Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Thomas <t...@gmail.com>
Date: Thu, Mar 23, 2006, 9:05 am
Subject: [a] Miliardarul Romeo Dunca "ataca" Himalaya
Miliardarul Romeo Dunca "ataca" Himalaya
de Adriana Szoke

Ziarul Adevarul - 22.03.2006

"unoscutul om de afaceri timisorean Romeo Dunca va pleca intr-o expeditie inedita, alaturi de veteranul alpinismului banatean, Horia Colibasanu. Cei doi vor escalada Varful Manaslu din Himalaya, al optulea pisc al lumii din punct de vedere al inaltimii: 8.163 de metri. Expeditia incepe in 30 martie, cand echipa va pleca spre Nepal, si se va termina in cel mult 50 de zile, in functie de conditiile meteo. Echipa banateana va fi completata de alpinisti profesionisti din Spania, Kazahstan, Rusia, Georgia si Germania.
Alpinistii vor avea la dispozitie 40 de zile pentru aclimatizare si pentru instalarea taberelor intermediare. Tabara de baza va fi la 4.500 de metri altitudine, de unde alpinistii vor face mai multe ture spre varf, pentru a se obisnui cu atmosfera.
Fiecare membru al echipei va plati in jur de noua mii de euro pentru aceasta expeditie, in care sunt incluse si eventualele taxe neoficiale cerute de gherilele maoiste care controleaza zona Himalayei. Ascensiunea echipei va putea fi urmarita pe site-ul oficial al Clubului Sportiv Alternative Timisoara: www.alternativetm.ro. Romeo Dunca este un practicant pasionat al sporturilor extreme. Anul trecut, el a fost primul roman care a trecut linia de finis a celebrului raliu Paris-Dakar, clasandu-se pe locul 79. Dunca este prezent in Top 300 al celor mai bogati romani.
"Am tot ce-si poate dori un om. Am familie, patru copii, o afacere de succes. Dar sunt un om liber si ma manifest asa cum simt. Vreau sa merg pe munte cu Horia. Nu sunt sclavul banilor sau al afacerii mele", a declarat, ieri, miliardarul.

Primul roman pe "Muntele mortii"
Timisoreanul Horia Colibasanu este unul dintre cei mai celebri alpinisti romani din ultimul timp. La fel ca si Coco Galescu, care a facut parte din prima expeditie romaneasca care a urcat Everestul, Horia s-a facut cunoscut prin cucerirea unui munte la fel de periculos, K2, supranumit si "Muntele mortii".
El este primul roman care a escaladat acest munte. Pentru K2, Horia a urcat de mii de ori scarile stadionului lui Poli.
In 16 iunie 2004, timisoreanul privea lumea de la 8.611 m de pe varful K2 din Karakorum - Himalaya. Horia Colibasanu este de profesie medic stomatolog. "
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment