Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: ovidiu serban <g...@yahoo.com>
Data: Miercuri, 9 Nov 2005, 19:19
Subiect: Re: [a] INFO Scarita-Belioara
Daca-i vorba de custodia RNP, deja-mi imaginez cum se va duce pe rapa farmecul uneia din cele mai frumoase rezervatii din Romania. Se va intampla exact ca-n Ceahlau, vom face un pic de tam-tam pe Alpinet, nu ne va baga nimeni in seama samd."cainii latra, caravana trece", vorba aia...
Ovi
<dantautan@yahoo.com> wrote:
Salut,
Am fost in aceast wek-end la Scarita-Belioara. Iata cateva noutati care pot fi utile celor care vor sa mearga in zona:
-drumul pe valea Belioara, dupa ce se ia la dreapta de pe V. Posaga, este impracticabil cu masini cu garda joasa. Vara asta a fost o viitura care a distrus drumul iar cei care l-au reparat au pus balast pe drum care acum este plin de bolovani mari si de santuri. Calculati-va o rezeva de timp (aprox 40 min) pentru a parcurce acest drum pe jos.
-la baza abruptului unde incepe circuitul propriu-zis in dreapta pe V Rastoaca se vede un singur marcaj punct rosu iar apoi pe o bucata buna nu mai este nici un marcaj, acesta a fost realizat pe pietre care au fost luate de viitura. Trebuie mers pe vale pana la intarea in padura unde marcajul reapare.
-de asemenea, pe platoul Sesul Craiului pana la casele "de vara" ("La Meteoaie";) pe langa care se coboara pe primul valcel dupa belvedere, lipseste marcajul
-si ultima si ceam mai trista veste este ca, o discutie cu un localnic a confirmat cele spuse de Radu Mititean: sunt zvonuri ca "un strain" ar vrea sa fac o cariera de piatra la baza abruptului, din cate am inteles undeva in stanga cum privesti spre baza abruptului de acolo de unde incepe circuitul. Cica ar fi in stadiul de umblat pe la Consiliul Local si Judetean. Sunt curios ce masuri va lua RNP a in a carui custodie se afla rezervatia. Sper ca nu aceleasi ca in Cheile Posegii unde cariera de piatra avanseaza.

Dan Tautan
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Voineasa-Valea Minaileasa-Runculet-Canton Padina-Curmatura Vidrutei-Valea Vidrutei-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: nemarcat, accesibil, şosea pe cca 25 km. Durata: 5-6 ore



Deşi traseul se desfăşoară pe şosea, aflată în curs de asfaltare, merită să fie parcurs pe jos, pentru peisajul deosebit pe care îl străbate şi care n-ar putea fi savurat pe deplin din mersul rapid al maşinii. Pînă la Curmătura Vidruţei, drumul este comun cu cel al traseului nr. 3. Dar pentru a evita monotonia mersului pe şosea şi a scurta serpentinele drumului, mai sus de cantonul Nopteasa, în punctul unde şoseaua traversează pîrîul Mînăileasa, îndreptîndu-se spre nord-est, noi vom urca pe firul pîrîului pe un drum tractor printre cioate pînă în Curmătura Vidriţei.

Curmatura Vidruţei reprezintă nu numai cumpăna de ape dintre Valea Mînăileasa şi pîrîul Vidruţa, ci şi o importantă răscruce pentru drumurile turistice. In afară de cel pe care îl străbatem acum, vom întîlni un drum de tractor accesibil şi autoturismelor ARO cu tracţiune dublă, drum care uneşte Vîrful Mînăileasa Mică, situat la nord, cu Muntele Părăginosu şi culmea principală a Munţilor Latoriţei. Din Curmătură, avem privelişti deosebite spre est, unde se văluresc culmile joase ale munţilor din împrejurimile staţiunii Voineasa, iar dacă vom urca puţin spre sud, pe drumul de tractor, vom putea privi spre deschiderea depresiunii care adăposteşte lacul Vidra, iar în depărtare, spre vest, spre silueta rotunjită a munţilor Bora şi Miru.

In continuare, din curmătură, putem coborî direct în valea Vidruţei pe o cărăruie ce se continuă cu un drum de tractor care ne va scoate apoi în şosea, în marea serpentină situată la mijlocul distanţei dintre Curmătura Vidruţei şi Vidra. Apoi urmăm şoseaua pînă la intersecţia cu drumul de pe conturul lacului Vidra. De acolo ne vom îndrepta spre nord, intrînd după circa 1 km în staţiunea Vidra.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii