Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Irina Gligor <g...@yahoo.com>
Data: Marţi, 19 Apr 2005, 21:42
Subiect: [a] intrebari, nu neaparat despre munte
Salutare.


de Paste vreau sa fac o tura: Bucuresti - Rm Valcea - Govora/Francesti - Horezu - Polovragi - Novaci si inapoi. m-am uitat pe harti si am citit destul de multe materiale, dar cum unele se bateau cap in cap, am multe intrebari pt cei care au mai fost prin zona (macar partial)

1. prima zi (sambata): bucuresti -ramnicu valcea - sat francesti - horezu - sat Bistrita, cu vizitarea manastirilor: Govora, Surpatele, dintr-un Lemn, Horezu, Bistrita.

a) trebuie sa intru in Valcea, sau se poate ocoli pe soseaua de centura pe undeva?

b) dintre garile Govora si Babeni, se afla vreuna la soseaua Valcea - Caracal? sau exista vreun indicator ceva pt ele? (trebuie sa luam un prieten care vine din Craiova, si nu mai vreau sa merg la gara din Valcea sa ma incurc pe-acolo) Sau daca stiti vro alta gara pana la Babeni care sa fie cat mai aproape de sosea, sa o pot gasi usor

c) pe harta arata doua drumuri care se ramifica de la Francesti spre Horezu: unul care trece prin Baile Govora si celalalt (nu e scrisa nici o localitate) spre sud. pe care dintre ele s-o iau? (care e mai bun). sau sunt amndoua proaste si mai bine ma intorc in Valcea si continui de acolo spre Horezu pe DN?

d) din satul Francesti se porneste spre manastirile Surpatele, Dintr-un Lemn si Govora, nu? exista ceva indicatoare spre ele? e drum, se poate ajunge cu masina?

e) cum e drumul pana la manastirea Bistrita? acelasi drum duce si la manastirea Arnota, nu? pana unde se poate ajunge cu masina? exista parcare in care sa poate fi lasta masina peste noapte? aveti idee daca e voie sa se puna cortul in zona? ceva ursulache?

ziua 2: somn dupa Paste si balaureala prin Cheile Bistritei

a) in afara de cheile Bistritei si pesterile care am auzit ca sunt in peretii lor, mai e vreun traseu prin zona care merita facut? exista ceva marcaje, indicatoare?

ziua 3: sat Bistrita - Polovragi - Novaci - Bucuresti

a) cum e drumul intre Horezu - Polovragi - Novaci?

b) exista ceva indicatoare spre manastirea Polovragi si spre pesterile Polovragi si Muierii? daca nu, pe unde s-o iau (pp ca drumul spre ele porneste din sat)? pana unde se poate ajunge cu masina si cum e drumul? o parcare in care sa lasam masina cateva ore?
pesterile astea mai sunt deschise publicului? daca da, or fi deschie luni, dupa Paste?

c) pp ca cheile Oltetului sunt usor de gasit, daca nu poate imi spuneti cum le gasesc:)
la fel pt Poiana Narciselor

Cam atat cu intrebarile. sper ca nu v-am plictisit prea tare.

Bineinteles, orice sugestie in legatura cu traseul este binevenita (ex: daca mai sunt locuri frumoase pe care le-am omis, sau chestii de genul "atentie, ultima benzinarie se afla la...";)

si raspunsurile va rog pe personala sa nu incarcam lista.

Multumesc!

Irina
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BISTRITEI - Valea Bistritei  
Muntii BISTRITEI  
Muntii RETEZAT  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii