Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Data: Joi, 17 Nov 2005, 8:08
Subiect: [a] Harti montane online
Harti online
Harti montane
Muntii Apuseni
Muntii Bihor
Muntii Bucegi
Muntii Ciucas
Muntii Piatra Craiului
Muntii Postavaru
Muntii Vladeasa

http://www.harta-turistica.ro/

Versiunea 2.0 a hartilor online.
Iata cele mai importante imbunatatiri ale noii versiuni:

- Harta este mult mai mare. De la dimensiunea 400x300 pixeli, acum harta apare in 600x450 pixeli dimensiune.
- S-a adaugat mai multa functionalitate hartilor. S-a inlocuit vechiul sistem de cautare cu unul organizat pe mai multe meniuri, care ajuta la o grupare mai clara a functiilor. Iata functiile noi aparute:
- Meniul Cautare: Ofera pe langa posibilitatea de a cauta orice obiective in baza de date si cautare dupa strazi si cautare dupa adrese postale (deocamdata pentru Cluj-Napoca si Timisoara)
- Meniul Catalog: Categoriile au fost reorganizate. Noi categorii au fost create.
- Meniul Selectare: puteti selecta pornind dintr-un punct central toate obiectivele dorite, care sunt intr-o raza specificata de Dvs. Rezultatele vor fi afisate intr-un tabel in ordinea crescatoare fata de distanta de la punctul central.
- Meniul Distante&Trasee: De acum puteti masura distante pe hartile online intre orice punct de pe harta. Chiar si in linii frante, folosind mai multe puncte.
- Meniul Inscriere: De acum puteti sa va marcati pe harta firma/organizatia sau orice alt punct de interes chiar Dvs., facand click pe harta in locatia Dvs. si completand formularul de inregistrare. Veti aparea automat pe harta! Inscrierea este gratuita. La terminarea inscrierii vom genera un link, cu ajutorul caruia, daca il inserati in pagina Dvs. web, Clientii Dvs. va vor localiza mai usor cu ajutorul hartii noastre.
Speram, ca noile funtii ale hartii sa va fie pe plac, sa va usureze munca si de ce nu sa va aduca noi clienti.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Obirsia Lotrului-Podul Stefanului-Canton Casaria-Saua Stefanu-Muntele Carbunele-Virful Muntinu Mic
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parţial triunghi roşu (degradat) Durata: 3½-4 ore



Traseul poate fi folosit nu numai pentru atingerea vîrfului Muntinu Mic (2062 m) şi cunoaşterea zonei din jur, dar şi pentru a coborî în valea Latoriţei, la Petrimanu. In acelaşi timp, deşi se desfăşoară pe marginea Munţilor Latoriţei, oferă posibilitatea vizitării circurilor glaciare de la izvoarele Latoriţei. Pînă în Şaua Ştefanu traseul este comun cu cel precedent. Din această şa ne vom îndrepta spre sud urmînd şoseaua (DN 67 C) care urcă uşor către Muntele Cărbunele.

Marcajul triunghi roşu este rar şi se distinge cu dificultate pe pietrele şlefuite de intemperii.

In acest timp avem spre răsărit priveliştea văii largi a Latoriţei de vest modelată de un gheţar de vale. După circa 2 km ajungem deasupra circului glaciar Muntinu, care este mărginit spre vest de un abrupt stîncos, la poalele căruia se află două lacuri glaciare (lezerele Muntinului). Valea glaciară a Muntinului ce se desfăşoară spre est este asimetrică şi brăzdată de numeroase morene. De pe această culme vom avea o privelişte deosebită şi asupra Munţilor Părîng, cu superbele căldări glaciare de la izvoarele Lotrului.

In continuare şoseaua se îndreaptă spre est coborînd într-o şa largă. La capătul buclei părăsim şoseaua şi ne îndreptăm tot spre est către Vf. Muntinu, al cărui profil ascuţit şi acoperit de jnepeni se zăreşte în faţa noastră.

De pe vîrf admirăm circurile care mărginesc ulucul glaciar al văii Urdele. Spre vest se înalţă masiv Vf. Mohoru (2337 m) cu poalele acoperite de grohotişuri, iar spre sud-vest remarcăm serpentinele şoselei care urcă pe pantele Vîrfului Urdele, unde va atinge cota maximă (2135 m) a unui drum carosabil din Carpaţi. Din acest vîrf, dacă intenţionăm să coborîm spre Petrimanu, ne vom îndrepta tot spre est, coborînd povîrnişul acoperit cu jnepeni, mai ales pe versantul nordic, căutînd o cărăruie pe faţa sudică. La scurt timp vom ajunge într-o şa din care trebuie să ne orientăm spre nord şi să coborîm în valea Muntinu, îndreptîndu-ne apoi pe vale în jos pe o cărăruie pînă la confluenţa cu Latoriţa de vest.

După aceea urmăm potecuţa de pe marginea acesteia (drum dificil), apoi, prin pădure, ajungem la un canton forestier şi, în continuare, după ce traversăm pîrîul Urdele, drumul forestier ne va călăuzi pînă la lacul Galbenu şi apoi 4 km pînă la lacul Petrimanu. Dacă dispunem de timp suficient, ne putem întoarce din Vf. Muntinu Mic la Obîrşia Lotrului, trecînd pe la lacul Cîlcescu (vezi şi traseul nr. 13), realizînd un circuit deosebit de atrăgător.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii