Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Date: Mon, Feb 13, 2006, 5:23 pm
Subject: [a] Cupa Consulatului
Din www.monitorulsb.ro Monitorul de Sibiu:


http://www.monitorulcj.ro/sibiu/corp.php? AID=4387&CID=2

Competitie la superlativ
Cupa Consulatului si-a desemnat invingatorii celei de 11-a editii l Sibienii au dominat competitia l VIP-urile locale au luat parte la intrecere, ca spectatori. Peste 150 de concurenti, numeroase oficialitati locale si o multime de privitori au luat parte la cea de-a 11-a editie a Cupei Consultatului German la schi. Ca de obicei, competitia s-a bucurat de un mare succes. Atit din punct de vedere al rezultatelor, cit, mai ales, al spectatorilor. Duminica, timp de citeva ore, spectacolul a fost total. De la cei mai mici participanti, pina la cei mai virstnici, sportivii amatori sau legitimati, cu totii au tinut sa-si demonstreze calitatile.
Cristi FLOREA


Istorie bogata
Inceputa in urma cu 11 ani, ca o competitie pentru amatori, Cupa Consulatului German la schi alpin a devenit, de la an la an, o intrecere din ce in ce mai atractiva. Daca, la inceput bugetul competitiei a fost unul modic, de la editie la editie, organizatorii au ridicat standardul. Atit al calitatii conditiilor de concurs, cit, mai ales, al participarii si al organizarii in sine. Chiar daca premiile puse in joc nu sint spectaculoase, cererea sportivilor de a lua parte la intrecere creste de la an la an. Sintem intr-un evident progres. Din ce in ce mai multi sportivi isi manifesta intentia de a lua startul la aceasta competitie. De la inceput s-a dorit a fi o intrecere de anvergura, care sa dureze ani de zile. Speram ca reusim sa ridicam nivelul calitativ la fiecare editie. Sintem convinsi ca, peste citiva ani, o sa fie si mai puternica. Vrem ca aceasta intrecere sa devina una de mare valoare, in scurt timp, spune Doru Magureanu, unul dintre principalii organizatori ai compe
itiei.


Succes total
La fel ca si la precedentele editii, competitia s-a bucurat de un succe deplin. Organizarea ireprosabila, pirtia care s-a prezentat in conditii ideale, precum si valoarea concurentilor au contribuit din plin la succesul competitiei. Speram ca a fost o competitie gustata de toti participantii, dar si de privitori. Credem ca este cea mai buna intrecere din orasul nostru. Implicarea atitor oameni de afaceri au contribuit din plin la succesul competitiei. Faptul ca toate locurile au fost ocupate la scurt timp dupa ce s-au deschis inscrierile cred ca reprezinta un mare lucru. Ne pare bine ca, de la an la an, sfera concurentilor se mareste, ceea ce inseamna o crestere calitativa a competitiei. Sincer, mi-as dori ca peste citiva ani aceasta competitie sa devina una dintre cele mai puternice din tara si, de ce nu, din toata regiunea. Sint convins ca, daca vom fi integrati in Uniunea Europeana, nivelul competitiei va creste si mai mult, spune Doru Magureanu.


Suprematie absoluta
Desfasurata pe o vreme splendida si pe o pirtie fara cusur, competitia a debutat cu intrecerea celor mai mici concurenti. Cea mai mica grupa a fost a copiilor nascuti dupa anul 1996. Victoria a apartinut, incontestabil, sibienilor, care au ocupat toate cele sase locuri pe podium. La feminin, cea mai rapida schioare a fost Antonia Pohomaci. Le-a devansat pe Cristina Cotoara si Alexa Luca, ambele din Sibiu. La masculin, cel mai bun schior a fost Horia Popa. A fost urmat de Andrei Clenci, fratele unuia dintre cei mai talentati schiori ai Sibiului, precum si de Tudor Pop. Sint foarte fericita. Este prima mea victorie si sint foarte multumita. Nu credeam ca o sa cistig. Acest rezultat mi-a dat un imbold. Abia astept competitia de anul viitor, spune invigatoarea competitiei feminine.


Iris, cea mai buna
Dupa succesul inregistrat la Cupa Baisoara, dar si la Cupa Volkl, Iris Gligorea si-a demonstrat valoarea si la Cupa Consulatului German. Noua speranta a schiului feminin din Sibiu si-a demonstrat valoarea. A cistigat fara drept de apel grupa copiilor nascuti intre 1993 si 1995. Sportiva legitimata la CSM Sibiu si care este antrenata de Brindusa Verde a fost secondata in clasament de Isabela Ionda, din Brasov si de Iulia Matei, din Cluj. La aceeasi grupa de virsta, dar la masculin, ierarhia a fost aceeasi ca si la Cupa Volkl, competitie care a avut loc la finalul saptaminii trecute in Bucegi. Cel mai rapid dintre concurentsi a fost Alex Cernatescu, sportiv legitimat la CSS Soimii si antrenat de Bianca Munteanu. Tot de la aceelasi club si antrenat tot de fosta campioana nationala, Victor Magureanu s-a clasat pe pozitia a treia. Intre cei doi s-a interpus Cosmin Demea, care este legitimat la CSM Sibiu.


Victoria oaspetilor
Sibienii au fost net inferiori la categoria de virsta 14 - 15 ani. N-au reusit nici o clasare pe podium. In competitia rezervata fetelor, cea mai buna schioare s-a dovedit a fi Diana Chis, din Cluj. Podiumul a fost completat de Diana Velicu din Petrosani si de Ioana Rusu, din Cluj. Am auzit de acest concurs de anul trecuut si am vrut sa vin sa particip. Pentru mine este extraordinar faptul ca am multe concursuri la care sa iau startul. Cred ca nivelul competitiei a fost foarte ridicat. Ma bucur de aceasta victorie si cred ca aceasta competitie poate fi catalogata drept una dintre cele mai puternice din tara, spune marea invigatoare. In cadrul aceleiasi grupe de virsta, dar la masculin, victoria i-a revenit lui Marius Fodoran, din Petrosani. Pe podium, dar pe treapta a treia, l-a avut alaturi pe coechipierul sau Mihaly Kutasi. Intre cei doi s-a aflat Calin Petrus din Cluj Napoca. Sint fericit de victorie. Cred ca am reusit un parcurs foarte bun, spune invingatorul.


Doar bronz
Sibienii n-au impresionat la categoria de virsta copii nascuti intre 1989 si 1990. Au obtinut doar doua locuri trei. La feminin, ultimul loc pe podium a fost ocupat de Laura Valean. Sportiva legitimata la CSS Soimii a fost devansata de Orsolya Geret din Miercurea Ciuc si de Kinga Boyte, din acelasi oras. La masculin, cea mai buna clasare a unui sibian a fost cea a lui Marcus Clenci. Sibianul a fost devansat de doi sportivi din Petrosani. Cel mai rapid a fost Zolt Genti, din Petrosani. Acesta l-a devansat pe Dan Vladuceanu, tot din Petrosani. Am auzit anul trecut de acest concurs. Mi-am propus sa particip si eu. Am avut parte de o coborire buna si am cistigat. Sint foarte fericit. Nu ma asteptam sa cistig de la prima mea participare. Anul viitor, cu siguranta o sa particip din nou. Mi-a placut cel mai mult organizarea ireprosabila de care a avut parte concursul, spune invingatorul.


Pe podium
Sibienii n-au avut rezultate foarte bune nici la categoria de virsta a sportivilor nascuti intre 1986 si 1988. Au avut o reprezentare merituoasa doar la sectiunea feminina, unde au avut doua clasari pe podim. Cel mai bun rezultat l-a inregistrat Ana Lazar, care a sosit a doua. A fost devansata, la mica distanta de Andreea Stanci, din Petrosani. Ultimul loc pe podium a revenit tot unei sibience. In urma unui parcurs bun, Antonela Cismas a reusit al treilea timp al sectiunii. La masculin, dominarea a fost a sportivilor din Miercurea Ciuc. Au obtinut doua locuri pe podium. Cel mai bun a fost Janos Szabo, care a fost liderul incontesabil al grupei. A fost urmat, la mare distanta, de Lucian Gere din Petrosani. Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Akos Czismacs, tot din Miercurea Ciuc. A fost o competitie interesanta. Din punct de vedere al organizarii, totul a fost impecabil. E imbucurator ca se mai organizeaza astfel de competitii. Nu e decit in folosul schiorilor care tind sa
faca mare performanta, spune invingatorul.


Partea leului
Sibienii au facut show la cea mai disputata categorie. La grupa care a cuprins sportivii nascuti dupa 1945, localnicii si-au taiat partea leului. Au dominat, fara drept de apel competitia. La feminin, cea mai rapida a fost antrenoarea CSM-ului, fosta campioana nationala Brindusa Verde. A fost urmata de fosta coechipiera Bianca Munteanu. Ultimul loc pe podium i-a revenit unei fost sportive a CSS Soimii, Ioana Bera. La masculin, disputa a fost si mai strinsa. La fel ca in urma cu un an, cel mai bun timp la aceasta categorie a fost obtinut de fostul campion national Dan Lasita. Acesta a fost urmat de Iulian Fagetan si Adrian Bontea. Chiar daca nici unul dintre ei nu mai este legitimat la vreun club, cu totii au reprezentat Sibiul.


Sponsori puternici
Concursul a fost pe deplin reusit. Un mare merit l-au avut si sponsorii, care au avut un aport important. Premiul cel mare, care a fost acordat marelui invingator la fiecare sectiune, a fost acordat de Connex, care a pus in joc cite un telefon Nokia de ultima generatie. Printre sponsorii competitie s-au mai numarat si Libertatea, Autohaus Huber, Red Bull, Atlassib, Metro, Bramac, Sobis, LNB Romania, Wilhem SRL Bavaria, Alexandrion, Ursus si, nu in ultimul rind, firma de echipament sportiv Volkl. Fara sprijinul lor nu am fi reusit. La fiecare competitie este nevoie de sponsori. Daca nu se gasesc oameni care vor sa sprijine astfel de proiecte, totul se duce de ripa. Numarul oamenilor care sint dornici de a se asocia cu un astfel de eveniment creste. Tocmai de aceea, de la an la an, ridicam standardul", spune Doru Magureanu.


Johannis, prezent
Ca de obicei la ultimele competitii, printre spectatorii prezenti la Paltinis s-a aflat si primarul Klaus Johannis. Acesta s-a declarat foarte multumit de nivelul competitiei, precum si de organizarea ireprosabila de la aceasta editie. Primarul s-a aflat printre oficialitatiile care au inminat premiile pentru marii invingatori ai competitiei.


Arbitraj impecabil
Unul dintre factorii care au condus la buna desfasurare a competitiei a fost si arbitrajul electronic. Acesta a fost asigurat de Catalin Movileanu, alaturi de echipa de arbitri din partea Federatiei Romane de schi. Trebuie sa ne aliniem si noi la standardele internationale, iar pentru aceasta avem nevoie de sisteme profesioniste. Cronometrajul face parte din buna desfasurare a unui concurs, spune Doru Magureanu.


Pirtie ireprosabila
Chiar daca nu este dotata cu instalatie de zapada artificiala, pirtia din Paltinis s-a prezentat in conditii impecabile. De asemenea, instalatia de telescaun a functionat la parametri normali. Totul a condus la o buna desfasurare a competitiei.


Sprijinul CSS Soimii
La buna desfasurare a competitiei si-a adus sprijinul si CSS Soimii. Prin directoruol Ioan Chindris, dar si prin antrenoarea Bianca Munteanu, clubul sibian a reusit sa puna umarul la desfasurarea excelenta a intrecerii. Trebuie sa le multumim pentru ca ne-au fost de un mare fols. Speram sa ne ajute si pe viitor, spune Doru Magureanu.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment