Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Date: Thu, Nov 17, 2005, 8:08 am
Subject: [a] Harti montane online
Harti online
Harti montane
Muntii Apuseni
Muntii Bihor
Muntii Bucegi
Muntii Ciucas
Muntii Piatra Craiului
Muntii Postavaru
Muntii Vladeasa

http://www.harta-turistica.ro/

Versiunea 2.0 a hartilor online.
Iata cele mai importante imbunatatiri ale noii versiuni:

- Harta este mult mai mare. De la dimensiunea 400x300 pixeli, acum harta apare in 600x450 pixeli dimensiune.
- S-a adaugat mai multa functionalitate hartilor. S-a inlocuit vechiul sistem de cautare cu unul organizat pe mai multe meniuri, care ajuta la o grupare mai clara a functiilor. Iata functiile noi aparute:
- Meniul Cautare: Ofera pe langa posibilitatea de a cauta orice obiective in baza de date si cautare dupa strazi si cautare dupa adrese postale (deocamdata pentru Cluj-Napoca si Timisoara)
- Meniul Catalog: Categoriile au fost reorganizate. Noi categorii au fost create.
- Meniul Selectare: puteti selecta pornind dintr-un punct central toate obiectivele dorite, care sunt intr-o raza specificata de Dvs. Rezultatele vor fi afisate intr-un tabel in ordinea crescatoare fata de distanta de la punctul central.
- Meniul Distante&Trasee: De acum puteti masura distante pe hartile online intre orice punct de pe harta. Chiar si in linii frante, folosind mai multe puncte.
- Meniul Inscriere: De acum puteti sa va marcati pe harta firma/organizatia sau orice alt punct de interes chiar Dvs., facand click pe harta in locatia Dvs. si completand formularul de inregistrare. Veti aparea automat pe harta! Inscrierea este gratuita. La terminarea inscrierii vom genera un link, cu ajutorul caruia, daca il inserati in pagina Dvs. web, Clientii Dvs. va vor localiza mai usor cu ajutorul hartii noastre.
Speram, ca noile funtii ale hartii sa va fie pe plac, sa va usureze munca si de ce nu sa va aduca noi clienti.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Obirsia Lotrului-Piriul Mioara-Canton Puru-Vidra
Traseu: nemarcat, uşor, şosea, 18 km Durata: 4-5 ore



Obîrşia Lotrului, cu vechea sa cabană turistică, împreună cu noile căsuţe de vacanţă, constituie prin poziţia sa nucleul unei aşezări turistice de importanţă majoră în turismul românesc. Totuşi spaţiile reduse de cazare pe timpul verii şi lipsa unor mijloace de transport nu conferă acestui complex un rol major în dezvoltarea turismului aici. Traseul nostru pare monoton la prima vedere, întrucît se desfăşoară în cea mai mare parte pe şoseaua de contur a lacului Vidra, dar pentru cel care îl parcurge pentru prima dată este totuşi interesant şi încîntător.

Pornim de la intersecţia aflată în dreptul Staţiei meteorologice şi ne îndreptăm spre est pe şoseaua ce merge spre Voineasa. Drumul însoţeste Lotrul cale de 3,5 km şi ne dă prilejul să privim apele sale curate, de adevărat rîu de munte amenajat cu cascade artificiale pentru dezvoltarea salmonidelor. Ajungînd la podul de la coada lacului, îl traversăm şi ajungem pe malul drept, evitînd drumul de pe malul stîng care e mai lung şi necirculat şi care ne poate conduce la barajul Vidra, 4 km aval de staţiunea Vidra. Imediat după ce trecem podul, porneşte în dreapta o potecă marcată cu punct albastru ce urcă pe Vîrful Miru Mare, pe malul Pîrîului de la Stînă. De aici vom urma şoseaua evitînd drumurile forestiere ce se desprind pe dreapta în lungul unor pîraie, avînd în permanenţă în stînga cuveta lacului Vidra.

Direcţia generală de mers este de la vest la est, dar şoseaua face numeroase bucle în dreptul pîraielor ce debuşează în lac, întrucît se menţine pe curba de nivel de 1300 m. In dreptul pîrîului Mioara vom observa fosta carieră de argilă din care s-a scos materia primă pentru construcţia barajului. Dincolo de lac admirăm culmile domoale ale Sărăcinurilor. Uneori în faţă, spre sud-est, apare Culmea Pietrile-Mogoşu, cu relieful său calcaros. În apele lacului se oglindesc siluetele viitoarelor hoteluri din staţiunea Vidra. Trecem pe lîngă cantonul silvic Puru şi avem în faţă, aproape dar dincolo de lac, staţiunea Vidra. Va trebui să ocolim însă ramura dinspre Vidruţa a lacului cu care prileij putem admira. dacă nivelul lacului este scăzut, jerba produsă de apele aduse printr-o galerie din lacurile Petrimanu şi Galbenu de pe valea Latoriţei. Ajungînd la intersecţia cu şoseaua spre Voineasa, vom merge înainte, respectiv spre nord, parcurgînd încă 1 km pînă în staţiunea Vidra.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment