Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Date: Wed, Mar 15, 2006, 11:44 am
Subject: [a] Manifestare Centrul Ceh: Problema parcurilor nationale
Joi 23 martie, ora 19, 00 va avea loc la Centrul Ceh din Bucuresti (langa Biserica Rusa) o noua manifestare pe teme ecologice organizata de Centrul Ceh in colaborare cu Asociatia Kogayon sub egida Focus: Ecology.
Tema aleasa este una de actualitate: Problema parcurilor nationale din Romania in contextul integrarii Romaniei in UE. Experienta cehiei in domeniu poate fi de folos celor implicati in administratia parcurilor din Romania.
Va invitam sa participati la aceasta manifestare pentru a afla din experienta administratorilor Parcului National Sumava.


FOCUS: ECOLOGY

PROBLEMA PARCURILOR NATIONALE

PREZENTAREA PARCULUI NATIONAL UMAVA, CEHIA
23 MARTIE / 19h00 / CENTRUL CEH

In Romania exista la ora actuala 13 parcuri nationale, 12 parcuri naturale, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si circa 900 de alte arii protejate de mici dimensiuni, cumuland 7, 2% din teritoriul tarii. Toate acestea se confrunta la ora actuala cu diferite probleme administrative si de mediu, a caror rezolvare trebuie sa fie o prioritate a Romaniei in contextul integrarii in Uniunea Europeana.
Ca proaspata membra a Uniunii Europene, Republica Ceha a trecut prin aceleasi dificultati si a gasit solutii pentru gestionarea problemelor de mediu.
Centrul Ceh invita in martie - cand parcurile si administratorii lor revin la viata administratori ai parcurilor din Cehia si din Romania, specialisti si reprezentanti ai societatii civile, pentru a identifica impreuna solutii de viitor. Modul in care parcurile sunt administrate in Cehia, contextul in care ele au fost infiintate, problemele cu care se confrunta administratiile la ora actuala, cu accent pe problemele ivite dupa aderarea Cehiei la Uniunea Europeana, modalitatile de implementare a retelei ecologice europene Natura 2000 sunt aspecte din experienta ceha care pot veni in sprijinul autoritatilor din Romania.

INVITATI:
VLADIMIR SILOVSKY, Dir. Adjunct si Dir. Al Departamentului de relatii externe al PARCUL NATIONAL UMAVA, CEHIA si

FLORIN STOICAN, Presedinte al ASOCIATIEI KOGAYON, partener al RNP Romsilva la administrarea PARCULUI NATIONAL BUILA-VANTURARITA
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment