Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Oana Ganea <o...@dccom.ro>
Date: Thu, Apr 21, 2005, 10:00 pm
Subject: Re: [a] Fw: [costila] FW: Pentru Liste --- Cornel Sain
Incep acest mail cu o mare indoiala, stiind ca niciodata dezmintirea nu bate zvonul... Dar o fac la recomandarea unor prieteni care spun ca cei de pe alpinet sau costila, care nu ne cunosc personal, vor ramane cu un gust amar dupa toata faza daca nu scriu.

Nu as insista foarte mult asupra problemei si nici nu vreau sa scriu romane aici (desi sunt tentata si probabil la asta o sa ajung). Problema a inceput de la dosarul nostru de sponsorizare care a declansat criza lui Sain. Cine doreste sa il vada, i-l pot trimite pe mail. Este un dosar normal de sponsorizare, cu cv-urile noastre montane si recomandari. Daca Sain era de buna credinta, ar fi facut diferenta intre ceea ce am spus noi despre noi si ce au spus altii despre noi. In nici un CV al nostru NU se pomeneste de PERFORMANTE ci NUMAI de ACTIVITATE: activitate in tara si activitate peste hotare.
Este absolut firesc sa te laude cineva intr-un dosar de sponsorizare (asa cum au facut cei de la FRAE si clubul care ne sustine cand a vb de performante, le multumim si acum). Este cred ca primul principiu de marketing. Ca sa vinzi ceva, trebuie sa il ambalezi frumos, chiar daca nu este cel mai bun. Cei dintre voi care au aplicat pentru o bursa sau un job stiu ca daca nu ai recomandari pompoase nu ai nici o sansa, chiar daca esti bun. De cate ori un profesor sau un manager nu a spus de voi ca sunteti tari si buni pentru a primi o bursa in strainatate sau in tara? Cu siguranta s-ar fi gasit unul si mai bun decat voi, intotdeauna exista unul si mai bun.
Dar, dupa cum imi spune un prieten, pe pamantul asta este loc pentru toata lumea, nu inteleg de ce nu avem loc unii de altii...

Intelegeam reactia lui Sain daca am fi mintit despre traseele pe care le-am facut, atunci da, am fi meritat tot oprobiul. Dar altfel? Nici nu am fi avut despre ce sa mintim, nu am facut trasee nemaipomenite, dar suficient de dificile pentru a avea sanse sa urcam si pe Huascaran. Nu am nevoie sa fac Fisura Albastra solitar sa urc pe Huascaran. Este de-ajuns sa fiu in stare sa merg pe vai de abrupt iarna, pe Albisoare sau pe creasta Pietrei Craiului, sa am psihic bun si vointa. Si am. La fel si prietenii mei.
Cei care ne cunoasteti, ati auzit vreodata pe vreunul din noi sa se laude cu "performante" sau cu cine stie ce trasee?

Nu simt nevoia sa ma justific prea mult, am incredere in mine, in ceea ce stiu, pot si gandesc, la fel si in prietenii mei. Fiecare dintre voi o sa tina cu cine crede de cuviinta. Nu am nevoie de apreciere colectiva, ci de aprecierea prietenilor.
Am nevoie si de aprecierea lui Sain? Nu. Cum sa ma intereseze parerea unui om care, dupa ce a citit dosarul si nu i-a convenit, in loc sa ii spuna in fata lui Esposito, l-a luat pe cai ocolite (ASA FAC PRIETENII, NU?). De ce nu ai povestit in mailul tau, Saine, cum inainte sa trimiti mesajul pe lista l-ai sunat pe Esposito sa il intrebi asa, intr-o doara, daca stie ceva despre muntii din Turcia? De ce nu i-ai spus atunci care este problema ta? Ai incercat sa il verifici daca a fost acolo sau nu, sa te poti lua si de asta? Decat sa iti fi stors atata creierii cu planuri de atac, de ce nu l-ai intrebat direct sau la FRAE sau sa intri pe http://www.ecoul.montrek.ro/ture/turcia/index.htm. Era mult mai simplu. Dar ai simtit nevoia sa mai ataci inca pe cineva pe la spate. Iar de restul traseelor de care insinuezi ca Esposito nu le-ar fi facut, il las pe el sa scrie ce si cum (in acest mail, putin mai jos). Unele le-a facut chiar cu tine.

Si stii ce este cel mai trist pentru tine? De cate ori am auzit eu de Sain, toti spuneau ca e ori idiot, ori nebun. Un singur om a spus de tine ca esti "o persoana mai dificila", dar ca ii esti prieten si are tot respectul pentru ce performante ai si pentru tot ce l-ai invatat - Esposito.
Chiar si eu ma revoltasem ca nimeni nu vrea sa mearga cu tine in expeditii si nimeni nu are chef sa mearga nici in Romania (era cat p-aci sa fac lobby pentru asta). Dar, dupa cum vezi. Nu este de-ajuns sa fii un foarte bun alpinist, cum esti tu. Iti mai trebuie si caracter.

Le multumesc celor de pe alpinet, care s-au abtinut de la comentarii si prietenilor cu care am vorbit pe adrese personale.

As prefera, daca nu este un mesaj foarte important care trebuie sa ajunga la toata lumea, sa continuam discutiile pe personala. Si asa listele sunt intoxicate de mesaje inutile.
oana_ganea@yahoo.com


P. S. Sain, daca vroiai sa discutam pe adrese personale, trebuia sa iti lasi una, nu sa stau sa caut prin alte mailuri.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: [a] Fw: [costila] FW: Pentru Liste --- Cornel...Oana GaneaApr 21, 2005
   [a] recunostintaiulian avramescuNov 8, 2005


There are no comments for this message
Login or register to comment