Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Gabriel Petrica <a...@imcimob.ro>
Data: Miercuri, 20 Oct 2004, 14:03
Subiect: @ Ursii ataca din nou la Brasov
Suspecta treaba... ce i-o fi apucat acum pe toti ursii acum...?



O alta persoana a murit, dupa ce simbata a fost sfisiata de o fiara turbata
Ursii "gunoieri" au revenit luni noapte in Brasov si, in ciuda masurilor preventive anuntate de autoritati, au intrat intr-o gospodarie si au devastat-o. Conform Serviciului Ecarisaj din cadrul primariei, doua familii de ursi au coborit sa caute hrana in oras, iar un vinator, mai multi jandarmi si viceprimarul au incercat sa le indeparteze de locurile populate. Fara succes, insa: o ursoaica si doi pui au rupt poarta unei curti si au distrus tot ce au gasit in cale. "Se intimpla foarte des acest lucru. Il aud cum fosneste prin gradina, dar nu am ce sa fac", ne-a declarat Ecaterina Atomei. Autoritatile s-au scuzat, afirmind ca nu pot face mai mult din cauza ca au voie sa impuste numai animalele care prezinta semne de turbare. Intre timp, una dintre persoanele ranite in atacul de simbata al ursului turbat a decedat. Potrivit medicilor, Vasile Lupsa (57 de ani) a facut stop respirator si nu a mai putut fi salvat. Din cei zece raniti ramasi in viata, sase sint in continuare internati in spital, unul fiind in stare grava.
Comandamentul Antiepizootic Judetean a anuntat ca, pentru a evita alte incidente, pe o raza de 15 kilometri va fi instituita carantina de gradul trei, timp de trei luni. Focarul va fi incercuit de o "zona de protectie", de 30 de kilometri. Cetatenilor le este interzis temporar accesul in padurile din zonele respective, ca si hranirea ursilor. Echipe formate din vinatori, gardieni publici si politisti vor patrula nonstop, iar animalele suspecte de turbare vor fi ucise.

Simona Popica
Miercuri, 20 Octombrie 2004 / www.expres.ro





"Cand fara sa-mi pese ca e cineva sa m-asculte,
Imi place doar toamna cand umblu prin frunzele multe,
Visez o iubire cum n-a fost si nu e,
Desi tot mai rece si singur cararea ma suie"

Ducu Berti - "Pe cate si cate carari"
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Comentarii
De Sorin Bezdedeanu - publicat Joi, 21 Oct 2004, 8:44
Fara sa ma consider un cunoscator al ursului, oricum comportamentul ursului ucigas de la Brasov il gasesc total atipic. Fara motive certe legate de gasirea facila a hranei, salbaticiunea va evita totdeauna compania homo sapiens si artificialul spatiului locuit de acesta. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca opinia publica atotstiutoare va extrapola mereu aceste exemple nedorite intinzand un deget acuzator inclusiv catre cei care sustin protejarea speciilor "periculoase".
De Emi Cristea Administrator Alpinet - publicat Joi, 21 Oct 2004, 6:28
Nu este nici o campanie pro-vanatoare. Au fost niste declaratii tampite, aruncate la repezeala in acele zile de catra primarul Brasovului, fara sa aiba habar de legile existente. A doua zi a schimbat declaratiile si a spus ca nu se pune problema impuscarii lor.

Pe de alta parte, ursii gunoieri nu au dimensiunile ursilor ce se doresc a fi vanati de catre "fauna" mai albastra a Europei.

Eu sunt un locuitor al Racadaului (din 1984) si toata problema a pornit de la inconstienta oamenilor, care i-au hranit si i-au atras pe ursi in zona locuita.

Daca se vor lua masurile anuntate, aceasta problema va disparea treptat. Dar imi este greu sa cred ca se vor lua aceste masuri...

---------------------

Asociatia de Turism "Floare de Colt" Brasov.
De Andrei Ciura - publicat Miercuri, 20 Oct 2004, 22:45
se gandeste cineva ca toata campania asta (a lor) pro-vanatoare poate fi de fapt o incercare de justificare a preabunelor tabieturi ale stim noi cui si invitatzilor sai cu sange albastru?:?
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii