Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Thomas <t...@gmail.com>
Data: Sâmbătă, 18 Feb 2006, 0:39
Subiect: [a]Reminder: Apel catre toti montaniarzii !- Observari avalanse
Salut

ANM-ul, prin Maria Motoiu si Cristian Flueraru, se implica in aceste buletine nivologice care ne sunt NOUA bune. Cand spun NOUA ma refer la cei care mergem iarna pe trasee (marcate/nemarcate) care au risc(mic/mare) de avalanse. Schi de tura, schi extrem, freeride, alpinism, ture per-pedes, etc E normal sa dam si noi ceva inapoi, nu? Dupa discutiile preliminare cu D-na Motoiu, acesta este primul pas la care putem sa ne implicam NOI TOTI. Urmeaza si altii.

Care este de fapt apelul?
Sa observam avalanse curse/care curg. Mai mari, mai mici. Este FOARTE FOLOSITOR ANM-ului sa primeasca informatii proaspete despre aceste fenomene, de-a lungul traseelor parcurse de noi. Indiferent de masiv. Chiar si pe alti versanti daca observam. Toti (aproape) avem aparate foto digitale. Putem sa facem poze detaliate asupa acestore evenimente. Nu artistice, ci clare, la rezolutii bune. Cat a curs, de unde a pornit, ce a lasat in urma. Este simplu, nu dureaza mult, este de ajutor. Putem sa avem un mic carnetel pe care sa notam la fata locului, in decursul celor 5 min de pauza: locul producerii cat mai exact (valcelul X) cat de mare a fost (aproximata din ochi), locul declansarii, etc. Si asta putem repeta de cate ori intalnim una. Nu dureaza mult (5 minute max), nu ne intarzie la trasee, e bine-venita o pauza, poze putem face si nu ocupa spatiu mult, nu ne costa nimic in plus.
Deci de ce sa nu facem asta?
La sfarsitul turei ajungem acasa, completam un formular (este pus la sectiunea FILES a grupului de discutii) cu cateva date clare si precise despre tura/observatie avalansa, etc, atasam pozele respective facute (notate clar sa nu existe probleme de neconcordanta) si dam un mail. Momentan eu ma voi ocupa de sortarea/discutiile pe aceasta tema. Adresa unde le veti trimite completate este thomas.cip@gmail.com

Acesta este primul pas pentru care putem sa ne implicam cu totii. Va rog anuntati-va si prietenii care nu sunt pe lista sa nu citesc mail-urile, dar fac ture iarna, ca e si spre binele lor.

Multumesc,
Thomas(Cip)
Asociatia Alpine Project
Bucuresti
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Zona CHEILOR TURZII  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Comuna Tureni-Cheile Turenilor-Cariera Sandulesti

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii