Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Data: Marţi, 28 Mar 2006, 12:14
Subiect: [a] Articol Gazeta de Valcea 28.03.2006
Aveti mai jos un articol despre rezultatul plantarilor de puieti de pe Valea Oltului, la ordin.
Sunt curiosi de reusita experimentului...
Si eu sunt curios cat a costat plantarea a peste 3000 de puieti, cu mobilizarea a peste 200 oameni. Experimenteaza pe banii nostri si pe lipsa de... curaj a celor care trebuia sa le spuna politicienilor ca natura nu asculta de ordine. Si parca acolo a fost si primul silvicultor al tarii, actual ministru, fost director de directie silvica. Intr-o tara normala un ministru silvicultor care aproba o astfel de gafa ar trebui sa demisioneze. Cred ca nici pe vremea impuscatului nu se ascultau ordinele asa de orbeste. Iar despre presa ce sa mai zic, aceleasi publicatii relatau cu mandrie patriotica despre succesul impaduririlor, parca-mi amintesc un titlu: "Cand se vrea se poate - impadurire in timp record". Asa e, cand se vrea se poate. Depinde doar ce si mai depinde si de catre cine.

Florin Stoican

Puietii plantati pe Valea Oltului au suferit din cauza frigului
Lavinia POPESCU

Puietii lui Basescu nu se simt bine

Puietii de arbori care au fost plantati pe Valea Oltului la inceputul lunii ianuarie (odata cu vizitele presedintelui Traian Basescu) s-ar putea sa fi suferit din cauza temperaturilor scazute. Desi au fost plantati in saci de protectie impotriva inghetului, acestia nu au fost in perfecta siguranta, deoarece temperaturile in zona erau prea scazute iar plantarea in regim normal incepe de-abia de la jumatatea lunii martie si chiar mai tarziu. Silvicultorii au ezitat in a-si da cu parerea in ceea ce priveste reusita experimentului de plantare pe zapada, declarand ca puietii care s-au prins si au rezistat intemperiilor se vor vedea abia cand vor infrunzi. Mai mult decat atat, directorii Directiei Silvice Valcea s-au declarat chiar curiosi in ceea ce priveste reusita acestui experiment. Vom vedea in primavara cum a decurs experimentul. Si noi suntem curiosi, a declarat Sorin Petrescu, director tehnic DS Valcea. Pentru ca zona afectata de alunecarile de teren de la inceput de an este
privata, silvicultorii nu s-au putut implica mai mult pentru a vedea cum a decurs proiectul de renaturare al zonei, despadurita prin alunecarile de teren.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii