Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Data: Miercuri, 12 Apr 2006, 11:45
Subiect: Re: [a] intrebare tehnica despre numarul unic salvamont
Draga Andrei Hagiescu, alpinet2k@yahoogroups.com

Tuesday, April 11, 2006, 9: 08: 51 PM, you wrote:

AH> Salut alpineti!

AH> Sub numarul introdus de Connex pentru salvamont, 0-SALVAMONT, scrie "numar direct indiferent de retea".

pe acelasi topic

http://www.cjvalcea.ro/php/download.php? blobId=9&nume=t15112004


http://salvamont.org/main/articole/show_ro_t_0salvamont_id_1519.html
0-SALVAMONT
0-SALVAMONT (0725-826 668) este valabil pentru intreg teritoriul tarii, iar taxarea este la tarif normal, pentru a micsora numarul alarmelor false sau al glumelor deplasate.
Connex este partener ANSMR (Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania) si a avut initiativa realizarii acestui dispecerat care functioneaza 24/7. ANSMR este o asociatie care are in subordine peste 40 de formatii salvamont ce activeaza in toata tara. Dispeceratul este dotat cu tehnologii de ultima ora. Connex a oferit telefoane mobile si abonamente cu minute incluse echipelor salvamont.
In caz de urgenta, dispeceratul ia legatura cu cea mai apropiata formatie salvamont de locul in care se afla accidentatul, si coordoneaza echipa spre locul accidentului.

http://www.jurnimea.3x.ro/articole.php? id_categorie=5&id_articol=36
Mai mult decat atat, la Centrul nostru din Brasov, la Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani s-a montat pe banii firmei Connex un dispecerat care prin GPS localizeaza pe cel care da telefon.

http://www.jurnalul.ro/articol_45360/atacul_mobilelor.html
De cAtiva ani, Connex Vodafone a contribuit la reducerea riscului de accidente n munti, prin parteneriatul cu Salvamont. Astfel, turistii beneficiaza de acces direct catre Dispeceratul National Salvamont, n caz de urgenta, toti utilizatorii de telefonie mobila pot apela numarul de telefon dedicat, 0-SALVAMONT (0725826668). Nu de putine ori, turisti rataciti prin munti au fost salvati de telefonul mobil. Dar, sunAnd la 0-SALVAMONT, cei interesati pot obtine si informatii sigure despre vreme si despre starea traseelor montane.

http://www.connex.ro/centru-de-presa/comunicate-de-presa/connex-vodafone-investeste-peste-550-000-pentru-mai-multa-siguranta-in-munti-si-pe-partiile-de-schi.html
Prin parteneriatul deja traditional incheiat de Connex Vodafone cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani (Salvamont), turistii beneficiaza de acces direct catre Dispeceratul National Salvamont. In caz de urgenta, toti utilizatorii de telefonie mobila pot apela numarul de telefon dedicat, 0-SALVAMONT (0725826668).
Sunand la 0-SALVAMONT, turistii pot obtine, de asemenea, informatii sigure si actuale despre vreme si despre starea traseelor montane.

http://www.editie.ro/mod.php? mod=stiri&idstire=9359
Organizare
Salvamont Valcea are numar de telefon gratuit
Aparut in ziua de Duminica 13 Martie 2005
Salvamontistii valceni vor avea un dispecerat propriu
Pentru cei aflati in dificultate pe traseele din judetul Valcea, exista acum un numar de telefon gratuit, de la care pot apela Serviciul Public Salvamont Valcea. In acest sens, Consiliul Judetean Valcea a semnat un contract de colaborare cu Dispeceratul National Salvamont. Numarul de telefon aflat la dispozitia turistilor este 0725.826.668, apasarea tastelor facandu-se la fel ca si in cazul scrierii numelui 0SALVAMONT. Datorita acestui nou serviciu, orice persoana care s-a accidentat sau s-a ratacit in munti poate fi localizata cu ajutorul aparaturii Dispeceratului National Salvamont, care informeaza operativ angajatii serviciul public judetean cu privire la coordonatele zonei in care se afla persoana respectiva. Turistii pot fi localizati precis, zona de eroare fiind de numai cativa metri. Consilierii judeteni au aprobat si acordarea indemnizatiei de periculozitate a membrilor celor doua formatii salvamont ale Serviciului Public Judetean Salvamont Valcea. Astfel, pentru part
iciparea la actiunile de salvare cu un grad ridicat de risc, salvatorii montani din cadrul formatiei salvamont, care detin atestat de salvare montana, vor primi 1.000.000 de lei lunar. Pentru participarea la actiunile de salvare cu un grad mic de risc, salvamontistii care nu au atestat de salvare montana vor primi 500.000 de lei lunar. Banii provin din bugetul Serviciului Public Judetean Salvamont Valcea aprobat pentru anul 2005. In urma unui protocol incheiat intre Consiliul Judetean Valcea si Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania, s-a hotarat infiintarea unui dispecerat salvamont. Acesta era necesar si la Valcea, o zona cu potential turistic deosebit, pentru prevenirea accidentelor montane si o mai buna organizare a activitatii de salvare in munti. Primul dispecerat de acest fel a fost deja infiintat la Brasov. Centrala telefonica a dispeceratului dispune in prezent de zece numere de apelare, acestea fiind cunoscute de sefii formatiunilor salvamont din toa
ta tara.
In scurt timp, urmeaza sa fie finalizat un program special prin care Dispeceratul National Salvamont va avea posibilitatea de a localiza, cu o precizie de +/- opt metri, locul exact de unde pleaca apelul. Ar fi un pas important inainte in avantajul celor care se ratacesc in munti. Intreaga aparatura si organizarea functionarii dispeceratului s-au realizat din fonduri ale Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania si cu sprijinul financiar al firmei de telefonie mobila Mobifon Connex, costurile ridicandu-se la aproximativ 10.000 de euro. La Valcea, s-a apreciat ca pentru buna functionare a dispeceratului este nevoie de trei persoane, care vor avea salarii brute insumate de 25 de milioane lei. In acest moment, in Romania functioneaza peste 35 de servicii salvamont.
Alerta 112
Salvatorii montani asigura permanenta la refugiile din munti
Serviciul Salvamont desfasoara permanent o activitate de prevenire a accidentelor montane si de salvare in munti. Membrii acestuia au activitati de patrulare preventiva, asigurarea permanentei la punctele si refugiile salvamont; cautarea persoanelor disparute; acordarea primului-ajutor medical in caz de accidentare si transportarea accidentatilor la prima unitate sanitara. Activitatea Serviciului Salvamont are caracter permanent, umanitar, nepatrimonial, non-profit si se desfasoara pe baza de contracte de voluntariat. Serviciul Salvamont Valcea isi desfasoara activitatea cu doua formatii de salvare montana, dintre care una are ca zona de actiune Muntii Capatanii, Muntii Latorita si Muntii Parang, iar cea de-a doua - Parcul National Cozia, Muntii Fagarasului si Muntii Lotrului. Dispeceratul National Salvamont are atributii de coordonare tehnica a activitatii de salvare in munti din intreaga tara, pentru dezvoltarea retelei nationale de urgenta fiind dat in folosinta numarul un
ic 112, pentru o salvare montana eficienta. Dispeceratul National Salvamont are rol deosebit de important in ceea ce priveste cresterea operativitatii in actiunile de salvare in caz de accidente montane, avalanse, rataciri si disparitii in zona montana, pentru urgentarea alarmarii, pentru interactivitatea serviciului de alerta 112 si pentru coordonarea intregii activitati de salvare montana din tara.
Dispeceratul functioneaza non stop si deserveste serviciile publice salvamont si formatiile salvamont din toata tara. Astfel, cresterea vitezei de reactie si implicit a calitatii activitatii de salvare montana contribuie la sporirea competitivitatii turismului montan si la atingerea standardelor internationale.


--
Ginduri bune,
Radu Serban
mailto: radus@alpinet.org
==========================================================
tu vrei sa fii prietena(ul) unor 2% cercetasi simpatici?
download formularul 230 de aici: http://scout.alpinet.org
231 kB, cu tot cu instructiuni detaliate... iti multumim!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GARBOVEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Luni, 15 Aug 2011, 18:43, înscris de Sorin Demetrescu -
Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Iată cîteva impresii dintr-o plimbare făcută la Gîrbova, Sîmbătă 13 August 2011. Nu am băgat de seamă nici un indicator de direcție la cele patru drumuri ce pornesc de la cabană. Spre Clăbucet plecare nimereşte oricine, dar spre restul potecilor e mai încurcat: poteca (triunghi albastru) către Predeal e vizibilă doar dacă îţi dă prin cap să explorezi niţel liziera pădurii. în spatele cabanei este o potecă scurtă şi abruptă care duce repede în Valea Limbăşelului; nu a fost marcată niciodată. spre Azuga (iar triunghiul albastru) se vede departe şi cam neclar, pe Clăbucetul Taurului, o jumătate de stîlp iar dacă urci mai dai de un stîlp. Cred că de la cabană pînă la intrarea în pădure ar trebui patru stîlpi şi un indicator de direcţie şi timp. Cobor de pe Clăbucet şi continui pe marcajul triunghi albastru care duce în DN 1. Dau de o poiană – şi poienile sunt o pacoste căci ieşi din pădure dar adesea după traversare nu nimereşti intrarea în pădure din nou. Un stîlp e absolut necesar acolo. Poate din lipsa lui, poate din neatenţia mea intru în pădure cam pe stînga şi dau de o potecă foarte bună marcată cu...punct albastru (dar, repet în poiană nici o săgeată). Seara acasă m-am uitat pe...

Un traseu:
Cabana Cioplea-Cabana Susai-Stana Pietricica

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii