. ca este stirea gen "no comment". Este suficient de trista, totusi imi aduce aminte de un banc: "Imi plac sporturile extreme, pt. ca am ocazia sa cunosc persoane interesante, echipaje de salvare, salvamontisti, etc,...si oameni marinimosi care cheama salvarea"...:?

Loredanei probabil i-a fost o invatatura pe viata si ii doresc ca in viitor sa poata evita asemenea situatii.
By chiburţă lucia - submitted on Tue, Oct 19, 2004, 5:39 pm
:?
Comments for this message
Login or register to comment