Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Hiker <h...@home.ro>
Date: Mon, Mar 7, 2005, 1:41 am
Subject: [a] RT: Costila
Salut!
Vizavi de spusele Ralucai Arvo despre ref Costila(80% ingropat in zapada), intaresc si eu stirea ei.

Pe scurt, am plecat vineri seara(ora 23.45) din Busteni spre refugiu. Vintul aducea cu siguranta schimbarea vremii(iar ninsoare). Poteca buna pe ambele variante(si pe marcaj si pe varianta de pe malul vaii Albe). Eu urmez marcajul. Nici nu-mi dau seama cind ajung la bif spre refugiu si imi dau seama ca nu mai sint urme.... Bine ca n-am ratat traseul. Dar dupa vreo 10 min intersectez poteca batuta. Apoi trec pe la bancuta (pe izvor era 1m de zapada-deci nu mai era izvor) si incep sa urc. Vaile peste care trece poteca au devenit pirtii de schi. Ce e interesant aici: zapada e tare, mai sa alunec. Tot mergind dupa urme, mi se pare ca am ajuns la baza Tancului Mic. Dar unde au disparut toti copacii? Studiez mai bine muchia si recunosc regruparea din Fis Intrerupta, apoi disting wc si refugiul.
Dupa 2h30min sosesc in refugiu. Inaintea mea au mai sosit 4 persoane. Hopa! E si un ciine negru. Maninc si la 3 intru in sac.
Simbata la 8.30 ies afara(iar da cu zapada si nici urme de inseninat cel putin pina spre amiaza), ma echipez si pe nemincate si nebaut cobor la Caminul Alpin(acum dezafectat!) sa-mi astept secundul de catzarat.
In 50 min sint la marginea orasului si stau.....mobilul il are inchis...imi da emotii...dupa 1h urc spre ref.
Pe drum ma gasesc cu colegul de lista Cata(insotit de prietena) din Galati. Imi dau seama ca in graba mea de a cobori nu l-am recunoscut in refugiu. Stam la povesti apoi fiecare o luam pe cai diferite.
Abia sosesc la adapost, deshidratat. in urma mea au mai venit citiva schiori care vor cobori imediat. Baietii(Teo din Pitesti si cu inca cineva-imi scapa numele) se catzara de zor in Catzaratorul. Vintul ne se potoleste deloc.
Seara stam la povesti. Aflam ca cineva a urcat pe Alb Hornului pina la ~100m sub creasta si apoi a coborit. Iar la Bilea nu prea a mers cabina iar pe jos nu s-a putut urca. Concursul a avut loc doar cu vreo 30 insi, restul de ~50 au ramas la B Cascada.
Duminica pe la 9 ma trezesc sa vad cum e afara. Iar da cu zapada. Mai vine un baiat care se incumeta pe vale in sus, iar mai tirziu inca 2 persoane.
Pe la ora 1.30 o iau la vale, pe poteca, trec si pe la Calinder sa vad gondolele si la 15.30 asist si ma fac partas la batalia locurilor din tren.
Usa metalica a refugiului abia se mai tzine. Zapada in spate e pina la acoperis(deci o singura avalansa si gata nu-l mai gasesti), in fata a mai ramas doar un culoar la usha si putin la geamuri. Prispa din fata s-a dus, nu se mai vede nici un boschet, intre Tzancuri e o pirtie faina. Iar V Costilei are o panta lina, inclusiv spre V Negru.
Inca o saptamina de ninsoare si primele lungimi din trasee vor disparea (glumesc). Sper sa nu vada Agathon vreo poza cu pirtia Costila ca ne baga telescaun.

VREMURI BUNE!
ec. Dan ALEXE
Telefon: 0244-562873; 0724-878714 - SMS
WEB: http://www.hiker.home.ro
http://www.hikerph.eu.alpinet.org
E-MAIL: hiker@home.ro

Este bine sa existe un sfarsit la fiecare calatorie,
dar in final cea mai importanta este chiar calatoria


Dan Alexe, hiker
0244/562873
hiker@home.ro
www.hiker.home.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  
Muntii BUCEGI - Varful Costila  
Muntii BUCEGI - Hotel Alpin  
Muntii BUCEGI - Busteni  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Bran-Podul Oprisului-Valea Poarta-Mt. Ciubotea-Ref. Scara-Varful si Cabana Omu

 



There are no comments for this message
Login or register to comment